rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Vista XP dual boot trudności

Reply

Narzędzia wątku
Old 3 marca 2008, 11:43
Członek grupy

Default Vista XP dual boot trudności

Problem z podwójnego rozruchu.

Mam Vista zainstalowany na dysku C: i mam innego dysku D:. Vista wszedł preinstalowany na mój laptop i mam kopię XP Pro gotowy i czeka. ive got some instrukcja http://apcmag.com/5485/dualbooting_vista_and_xp i zostały następujące czynności, unikając partycji bitowej ponieważ ja dont potrzeba.

I rzucać XP do zasobnika CD i uruchom ponownie, i naciśnij przycisk i uruchomić komputer z XP, XP Ładowarka ładuje i wszystko będzie ok, ja dostać opcje konfiguracji, naprawy i wyjść, ale jeśli ja albo naciśnij lub naprawy instalacji XP nie może zidentyfikować żadnych dysków twardych zainstalowanych i aktywnych. D: łatwo jest wystarczająco duża do domu i cant XP, ale wydaje się, żeby ominąć ten punkt. Jest to system plików NTFS.

Każda pomoc będzie greatly appreciated.

Razer.
Old 3 marca 2008, 14:51
Grupa dawcy

W XP CD Setup "nie można zidentyfikować dysków twardych są zainstalowane i aktywne? Nie jestem pewien, czy "aktywne" to słowo lub łasica nie tutaj. Czy widzisz konfiguracji dysku twardego na partycje wszystkich? Czy to zobaczyć twardy (robię to masz dwie partycje na jednym dysku fizycznego). Jeśli go nie widzi dysku twardego na wszystkich, co laptop? Czy "Jest to system plików NTFS." odnoszą się do C:, D: czy jak? Co ci powiedział?

My System: Tim

Procesor (y):
Athlon 64 3500 +
Płyta główna:
ASUS A8N-VM CSM
Pamięć RAM:
Corsair PC3200 CL2 DDR-400 2GB
Karta graficzna (y):
nVidia GeForce 6600 512MB
Karta dźwiękowa:
Cherry RS 6000 m klawiatury
Hard Drive (s):
Barracuda.7 + 2x200GB 58MB / s utrzymania
Optical Drive (s):
Samsung DVD-ROM TS-H352
Case / PSU:
Thermaltake Soprano
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Telewest 2x20Mb/sec
Monitor (y):
SXGA płaskoekranowe
Operating System (-y):
Slackware (2.6.27.7) (Fluxboksa)
Old 3 marca 2008, 14:57
Członek grupy

I rozruch z CD XP do zainstalowania XP

to mówi "System Windows nie może znaleźć żadnego dysku twardym, należy zapewnić istnieje dysk twardy podłączony i ma zasilanie"

to tylko ja dostać opcja jest zamknięcie i ponowne uruchomienie.

Im nie ma pewności, czy dysk twardy jest podzielony lub 2 dyski, i didnt partycji to było tak, kiedy kupiłem laptopa.

Obie partitons / dyski są NTFS

laptop to Fujitsu Siemens Amilo LI1818

W XP uruchomić setup (z niebieskim ekranie i mysz) mówi do mnie nie może znaleźć żadnych dysków twardych.
Old 3 marca 2008, 15:13
Grupa dawcy

To ma sens wtedy. Laptopa, dysk twardy SATA (Serial ATA), a jeśli tak, trzeba nacisnąć klawisz F6 podczas CD sond (pojawi się monit) i zainstalować sterowniki dostarczone wraz z maszyną, standardowe sterowniki IDE na płycie CD nie widzisz sprzętem. Sterowniki są również na stronie internetowej firmy Fujitsu wsparcia. Będziesz musiał przenieść je na dyskietkę, gdy laptop posiada stacji dyskietek lub pamięci USB.
Old 3 marca 2008, 15:13
Członek grupy

znacznie zobowiązany oficer, dzięki
Old 4 marca 2008, 14:32
Członek grupy

Więcej problemów im boi.

Nie mogę znaleźć sterowniki do mojej płyty głównej, i dont ma stacji dyskietek, aby zainstalować sterowniki i jeśli werent je znaleźć.

Any help gettin około byłoby to ogromnym appreciated.

dzięki,
Razer
Old 4 marca 2008, 15:19
Grupa dawcy

Wszystkie sterowniki dla LI 1818 dostępne są tu.

Jeśli nie masz stacji dyskietek, należy użyć nlite, Aby utworzyć nowy XP na dysku SATA i zintegrować kierowcy.

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 4 marca 2008, 15:39
Członek grupy

Mam SATA sterowniki ze strony internetowej, które są starsze niż te, na moim komputerze.

Mam wyodrębnione. Zip do mojego komputera i wejściem do nich w nlite ale istnieją tylko inx i ini nie inf zainstalować sterowniki obok XP.

to może być mi robisz coś złego, ale i może zrobić z przewodnikiem "krok po kroku, jeżeli ktoś chce niepokoić wpisując jeden dla mnie.

ponownie wszelkich informacji jest doceniana.

Razer
Old 5 marca 2008, 03:41
Grupa dawcy

Hmmmmm. Brzmi to jak kierowcy na stronie internetowej może być spakowany w formie samorozpakowującego pliku exe, który może być mylące rzeczy.

Mam kierowcy musisz tak I'll pop it up tu dla ciebie.
Mój syn ma taki sam laptop i użyliśmy nlite do rozwiązania problemu.
Jednym z innym punkcie, jeśli masz problemy z uzyskaniem XP sterownik sieci bezprzewodowej (nie mogę znaleźć nigdzie ostatnio września), użyj Menedżera urządzeń i niech to wyszukiwanie netto dla kierowcy. To był jedyny sposób mogę go znaleźć.

Powodzenia
Old 5 marca 2008, 11:59
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by philthomas View Post
Hmmmmm. Brzmi to jak kierowcy na stronie internetowej może być spakowany w formie samorozpakowującego pliku exe, który może być mylące rzeczy.

Mam kierowcy musisz tak I'll pop it up tu dla ciebie.
Mój syn ma taki sam laptop i użyliśmy nlite do rozwiązania problemu.
Jednym z innym punkcie, jeśli masz problemy z uzyskaniem XP sterownik sieci bezprzewodowej (nie mogę znaleźć nigdzie ostatnio września), użyj Menedżera urządzeń i niech to wyszukiwanie netto dla kierowcy. To był jedyny sposób mogę go znaleźć.

Powodzenia
Większość z SATA / RAID kierowców I've pobierane są zwykle samorozpakowujący się plik. Exe's

My System: = /

Procesor (y):
AMD 64x2 6000 +
Płyta główna:
Asus M2N32 SLI DELUXE WIFI
Pamięć RAM:
Corsair XMS2 DDR800 CL4 2048MB
Karta graficzna (y):
BFG 8800GTS 320MB OC2
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
2x36gb RAID0 / 200 GB / 500GB
Optical Drive (s):
CDRW + DVD-RW [dwuwarstwowych]
Case / PSU:
CM Stacker832 / Silverstone DA750
Chłodzenie:
Zalman CNPS9700NT
Sieć / Internet:
dual Gigabit / 20MB Kabel
Monitor (y):
19 "HannsG
Operating System (-y):
XP Pro 32bit
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.