Połączenie VPN Issues - wisi ona na sprawdzeniu, nazwę użytkownika i hasło. Mam około 50 klientów za pomocą VPN i currenlty tylko około 50% prac. Wisi ona na sprawdzeniu, nazwę użytkownika i hasło.
Problem rozpoczął się około miesiąc temu, kiedy byliśmy z DSL na T1. Z tego co czytałem za pomocą routera Cisco VPN może blokować musisz Dodaj "fixup protokołu PPTP 1723". ATT zarządza naszego routera Cisco i powiedział, że powinien działać dobrze i prowadził badania obwodu, aby upewnić się, które wróciły normalne. VPN Router ma IP 12.200.xx/29 powód nadal uważam jego routera, ponieważ jeśli łączysz się z serwerem VPN z innego adresu 12.200.xx/29 to działa grzywny lub jeśli łączysz się z serwerem VPN wewnątrz naszej sieci jak to działa dobrze. To nie wyjaśnia, dlaczego czasami to działa, a czasami nie.
Następną rzeczą, starałem się na klienta zapory i renabled zaporę aby upewnić się, że usługa zapory działa od usługi zapory jest wykorzystywana do hermetyzacji VPN protokołu. To jeszcze nie dokonał diffrence również sprawdzane klientów routera, aby upewnić się, że pozwala IPSEC paththrough i PPTP PASSTHROUGH. To wszystko zrobił nic.
Klienci, którzy korzystają z dostępu VZW karty trzeba kliknąć ponownie o 5x do podłączenia do sieci VPN.
Więc Zgubiłem ktoś może zaoferować kilka rad. Dzięki |