rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Windows Easy Transfer

Reply

Narzędzia wątku
Old 7 stycznia 2008, 11:17
Członek grupy

Default Windows Easy Transfer

Easy Transfer! ? jeśli kiedykolwiek coś było nie to, co stwierdza się do tego musi być ona, jak i jego części Vista jest naprawdę pala z śmieciami.

Mam nowy Dell Inspiron 1520 i usuwane zgodnie z instrukcjami na twardy dysk z mojego starego XP maszyny, załadowane na jej zewnętrznej HD przewoźnika i związanych zarówno wraz z towarzyszącymi im kabla USB.
Dell uznaje starego dysku twardego, Great!
Zaczynam proste przeniesienie, to buzzes się poprzez wszystkie pliki około godziny wyświetla listę wszystkich plików jej przekazane i radzimy, aby zakończyć muszę reboot.

OK, do tej pory, reboot i cant find przekazywanych plików w dowolnym miejscu.

Czy ktoś proszę mi powiedzieć, jak zlokalizować pliki i przekazywane raz położony jak to łatwo zintegrować je w mojej obecnej plików, np. Ulubionych, e-maile itp.

Muszę powiedzieć, że stara się zrozumieć proste przeniesienie doradztwo w kreatorze jest jak innym języku. Tak naprawdę powinna być napisana dla idiotów. Pragnę zauważyć, że jak jej sortowania przez wszystkich plików na przykład, to również wydaje się być w tym plików na nowej maszynie.
Im całkowicie stracił z tego. Ive spojrzał w internecie, ale jednocześnie istnieje wiele wątków o Easy Transfer isnt tam naprawdę coś co jest prawdziwe i na pewno nie samouczku czego szukać, gdy transfer jest kompletny. Proszę kogoś pkt mnie właściwą drogę.

Old 7 stycznia 2008, 12:56
Grupa dawcy

Nie jestem pewien co instrukcji używany jest, ale chyba że stary system był niestartującym, to nie jest zazwyczaj konieczne, aby usunąć HDD. Zamiast istnieją możliwości w różnych sztuk oprogramowania do Eksport plików / danych .... a następnie podobne opcje Vista je importować.

Jaki byłeś następujących porad i gdzie?

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 7 stycznia 2008, 13:39
Członek grupy

tak stare awarii dysku twardego i couldnt go odzyskać za pomocą klawisza F8 w ogóle, to po prostu przechowywane do mnie z prośbą, aby wybrać XP, a następnie "czarny ekran". Więc porad koniec roku na tym forum zaproponował wykorzystanie zewnętrznego caddy.
Jak wskazano, kiedy otwarcie starego dysku twardego, Vista i łatwe przeniesienie czytasz go i wydaje się przeniesienie wszystkich plików.
Zgodnie z dysku C w Vista teraz mieć plik o nazwie "from_old_computer" Jeśli klikam na to, że zaczyna go poprzez przeniesienie system ponownie, lecz tym razem z prośbą o "kluczy". W tym momencie, cała maszyna prostu zamarza i muszę restarcie Vista.
Również w ramach Vista C / I również teraz plik o nazwie migwiz i jeśli klikam na to, że rozpoczyna się transfer bez potrzeby kluczy itp.
W migwiz plik jest wielkości około 30 MB, który sugeruje, jakby to pliki chcę.
Jest tak frustrujące i szczerze absurd.
Old 7 stycznia 2008, 14:04
Grupa dawcy

Niestety dbx programu Outlook Express z XP, nie można indywidualnie importowanych do systemu Windows Vista Mail, można importować jedynie dbx z folderu tworzone przez robi pełną kopię zapasową w OE XP.

Powinniśmy być w stanie skopiować Ulubionych z programu Internet Explorer choć łatwo.

Przejdź na starym dysku Dokumenty i Ustawienia /Twoja nazwa użytkownika/Ulubione. Jeśli zaznaczyć wszystkie elementy, kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz Kopiuj, następnie przejdź na Vista do napędu Użytkownicy /Twoja nazwa użytkownika/Ulubione i kliknij prawym przyciskiem myszy i wklej, że będzie je skopiować.

Choć patrząc na starym dysku w Dokumenty i ustawienia, można uzyskać do niego dostęp i skopiować wszystkie pliki z folderu Moje Dokumenty, który zawiera folder Moje obrazy, Moja muzyka, itp.

HTH
Old 7 stycznia 2008, 14:16
Członek grupy

dzięki Phil
Jednym inne pytanie. Jednym z programów naprawdę chcę, aby przenieść się w całej mojej rodziny drzewo programm. Mam zainstalowane oprogramowanie FT na Vista, ale jak mogę iść o przenoszeniu plików na stare na nowe maszyny? Czy po prostu skopiować pliku starego programu i nie niepokoić z instalujesz nową kopię?
Dzięki
Old 7 stycznia 2008, 14:30
Grupa dawcy

W zależności od tego, co Family Tree programu, którego używasz, musisz mieć polowanie wokół starego dysku na plik danych (-ów).

Używam Family Tree Maker, który zapisuje pliki z rozszerzeniem. Ftw rozszerzenia, więc w tym przypadku można po prostu wyszukać na dysku. Ftw pliki ... tj. *. ftw ...... lub w przypadku braku szczęścia, poszukaj w Program Files i polowanie za Family Tree programu, otwórz folder i poszukaj pliku (-ów) nie.

HTH
Old 7 stycznia 2008, 15:03
Członek grupy

Dzięki Phil, mogę używać tego samego programu. Przepraszamy za takie numpty, ale mam tylko kopię całego folderu FTW i spadku jej na nowo zainstalowany program lub dziewicy FTW co. Pledase xplain tak szczegółowo jak to tylko możliwe. I really appreciate it.
Dzięki
Old 7 stycznia 2008, 15:07
Grupa dawcy

Nr ... nie folder tylko plik (ów) z rozszerzeniem. ftw

Yo Jeśli nie widzisz rozszerzeń plików, przejdź do Panel sterowania / / Opcje folderów, kliknij kartę Widok, a następnie przejdź do Ukryj rozszerzenia znanych typów plików i untick, a następnie kliknij przycisk Zastosuj ..... Następnie powinieneś zobaczyć 3 litery rozszerzenia na wszystkie pliki.

HTH
Old 7 stycznia 2008, 15:51
Członek grupy

Phil, mogę tylko plik z rozszerzeniem FBC? dnia około maja 2007.
Jak Im teraz Vista i staramy się borykać z jego złożoność I cant patrz jakikolwiek sposób w panelu sterowania poszukiwanie Opcje folderów itp.
jakieś sugestie?
Old 7 stycznia 2008, 16:05
Grupa dawcy

W Vista, wystarczy przejść do Panelu sterowania i tam znajduje się pozycja o nazwie "Opcje folderów"

Mimo, że jeżeli można zobaczyć 3 litery rozszerzenia na wszystkie pliki. wtedy nie ma potrzeby.

Jeśli klikniesz przycisk Start, pole pojawi się na dole "Rozpocznij wyszukiwanie" .... wpisz *. ftw i naciśnij klawisz Enter. Będzie to wyszukiwanie na HDD "dla każdego. Ftw (Family Tree Maker danych).
Po położony można następnie skopiować i wkleić je do żądanego dysku / lokalizacji.
Reply

Register

Zakładki