![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Po pierwsze hej wszystkim, jest to mój pierwszy post i niestety nie najlepszych warunkach. Niedawno w tym komputerze z pomocą przyjaciela, a zainstalowana 64-bitowa wersja systemu Windows Vista Home Premium. Na początku było dobrze, ale po chwili zacząłem doświadczenie lockups, gdzie moje aplikacje będą zamrażać na długi czas od 2-15 minut przed powrotem do normalnego stanu. Moje specyfikacji są następujące: AMD X2 6000 + Geil 2GB RAM @ 800MHz HIS ATI Radeon 3850 PRO Windows Vista Home Premium (64 bit) Chciałbym, aby ten problem rozwiązać jak najszybciej, ponieważ jest zapobieganie mnie z mojej instalacji programów itp jak Windows nie jest wystarczająco długi, stabilny, aby cokolwiek zrobić. Thanks for any help ktoś może mi dać, i spróbuj traktować mnie jak kogoś, kto wie bardzo mało o komputerach - bo myślę, że należą do tej kategorii |
|
| |||
| |||
| kliknij przycisk Start-> Panel sterowania-> Narzędzia administracyjne-> Podgląd zdarzeń wybierz szukać błędów w ciągu ostatnich 24 godzin -> kliknąć je prawym przyciskiem myszy -> wybierz "pokaż wszystkie instancje" można kliknąć prawym przyciskiem myszy i wybierz każdym przypadku nieruchomości -> powinno dać ci się zorientować, co to jest przyczyną. Jeżeli chcesz wysłać Identyfikator zdarzenia = To może zwykle powiedzieć dokładnie to, co jest, a nawet to, czego potrzebujesz to naprawić, w większości przypadków można również przejść do http://www.eventid.net i po prostu wpisz identyfikator |
|
| |||
| |||
| Identyfikator zdarzenia 1002 - Źródło: wniosek zawiesić Dźwięki o prawo do mnie. Wszystkie pomóc much appreciated! |
|
| |||
| |||
| I'm wykupić kopię systemu Windows XP teraz ... rzeczywiście ten problem jest niesamowite i jestem naprawdę nie znalezienia rozwiązania. Zanim kupisz xp naprawdę chcę, aby upewnić się, że jest to problem i nie vista coś zrobić z moim sprzętem. Jeśli faceci mogą mi pomóc albo naprawić lub Vista help me make sure it's a vista problem, byłbym bardzo wdzięczny. Nie chcę wychodzić i wydawać pieniądze na XP tylko, aby dowiedzieć się, to nie działa prawidłowo albo! Thanks a lot:) |
|
| |||
| |||
| Podstawowym rozwiązaniem jest prawdopodobnie wysłana gdzieś na tych forach jednak nie jestem pewien gdzie jak właśnie przystąpiły tutaj i nie jestem w 100% znane. I'll zajrzyj tutaj i edytować w przypadku stwierdzenia, czy też może ktoś, że na rynku już od pewnego czasu można podać łącze. Najczęstszą przyczyną jest złe RAM, powinieneś spróbować usuwając jeden drążek i sprawdzić, czy problem nadal występuje, jeśli tak, aby zastąpić drążek i usunąć inne trzymać. Należy również uruchomić memtest (niektóre wadliwe RAM może przekazać memtest) Możesz również powinny zagwarantować, że wszystkie sterowniki są aktualne, widziałem tego błędu ze starych sterowników karty sieciowej, a także narzędzi i 3rd party's BHO (Browser Helper Objects). lub Możesz sprawdzić, czy system stworzył minidump. Przejdź do katalogu C: \ windows \ minidump.dmp -> tutaj przesłać plik do analizy przy użyciu spinacz ikonę powyżej tego okna. Wtedy ktoś może pobrać i debugowania to, by zobaczyć, co kierowcy lub wnioski są przyczyną błędu |
|
| |||
| |||
| Hmm to ciekawe, mój przyjaciel zasugerował sprawdzenie mojego zbyt RAM. Mam nadzieję, że to problem, ponieważ to łatwo naprawić. I'll uruchomić memtest a następnie spróbuj usunąć moduł. Również i sprawdzane przez minidump i nie ma w pliku C: \ windows \ minidump.dmp W C: \ Windows \ nie istnieje "minidump.dmp" I'll zakładamy, że to dobre rozwiązanie. Dziękujemy za odpowiedź, I'll rozpocząć sprawdzanie mojej pamięci RAM. |
|
| |||
| |||
| Hmm I fiddled z barana, próbuje kilka różnych kombinacji i myślę, że dowiedziałam się, co problem: Miałem moje modułów pamięci RAM w niewłaściwym szczeliny, który powstrzymywał ich wyświetlanie w trybie Dual Channel! Teraz tylko mieć zamykanie instalacji Crysis ... Myślę, że musi to być dysk albo coś |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Brak zainteresowania, nie było konkretnego powodu, dla którego został zainstalowany Vista 64bit? .... jak to jest dobrze znana kierowcy mają wiele problemów, gdyż rzeczywiście ma XP w wersji 64bit.
| |||
| |||
| I nie wiedziała o żadnych komplikacji w czasie. Otrzymałem porad na temat mojego nowego budować z innego komputera forum i został skierowany do 64-bitowych. |
|
| |||
| |||
| W tym przypadku, moim porad byłoby utracić 64bit wersję i zainstalować 32bit jeden. You wont regret it |