![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Ok, Win7 wejdzie w ciągu kilku miesięcy, teraz chcę tylko mieć XP i Vista, na osobnej partycji na 250GB HDD Chcę 60 GB dla XP, a reszta na Vista. Kiedy mogę otrzymać Windows 7, to będzie na osobnym HDD. Czy to działa? Ładowanie od 2 partycje na jednym dysku i innym dysku? W jakiej kolejności należy zainstalować XP i Vista, pamiętając XP mniejszych? Czy to nie kursy na wszystkich? XP będzie 32-bitowy, a Vista 64-bit. I również mają 1 TB HDD, że chcę używać tylko do przechowywania danych, ale jego nieprzydzielonych i nie wiem jak go zmienić na wolnej przestrzeni? Dziękujemy, Przepraszamy za bycie noob w tej sprawie, ale nigdy nie wybudowano przed komputerem, i nigdy nie miał nowe dyski .. Dzięki Ollie.
__________________ "Dlaczego oni [PS3 Slim] trzymać z lądowania UFO na wygląd prostokąta" --- NILAY Patel; Engadget Ep. 160 |
|
| |||
| |||
| Ok, czytałem Społecznego na lepką, a Vista jest zainstalowanie na 172.9gb partycji podstawowej, pozostawiając 60 dla XP, ale jak mogę to uczynić również, że podstawowym? Tak że można zainstalować XP .. Ponadto trzeba jeszcze wiedzieć, w jaki sposób moje dane dysku wolnego miejsca zamiast niealokowanych?
__________________ "Dlaczego oni [PS3 Slim] trzymać z lądowania UFO na wygląd prostokąta" --- NILAY Patel; Engadget Ep. 160 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Nie mam pojęcia, dlaczego potrzeba, aby uruchomić Vista rozważa 7 jest po prostu lepszym wersji Vista. Wystarczy uruchamiania 7 i XP.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
|
| |||
| |||
| Dlaczego nie wszystkie sprawy, że wiele, mam kilka powodów, and I'm asking jeżeli istnieje potrafi udzielać porad w jaki sposób najlepiej to zrobić, zamiast poinformować mnie nie.
|
| |||
| |||
| W tym przypadku chciałbym mieć zainstalowany XP, a następnie Vista tak to podnieś XP i Vista tego bootloadera, a następnie 7. Podobnie jak to będzie ból w dupę, aż pojawi się 7 ustalić bootloadera. Również nigdy nie powinno się nigdy nie partycjonowania po instalacji, ale musisz 4 partycje, nie martw się o "podstawowej" lub cokolwiek though. Wystarczy przydzielić wystarczające dla każdego OS następnie przydzielić resztą jako oddzielną partycję.
__________________ "I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". |
|
| |||
| |||
Niestety, już zainstalowana Vista ..Więc mam zainstalować VistaBootPro, a następnie XP? Lub po prostu ponownie uruchomić komputer i zainstalować XP bez VBP? Bo słyszałem nie było konieczne, więc nie bardzo rozumiem, dlaczego warto go używać?
|
| |||
| |||
| Co się stało jest po zainstalowaniu XP, to prawdopodobnie nie będzie podnieść Vista zainstalować, ponieważ korzystają one zupełnie różne programy ładujące. W Vista bootloader jest wstecznie kompatybilne ", podczas gdy XP nie jest jeden. Więc po zainstalowaniu XP nie będzie w stanie uruchomić Vista. Ale jeśli zainstalować ostatnich 7, 7 bootloadera (który jest taki sam jak Vista's) znajdą zarówno systemu operacyjnego, jak również sama (oczywiście) i będziesz grzywny. Więc po prostu nie oczekują, aby móc uruchomić Vista przed zainstalowaniem 7. Don't bother z Vistabootpro chyba że to wielka sprawa.
__________________ "I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". |
|
| |||
| |||
| Ok dzięki instalacji Vista nie działa tak czy owak, ten sam błąd, jak przed rozszerzenie plików nie dostać miniony 0% następnie wyskakuje błąd mówiąc brakujące lub uszkodzone pliki. Więc zainstalowany XP na partycję, na której chcę Vista jak i drugi, w nadziei, że modernizacja może działać - nie. Jestem teraz moje myślenie DVD może być problem, jak to dość stary IDE (!), Więc mogą nie obsługiwać instalacji (Słyszałem o tym jest problem dla niektórych ludzi .. But I'm hoping kupić HD DVD wkrótce, który będzie oczywiście bardziej aktualne, i myślę, że z jednej Spojrzałem na miał "Vista Certified" lub coś podobnego etykiet, więc powinno działać. Jednym z innych rzeczy, czy mogę zmienić nazwę systemu operacyjnego na ekranie boot? Czy muszę VBP, lub równoważne program umożliwi mi to zrobić? Dzięki Ollie.
|
| |||
| |||
| Możesz zmienić nazwę redakcji boot.ini tylko ręcznie, jeśli chcesz.
|
| |||
| |||
| Ok, będzie robić. Ale muszę czekać na nowy dysk unfortuantly teraz anyway .. Ponieważ mam x86 i x64 wersji XP, ale nie na objętość systemu (Vista, ponieważ będą tam, gdy w końcu mogę go zainstalować) Tak więc wydaje się nie dawać mi możliwość uruchamiania x86 i tylko buty prosto pod XP PRO x64 .. Kinda annoying, ale domyślam się, kiedy mogę zainstalować Vista boot loader powinien podnieść obie wersje?
![]() |
|
| Zakładki |