![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Cześć, ktoś może nam pomóc. Ostatnio byłem dostawanie wiadomości na ekranie mówiąc Pamięć wirtualna niska. Nigdy nie było ich w przeszłości. Mój komputer ma kilka lat, ale jest to Pentium 4 2,8 więc wciąż dość szybko. Mam 512meg pamięci, która została ok w przeszłości. Ostatnio miałem na nową płytę, ale dont think byłoby zrobić z tego. Czy to jest teraz coraz 512meg blisko znaku podczas uruchamiania kilku programów jednocześnie. Ta wiadomość pojawiła się, kiedy miałem trzy różne rzeczy w tym samym czasie. Nadzieja ktoś może pomóc. Dzięki Shed. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Pamięć wirtualna nie ma nic wspólnego z rzeczywistą pamięci RAM.
Pamięci wirtualnej na dysku twardym jest używany jako pamięć RAM, wszystko co musisz zrobić, to zwiększyć dozwolonego rozmiaru dysku twardym, które mają być wykorzystywane do pamięci wirtualnej. Windows XP 1.Click Zacząć, Kliknij prawym przyciskiem myszy Mój komputer, A następnie kliknij przycisk Właściwości. 2.In w Właściwości systemu W oknie dialogowym kliknij przycisk Zaawansowane tab. 3.In w Wydajność okienku, kliknij Ustawienia. 4.In w Opcje wydajności W oknie dialogowym kliknij przycisk Zaawansowane tab. 5.In w Pamięć wirtualna okienku, kliknij Zmiana. 6.Change w Rozmiar początkowy wartość i Maksymalny rozmiar wartość wyższą wartość, kliknij Ustalić, A następnie kliknij przycisk OK. 7.Click OK , aby zamknąć Opcje wydajności W oknie dialogowym, a następnie kliknij przycisk OK , aby zamknąć Właściwości systemu W oknie dialogowym. My System: Hybr! D
|
|
| |||
| |||
| Cześć, dzięki za odpowiedź. Mam spojrzał na to, co powiedział pan i mówi, że jestem już przy maksymalnej ilości pamięci. To maksymalnie 766 i mówi, że jestem za pomocą 768. I nigdy nie zmienił tego ustawienia przed tak dont know if it's set z dysku twardego lub, jeśli jest ustawiony na nową płytę. |
|
| |||
| |||
| The max to 4096. Więc się go trochę. Jeśli nie przekroczy dysku twardego może być tak pełne usunąć stare pliki / programy / gry można już używać. |
|
| |||
| |||
| Można także ustawić windoze do zarządzania pamięcią wirtualną wielkości, ale brzmi jak trzeba w nie więcej pamięci RAM.
__________________ Myślę, że mam podpis, dlatego też istnieje! Wierzę, że jest wyższy ma mnie jako podpis ... |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| lub więcej GB lub MB .. ![]()
![]() |
|
| Zakładki |