rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Kopii zapasowych systemu Windows cd?

Reply

Narzędzia wątku
Old 17 czerwca 2008, 03:17
Grupa dawcy

Default Kopii zapasowych systemu Windows cd?

Ostatnia nite zrobiłem kopię zapasową moich dysków twardych w systemie Windows i wszystkie programy ect.. do innego harddrvie.

gdybym miał nagrać plik kopii zapasowej na płytach CD i jeden dzień i potrzebne do ponownego zainstalowania systemu Windows .. Czy mogę po prostu korzystać z tej płyty. would that work? będzie również wszystkie moje programy i ustawienia nawet mój zmodyfikowane ustawienia jak okna czcionki i styl uległy zmianie.

jeśli jest to możliwe Jak wypalić plik kopii zapasowej na płytach CD (DVD), aby na moim komputerze z niego uruchomić jako pierwsze urządzenie rozruchowe

dzięki!

My System: P * L * A * Z * M * A

Procesor (y):
2.34GHZ podkręcona! Athlon64 3000 +
Płyta główna:
Asus
Pamięć RAM:
1.50 koncert ddr
Karta graficzna (y):
256mb pci G-force
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster HD 5.1
Hard Drive (s):
1-80gb 1-120gb Western Digital's
Optical Drive (s):
Pioneer DVD-RW
Case / PSU:
przypadku niestandardowego i 650w PSU
Chłodzenie:
DIY radiator chłodzony powietrzem
Sieć / Internet:
Virgin 50Mbps
Monitor (y):
Acer 23 "(X233HB)
Operating System (-y):
Window 7 Ultimate
Old 17 czerwca 2008, 07:29
Grupa dawcy

ok, dobrze, jeśli cały hdd kopiowane na dysk (ghosting) to powinno działać, jednak jeśli tylko coppied wyboru części, to prawdopodobnie nie będzie. A jak dla uzyskiwania go do pracy, dobrze najpierw musisz nagrać go na płytę (CD lub DVD jest nie jest wystarczająco duża) z jednego z programów, które powinny pochodzić z jednej z kilku pisarzy DVD. Wtedy, kiedy jest potrzebny, aby uruchomić komputer z dysku, można ustawić BIOS aby wybrać napęd optyczny przed hdd ładowania, a tym samym uruchamiany z płyty CD / DVD jako pierwsze.

Nie jestem w 100%, czy to działa, ale w teorii (atleast o ile wiem) powinien. I don't know how you would go o zmianę urządzenia rozruchowego na Twoim motherboad BIOS, ponieważ wszystkie są różne, wystarczy spojrzeć w menu, aż zostanie wyświetlone opcja mówiąc coś w stylu "Boot priotity" Kiedy znajdziesz to będziesz wiedzieć na następnym razem, więc wyjść bez zapisywania changs, że czas, po prostu incase wprowadzone zmiany przez przypadek.

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 17 czerwca 2008, 12:36
Grupa dawcy

arr pisać dzięki Mam nero i mógłby spalić go, ale myślę, że magia iso więcej może mieć szansę, ponieważ spalić go jako bootabe obrazu i think! kopii zapasowej jest na 11 BG's jako DVD CD ograniczenie mojej KM dvd dyski 4GB I będą musieli używać więcej niż jednego cd .. nawet jeśli wont boot na cd i zawsze można zainstalować system Windows po prostu umieścić płyty i następnie używać mojego backups .. Myślę, że będzie również działać burn niektórych chorych i zobaczyć czy wszystko działa THANKS

jak dla rozruchu urządzenia w BIOSie. i nie więcej niż mój sposób na nie, tak jak Ja jestem zawsze tam lol:)

Old 19 czerwca 2008, 15:45
Grupa dawcy

Najprostszym sposobem, aby pełną kopię zapasową swojej HDD jest do korzystania z programu obrazowania, takich jak Acronis True Image lub Norton Ghost.
Pozwoli to, aby obraz partycji, które mogą być obrazu do nowego HDD i będzie bootowalne. Każda inna metoda nie działa, jak trzeba mieć startu plików, jak również danych.
Użyłem Acronis True Image wiele razy i polecam go.

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):