![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Witaj Ja stoi problem z moim Windows 2008 DC DNS. Identyfikator zdarzenia: 4007 Serwer DNS nie może otworzyć strefy _msdcs.mace.ae w usłudze Active Directory z zastosowania katalogu partycji ForestDnsZones.mace.ae. Ten serwer DNS jest skonfigurowany tak, aby uzyskiwał i używał informacji z katalogu dla tej strefy i nie jest w stanie załadować strefy bez niego. Sprawdź, czy usługa Active Directory poprawnie funkcjonuje, po czym ponownie załaduj strefę. Dane opisujące zdarzenie zawierają kod błędu. Poniżej znajdują się ipconfig / all dla mojej DC: Microsoft Windows [Wersja 6.0.6001] Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone. C: \ Users \ Administrator.MACE PKB-SERVER> ipconfig / all Konfiguracja IP systemu Windows Host Name. . . . . . . . . . . . : MACEGDPSRVR Podstawowego sufiksu DNS. . . . . . . : Mace.local Typ węzła. . . . . . . . . . . . : Hybrid IP Routing Enabled. . . . . . . . : Nie WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : Nie Sufiks DNS Szukaj listę. . . . . . : Mace.local Ethernet Połączenie lokalne: Połączenie specyficznego Sufiks DNS. : Opis. . . . . . . . . . . : HP NC7781 Gigabit Server Adapter Physical Address. . . . . . . . . : 00-11-85-E8-C8-BE DHCP Włączone. . . . . . . . . . . : Nie Autokonfiguracji Włączone. . . . : Tak Adres IPv4. . . . . . . . . . . : 192.168.1.5 (Preferred) Maska podsieci. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Brama domyślna. . . . . . . . . : 192.168.1.1 Serwerów DNS. . . . . . . . . . . : 192.168.1.5 Podstawowego serwera WINS. . . . . . . : 192.168.1.5 NetBIOS przez Tcpip. . . . . . . . : Enabled Tunnel adapter Local Area Connection * 8: Media państwa. . . . . . . . . . . : Media odłączone Połączenie specyficznego Sufiks DNS. : Opis. . . . . . . . . . . : Isatap. (BCC4BD54-43A7-4E6A-BAE7-EF01AF641 190) Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0 DHCP Włączone. . . . . . . . . . . : Nie Autokonfiguracji Włączone. . . . : Tak I pobiegł narzędzia Dcdiag & znajduje wyniki poniżej: Microsoft Windows [Wersja 6.0.6001] Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone. C: \ Users \ Administrator.MACE PKB-SERVER> dcdiag / e / test: dns Directory Server Diagnoza Wykonywanie wstępnej konfiguracji: Próba znalezienia domowy serwer ... Home Server = MACEGDPSRVR * Zidentyfikowana AD Las. Sporządzono zbierania wstępnych informacji. Doing początkowej wymagane testy Testowanie serwera: Default-First-Site-Name \ MACEGDPSRVR Starting test: Łączność ......................... MACEGDPSRVR przeszły test Łączność Wykonanie podstawowych badań Testowanie serwera: Default-First-Site-Name \ MACEGDPSRVR Starting test: DNS Badania nad systemem DNS jest uruchomiony, a nie zawieszone. Proszę poczekać kilka minut ... ......................... MACEGDPSRVR przeszły test DNS Uruchamianie partycji badań: ForestDnsZones Uruchamianie partycji badań: DomainDnsZones Uruchamianie partycji badań: Schemat Uruchamianie partycji badań: Konfiguracja Uruchamianie partycji badań: korbacze Prowadzenie przedsiębiorstwa na testy: mace.local Starting test: DNS Wyniki testów dla kontrolerów domeny: DC: MACEGDPSRVR.mace.local Domena: mace.local TEST: Basic (basc) Ostrzeżenie: rekord AAAA w tym DC nie znaleziono TEST: Rekordy rejestracji (RReg) Network Adapter [00000006] HP NC7781 Gigabit Server Adapter: Ostrzeżenie: Brakujące rekord AAAA serwera DNS na 192.168.1.5: MACEGDPSRVR.mace.local Ostrzeżenie: Brakujące rekord AAAA serwera DNS na 192.168.1.5: gc._msdcs.mace.local Ostrzeżenie: Zapis rejestracji nie znaleziono w niektórych kart sieciowych WARN MACEGDPSRVR PASS PASS PASS PASS WARN n / a ......................... mace.local przeszły test DNS I prowadził NSLookup: Microsoft Windows [Wersja 6.0.6001] Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone. C: \ Users \ Administrator.MACE PKB-server> nslookup Serwer domyślny: Nieznany Adres: 192.168.1.5 Uprzejmie informujemy, że początkowo był mace.ae konfiguracji jako nazwę domeny, którą cahnged do mace.local. mace.ae już nie istnieje i nie trzeba tego już w AD. Musimy wszystko nagrywać, aby wskazywał mace.local. Proszę mi powiedzieć: 1. Jak mogę pozbyć się tego błędu? 2. Czy mój zdrowy DNS 3. Proszę mi doradzić na coś muszę zrobić w mojej ustawień DNS, aby upewnić się, sieć pozostaje zdrowy. Dziękuję. Philip |