![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Czy ktoś może pomóc ....? I starałem się domyślną lokalizacje w specjalnych folderach Vista już kilka razy, korzystając z przejść lokalizacji trasy. Wszystko wydaje się iść dobrze, aż w pewnym momencie, coś pójdzie nie tak lub zrobić coś złego i znaleźć całe mnóstwo pliki skopiowane kiedy wiem, nie ma nic w domyślnej lokalizacji folderu jeszcze. Wydaje się, że pliki te nie mają nic wspólnego z folderu jestem w ruchu. Co się dzieje? Próba pracy i umieścić go z powrotem, gdzie wszystko było nie widzi bardzo proste. Na tej I wiele preferowane XP. Kliknij prawym przyciskiem myszy MyDocuments, Przenieś, Ludzie, OK. Zrobione. Cały partii. Ten sposób działania w Vista jest kompletnym ból w tyłek w porównaniu. Teraz już zrezygnował i jestem po prostu pozostawić je tam, gdzie są one, po kolejnym ponowna (bez możliwości naprawy, gdyż jest to odzyskanie dysku). Ale nie chcę być pobity przez to. Więc ktoś może sugerować, gdzie można będzie źle, jeśli jestem ...? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Dlaczego chcesz?
Będziesz działać na wiele problemów na później, jeśli nie są foldery użytkownika, gdzie są one należy rozumieć. Wystarczy utworzyć nowy folder, gdzie chcesz go zmienić ikonę Moje Documens Jeżeli masz że fussed i zachować you're rzeczy tam. Jednak niektóre programy będą mieli atak serca podczas próby zainstalowania systemu Windows, jeśli niektóre foldery nie są w określonej trasie. My System: FordyPC
|
|
| |||
| |||
| Just what I nie zawsze z XP dwie partycje na dysku 0, jeden dla drugiego systemu i danych, a następnie lustrze, że dane na partycji na innym dysku twardym. Przyczyny ....? W przypadku awarii dysku maksymalnie minutę kopii moich danych na dysku 1 (ale można zrobić to pozostawienie danych foldery w domyślnej lokalizacji, uzgodnione). Szybsze skanowanie dysku systemowym bez konieczności skanowania wszystkich danych (ale teraz myślę o nim, może również osiągnąć to samo z harmonogramami w skaner wirusów, itp.). Szybsze defrag systemu napędu bez defrag wszystkie dane, nie wydaje się potrzeba tyle defrag jak sam system. Teraz myślę o tym, może nie bardzo wielu stałych przyczyn ..... |
|
| |||
| |||
| Ok, co mi sugeruje, że można utworzyć nowego folderu na Część 2 dysku 0 (lub co masz danych jest) to połączenie Moje dokumenty lub cokolwiek do cholery jest wyobraźnia i przechowywać swoje rzeczy tam. To rodzaju skanowania i defrag, chociaż to będzie bardzo mała różnica czasu defrag być szczery. Następnie należy wykonać jedną z dwóch rzeczy. Albo: 1) Skopiuj go na dysku 1, w sposób regularny ręcznie lub zaplanować je zrobi to za Ciebie. Lub 2) Sync to z identycznie nazwany folder na innym dysku, więc aktualizacje w czasie rzeczywistym. Nie idź się domyślne foldery, jak już mówiłem wcześniej, że chcemy zainstalować aplikację i chce utworzyć katalog w Users \ [nazwa] \ Moje Dokumenty \ i przechowywać niektóre ważne pliki. Jeśli nie istnieje, to nie może, a czasami nie jest to problemem, to będzie tylko monitować i zapytać, gdzie je zapisać, jednak to zależy od instalatora, więc pozostawić oryginalne pliki na ten cel, a tylko tworzyć nowe gdzie indziej . |
|
| |||
| |||
| Ok, dzięki za odpowiedzi. Am o modyfikację i consioder, co mówisz. Muszę powiedzieć, że moje doświadczenie z instalatorów choć jest zero problemów i zostały uruchomione XP w ten sposób przez kilka lat. Czy specjalny folder, w Vista i 7 bardziej ważne dla instalatorów? |
|
| |||
| |||
| Gdyby tak nie pomyślał, podstawowe folderze układu nie uległa większym zmianom, inne niż drogi dla użytkownika foldery, które zostały przemianowane i jiggled o trochę, i działa nieco inaczej. Myślę, że to w większości gier, jednak niektóre programy instalowane lub zapisuje pliki Users \ [użytkownika] \ AppData \ [Prog Folder] \ So that's where problemy mogą się pojawić. Nic złego zaplanowanie czasu rozruchu lub wylogowania kopii tych plików na inny dysk ale lub synchronizacji z nich nawet tylko budowane w systemie Windows "Aktówce". |