rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Space podjęta bez powodu?

Reply

Narzędzia wątku
Old 30 stycznia 2008, 13:20
Nowe państwa grupy

Default Space podjęta bez powodu?

Hej,
ive got Vista na moim nowym laptopie, i do tej pory wszystkie ive dostał na moim nowym laptopie jest 23gb folderu i przesyłane z mojego starego komputera, a także kilka programów zainstalowanych. komputer ma 160 GB HD partycjonowane w 74gb (C:), a 73gb (E:), więc jego 147gb przed partycjonowane, a ja zakładam 12GB thats brakuje startu, który jest używany dla Windows. I teraz moje pierwotnie miał 23gb folderu na pulpicie, ale zauważyliśmy, że na dysku C: 51gb została podjęta pomimo tego, że miałem tylko umieścić 23gb Warto rzeczy na moim komputerze. Mam teraz przeniesione do tego folderu e: dysk, który jest teraz oczywiście przez 23gb, ale mimo że się folder z dysku C: to nadal ma 23gb używanych na to, czy ktoś ma pomysł dlaczego tak jest? cheerd chłopaki, nie.
Old 30 stycznia 2008, 13:57
Banned Grupa

moim hdd jest tak samo jest to 160 GB HDD, ale twierdzi, że tylko 147, gdy reformate lub mrówczanu cały czas jest dla mnie tak wiem, Windows XP doesnt podjęcia 12GB! tak jej okna nie myślę, że to tylko zaokrąglać hdd niewoli i c dysk może tylko mnie programy i Vista lub Vista jest po prostu głupi

My System: #

Procesor (y):
Intel P4
Płyta główna:
ECS 915pla2
Pamięć RAM:
1gb
Karta graficzna (y):
ATI Radeon x1050
Karta dźwiękowa:
diament xtreme 7.1
Hard Drive (s):
160 GB
Optical Drive (s):
DVD-ROM napęd combo DVD + /-RW
Case / PSU:
antech/x-power585
Chłodzenie:
powietrze
Sieć / Internet:
bezprzewodowe
Monitor (y):
Philips 109b6 19 "CRT
Operating System (-y):
Windows XP
Old 30 stycznia 2008, 14:37
Moderator grupy

Jeśli przyjrzeć się dokumentacji, gdzieś w nim będzie powiedzieć 160GB Max. i powinien powiedzieć to, co gdzieś pozostała przestrzeń jest wykorzystywana do.

Ktoś inny może z pewnością lepiej wyjaśnić to do mnie, ale jest tak ze wszystkiego. Odtwarzacze MP3 Flash Drives. Wszyscy oni reklamować Max kwoty. Ale to nie brakuje miejsca w każdej z nich, kiedy porównanie zdolności do wolnego miejsca.

Old 30 stycznia 2008, 15:08
Grupa dawcy

Yep ... dlatego, że producenci HDD obliczenia wielkości, przy wykorzystaniu systemu Dziesiętny (1000 bajtów = jedna Kilobyte) ........ mając na uwadze, że Twój komputer działa to przy użyciu binarny (1024 bajtów = jedna Kilobyte), który jest prawidłowy.

Oznacza to, że 80 GB dysk pokaże o 74.5GBs w systemie Windows i większy dysk, tym większe różnice. To działa obecnie około 7% inna.

Na przykład: Jeden z moich 400gb dyski, pokazuje w systemie Windows (Mój komputer), jak 372gb lub 400077586432 bytes

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 30 stycznia 2008, 15:54
Nowe państwa grupy

dzięki za replys faceci, ale to zupełnie co im isnt po I już mój 160 GB HD jest tylko infact 147gb ze względu na to, co masz wszystkie powiedział mi, ale to naprawdę chcę wiedzieć, dlaczego 74gb partycja jest powiedzenie jej dostał 23gb danych na temat wartości, gdy wszystkie jej jest okien, programów itp. w nim pliki, które po zaznaczeniu wszystkich folderów tylko do 12GB. cheers nie.
Old 30 stycznia 2008, 16:12
Grupa dawcy

Kilka powodów, które mogą ubiegać się:

1. Ukryte pliki i foldery - przejdź do Panel sterowania / Opcje folderów / Widok i zmian Pokaż ukryte pliki i foldery untick następnie Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego

2. Opróżnianie Kosza

Następnie należy sprawdzić ponownie
Old 30 stycznia 2008, 16:30
Nowe państwa grupy

zrobione, że kiedy ja i zaznacz wszystkie pliki i kliknij przycisk Właściwości nadal tylko sumy up 2 15gb, a nie 23gb, wszelkie inne pomysły?
Old 30 stycznia 2008, 17:49
Banned Grupa

Vista jest po prostu Vista to nie jest to partia jak evrything prawdopodobnie tylko mówi, że jednak jest leżący
Old 31 stycznia 2008, 12:25
Nowe państwa grupy

nope, znaleźć swoje acctually systemu przywracania plików, które były podejmowania miejsca, usuwa im się tylko jeden, a problem został rozwiązany.
Old 31 stycznia 2008, 12:37
Moderator grupy

Nice find. I remember that.

Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.