rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Vista 64 - badacz nie odpowiada

Reply

Narzędzia wątku
Old 29 grudnia 2007, 16:46
Członek grupy

Po pierwsze hej wszystkim, jest to mój pierwszy post i niestety nie najlepszych warunkach. Niedawno w tym komputerze z pomocą przyjaciela, a zainstalowana 64-bitowa wersja systemu Windows Vista Home Premium.

Na początku było dobrze, ale po chwili zacząłem doświadczenie lockups, gdzie moje aplikacje będą zamrażać na długi czas od 2-15 minut przed powrotem do normalnego stanu.

Moje specyfikacji są następujące:
AMD X2 6000 +
Geil 2GB RAM @ 800MHz
HIS ATI Radeon 3850 PRO
Windows Vista Home Premium (64 bit)

Chciałbym, aby ten problem rozwiązać jak najszybciej, ponieważ jest zapobieganie mnie z mojej instalacji programów itp jak Windows nie jest wystarczająco długi, stabilny, aby cokolwiek zrobić.

Thanks for any help ktoś może mi dać, i spróbuj traktować mnie jak kogoś, kto wie bardzo mało o komputerach - bo myślę, że należą do tej kategorii
Old 29 grudnia 2007, 18:53
Członek grupy

kliknij przycisk Start-> Panel sterowania-> Narzędzia administracyjne-> Podgląd zdarzeń wybierz

szukać błędów w ciągu ostatnich 24 godzin -> kliknąć je prawym przyciskiem myszy -> wybierz "pokaż wszystkie instancje"

można kliknąć prawym przyciskiem myszy i wybierz każdym przypadku nieruchomości -> powinno dać ci się zorientować, co to jest przyczyną.

Jeżeli chcesz wysłać Identyfikator zdarzenia = To może zwykle powiedzieć dokładnie to, co jest, a nawet to, czego potrzebujesz to naprawić, w większości przypadków

można również przejść do http://www.eventid.net i po prostu wpisz identyfikator
Old 30 grudnia 2007, 12:37
Członek grupy

Identyfikator zdarzenia 1002 - Źródło: wniosek zawiesić

Dźwięki o prawo do mnie.

Wszystkie pomóc much appreciated!
Old 30 grudnia 2007, 14:58
Członek grupy

I'm wykupić kopię systemu Windows XP teraz ... rzeczywiście ten problem jest niesamowite i jestem naprawdę nie znalezienia rozwiązania. Zanim kupisz xp naprawdę chcę, aby upewnić się, że jest to problem i nie vista coś zrobić z moim sprzętem.
Jeśli faceci mogą mi pomóc albo naprawić lub Vista help me make sure it's a vista problem, byłbym bardzo wdzięczny. Nie chcę wychodzić i wydawać pieniądze na XP tylko, aby dowiedzieć się, to nie działa prawidłowo albo!

Thanks a lot:)
Old 30 grudnia 2007, 17:59
Członek grupy

Podstawowym rozwiązaniem jest prawdopodobnie wysłana gdzieś na tych forach jednak nie jestem pewien gdzie jak właśnie przystąpiły tutaj i nie jestem w 100% znane. I'll zajrzyj tutaj i edytować w przypadku stwierdzenia, czy też może ktoś, że na rynku już od pewnego czasu można podać łącze. Najczęstszą przyczyną jest złe RAM, powinieneś spróbować usuwając jeden drążek i sprawdzić, czy problem nadal występuje, jeśli tak, aby zastąpić drążek i usunąć inne trzymać. Należy również uruchomić memtest (niektóre wadliwe RAM może przekazać memtest) Możesz również powinny zagwarantować, że wszystkie sterowniki są aktualne, widziałem tego błędu ze starych sterowników karty sieciowej, a także narzędzi i 3rd party's BHO (Browser Helper Objects).

lub

Możesz sprawdzić, czy system stworzył minidump. Przejdź do katalogu C: \ windows \ minidump.dmp -> tutaj przesłać plik do analizy przy użyciu spinacz ikonę powyżej tego okna. Wtedy ktoś może pobrać i debugowania to, by zobaczyć, co kierowcy lub wnioski są przyczyną błędu
Old 31 grudnia 2007, 12:25
Członek grupy

Hmm to ciekawe, mój przyjaciel zasugerował sprawdzenie mojego zbyt RAM. Mam nadzieję, że to problem, ponieważ to łatwo naprawić. I'll uruchomić memtest a następnie spróbuj usunąć moduł.

Również i sprawdzane przez minidump i nie ma w pliku C: \ windows \ minidump.dmp
W C: \ Windows \ nie istnieje "minidump.dmp" I'll zakładamy, że to dobre rozwiązanie.

Dziękujemy za odpowiedź, I'll rozpocząć sprawdzanie mojej pamięci RAM.
Old 1 stycznia 2008, 05:50
Członek grupy

Hmm I fiddled z barana, próbuje kilka różnych kombinacji i myślę, że dowiedziałam się, co problem: Miałem moje modułów pamięci RAM w niewłaściwym szczeliny, który powstrzymywał ich wyświetlanie w trybie Dual Channel!

Teraz tylko mieć zamykanie instalacji Crysis ... Myślę, że musi to być dysk albo coś
Old 1 stycznia 2008, 07:27
Grupa dawcy

Brak zainteresowania, nie było konkretnego powodu, dla którego został zainstalowany Vista 64bit? .... jak to jest dobrze znana kierowcy mają wiele problemów, gdyż rzeczywiście ma XP w wersji 64bit.

Jeśli nie ma szczególnych powodów do korzystania z tego, 32bit wersja będzie znacznie bezpieczniejsze i bardziej stabilne rozwiązania.

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 1 stycznia 2008, 07:29
Członek grupy

I nie wiedziała o żadnych komplikacji w czasie. Otrzymałem porad na temat mojego nowego budować z innego komputera forum i został skierowany do 64-bitowych.
Old 1 stycznia 2008, 08:03
Grupa dawcy

W tym przypadku, moim porad byłoby utracić 64bit wersję i zainstalować 32bit jeden.

You wont regret it
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.