rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Vista problemy z siecią

Reply

Narzędzia wątku
Old 13. czerwca 2008, 11:51
Członek grupy

Default Vista problemy z siecią

Naprawdę nie wiesz, od czego powinno to iść, ponieważ jest to sieć, ale z winy leży w OS.

Jestem z systemem Windows Vista Ultimate i wydaje się, że sieć problemu. Moje Netgear WN111 bezprzewodowa karta nie będzie łączył się z siecią bezprzewodową, nawet jeśli jest to w zasięgu.

Dodatkowe, Vista informuje, że protokoły nie są zainstalowane na zarówno połączenia przewodowe lub bezprzewodowe. Próbując zainstalować daje błąd odmowy dostępu.

Ja już naprawdę nie ma pojęcia, co robić. Każda pomoc jest bardzo ceniona.
Old 13. czerwca 2008, 11:56
Administrator Group

Kiedy kupić karty ... Czy używasz najnowszych sterowników Vista?

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 13. czerwca 2008, 12:34
Grupa dawcy

Miałem ten problem, i po prostu podłączyć go przez kabel sieciowy i pobiegł aktualizacje. Works a treat teraz.
Old 13. czerwca 2008, 12:35
Członek grupy

Kupiłem kartę 3 dni temu i tak dalece jak jestem świadom, tak jest z wykorzystaniem najnowszych (rzekomo)
Vista kompatybilne kierowców.

I've poczucie problem leży głębiej w OS jednak na pewno powinienem być w stanie zainstalować protokół TCP / IP V4 na pokładzie ethernet?

EDIT: O ile wiem, wszystkie dostępne aktualizacje są instalowane Vista.
Old 13. czerwca 2008, 12:37
Grupa dawcy

Nie ma nic złego się z nim.

Problem polega z ustawieniami. Wszystko ustawiony domyślnie na komputerze? Także nie masz na swoim Mac filtrowanie WAP? Również ty sprawdzane jeśli masz klucza WEP itp.
Old 13. czerwca 2008, 12:39
Administrator Group

Więc tym obszarze jest pusty?

Dołączone Miniatury
Vista Network Issues-network.jpg  
Old 13. czerwca 2008, 13:43
Członek grupy

Nie, to jest tak, ale dostępny jest tylko przycisk "Install". Odinstaluj "oraz" Właściwości "jest nieaktywny, niezależnie od tego, co jest zaznaczone.

Kliknięcie zainstalować oferuje wybór klienta, usługi lub protokołu do zainstalowania. Kliknięcie na którykolwiek z nich "nie może zainstalować wymaganych funkcji. Błędu to: dostęp denied.2
Old 13. czerwca 2008, 13:59
Administrator Group

Myślę, że są one szary i braku wyboru jako karta nie jest zainstalowana poprawnie, a tym samym możliwości znaczenia.
Old 13. czerwca 2008, 14:22
Członek grupy

Cóż to oznacza, że na pokładzie nie jest zainstalowany poprawnie, że jeszcze działa.

Czy myślisz, że powinien przyjąć ją z powrotem do sklepu?
Old 13. czerwca 2008, 14:40
Administrator Group

Jeżeli jest nowy i posiada gwarancję, że to może być proste rozwiązanie.
Reply

Register

Zakładki