rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

System Restore

Reply

Narzędzia wątku
Old 10 stycznia 2008, 08:58
Członek grupy

Hi guys,

Zauważyłem dzisiaj, że kilka elementów brakowało pasku zadań na moim komputerze, głośności głośnika oraz połączenia Ikony są dwa z nich. Próbowałem, za pośrednictwem panelu sterowania, aby ponownie uaktywnić ikony, ale bezskutecznie. I kliknięciu pola wyboru w sieci połączeń audio i następnie stosuje się, a następnie OK, ale nadal nie ma nic dobrego. Kiedy wróciłem do panelu sterowania pola zostały zaznaczone i pomimo próbuje ponownie pola zawsze przywrócić jest zaznaczone.

Aby zaoszczędzić czas messing o postanowiłem użyć przywracania systemu Windows, aby powrócić do wcześniejszego ustawienia. Użyłem przed oknami przywrócić bez żadnych problemów, ale przy próbie dzisiaj i zakończyła się w oknie komunikatu, które mówi:

"System nie jest w stanie przywrócić do ochrony komputera. Proszę zrestartować komputer i uruchomić system ponownie przywrócić"

Mam ponownie kilka razy, a także próbuje przywrócić sytem w trybie awaryjnym, ale zawsze ten sam komunikat. Nic nie wydaje się do pracy.

Mam nadzieję, że ktoś może mi powiedzieć jak dostać się sytem przywrócić rozpocząć ponownie.

Dziękujemy wszystkim

Frank
Old 10 stycznia 2008, 10:29
Grupa dawcy

Może to być pomocne:

http://support.microsoft.com/default...b; pl; 302796

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 11 stycznia 2008, 23:04
Nowe państwa grupy

Wiersz polecenia Window - sfc / scannow

Działanie powyższymi wydaje się przywrócić brakujące ikony na pasku zadań dla mojej sytuacji. Ta sama akcja była zalecana w innym forum Przywracanie systemu wiadomość musisz zauważyć. W cytowanym forum nie sprawozdanie z wyników tych działań.

Moje Win XP Home obciążenia jest wersja OEM. W XP CD nie było potrzebne. Po wykonaniu polecenia SFC, ponowne rozpoczęcie zostało wykonane. W zasobniku systemowym zostało wypełnione oczekiwane ikon, w tym "brakujące" ikon.

Następujący link dodaje się z sugestią philthomas. Opisuje tryb środowiska pod trybie awaryjnym, aby uruchomić narzędzie Przywracanie systemu.
http://support.microsoft.com/kb/304449/en-us
Old 14 stycznia 2008, 00:34
Członek grupy

Dziękujemy za radę chłopaki.

Mam wypróbowany Microsoft poprawki i wciąż ten sam komunikat, więc nie mogę uzyskać żadnych dalszych.

Mam wypróbowany scannow i mówi, że muszę oryginalnego XP CD do plików, które mają być skopiowane.
Mam OEM płyty ale już uaktualnione do dodatku Service Pack 2, więc płyty nie będzie działać.
I będzie musiał sprawdzić, czy mogę złapać z XP SP2 CD i spróbuj ponownie.
Jeśli to nie działa nie wiem gdzie szukać następnych.

Wszelkie inne pomysły greatly appreciated

Frank
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.