Windows nie działa prawidłowo? Czy Twój Windows XP OS (Operating System) nie ładują się lub upaść na bieżąco?
Niektóre bazy wskazówek poniżej: Drobne problemy:
Najbardziej pozytywny scenariusz jest to, że poprawki nie miał negatywnego wpływu na system. Jeśli zezwolić Windows Update stosuje plastry automatycznie kluczowych plików systemu Windows mogą ulec zmianie bez Twojej wiedzy lub zgody. Na szczęście, gdy poprawki lub aktualizacji zostanie zastosowana (nawet jeśli ręcznie zastąpić sterownik (zdecydowanie najczęściej źródłem niestabilności) instalator tworzy system kontrolny, dzięki czemu łatwo wycofać nagannego poprawki. Jeśli prowadzisz XP , możesz spróbować za pomocą System Restore Funkcja przywrócenia komputera do stanu było przed rzeczy popsuło. Inaczej, uruchom ponownie komputer, a jak tylko usłyszysz dźwięk komputera (wskazujący zakończenia jej mocy, na auto-test, lub POST), naciśnij F8 i wybrać Ostatnia znana dobra konfiguracja (ostatnie działające ustawienia). Umiarkowane problemu: Jeżeli przywrócenie ostatniej znanej dobrej konfiguracji nie pomoże, kawałek sprzętu lub oprogramowania prawdopodobnie poszedł na brzuchu. Aby zbadać, należy indeksować wokół systemu za pomocą Tryb awaryjnya minimalnie funkcjonalny sposób uruchamiania systemu Windows, które omija swój uruchomienia programów; ignoruje zasadniczo wsztstkie wyjątkiem klawiatury, myszy i monitora oraz unika swój sterownik karty graficznej (często źródłem problemów). Aby rozpocząć w Tryb awaryjny, Restarcie czekać na swój system, aby zakończyć POST, naciśnij F8, A następnie wybrać Tryb awaryjny. Aby sprawdzić, czy problemów ze sprzętem za pomocą Windows Menedżer urządzeń, Wybrać Zacząć, Panel sterowania, Wydajność i konserwacja, System, kliknij Sprzęt zakładkę, a następnie kliknij przycisk Menedżer urządzeń przycisk. Wszelkie urządzenia, które pojawiają się w znak zapytania są natychmiast podejrzanego: Kliknij dwukrotnie każdy do kontynuacji. Aby odinstalować wszelkie niedawno zainstalowany (a zatem podejrzany) oprogramowania, kliknij przycisk Zacząć, Panel sterowania, Dodaj lub usuń programy. Gdy czujesz, jesteś gotowy, aby przejść, uruchom ponownie komputer, a następnie pozwól, aby uruchomić normalnie. Poważny problem: You've próbował trybie awaryjnym i nie rozwiązano problemu. Być może jeden z plików systemowych Windows jest czkawka. Przed sformatować dysk twardy, uruchom napraw. Aby to zrobić, należy uruchomić komputer z systemem Windows XP z dysku CD, gdy możliwość wyboru "Aby ustawić Windows XP ", Naciśnij Wprowadź. Akceptuję warunki umowy licencyjnej. Wtedy, "Aby naprawić wybranych instalacji systemu Windows XP ", Naciśnij R. Ponowne zainstalowanie systemu Windows wszystkie swoje pliki, a następnie zostanie ponownie uruchomiony. Po komputerze jest uruchomiony ponownie potwierdzają, że firewall działa, przejdź do Windows Update (Start, Wszystkie programy, Windows Update), i pobrać i zainstalować wszystkie łatki system wymaga.
__________________ wysłuchane wow jest lepszym pigułki antykoncepcyjne, to nie żart Grałam RS za 2-3 lat i 2 tygodnie po zatrzymaniu Zgubiłem moje dziewictwo. -Kanoakavirus
My System: Zoomy Procesor (y): E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v | Płyta główna: Asus P5K Premium | Pamięć RAM: 2GB Dominator 8500 | Karta graficzna (y): BFG 8800GT | Karta dźwiękowa: Xfi Extremegamer | Hard Drive (s): 3.35TB wew składowania. 2TB int składowania | Optical Drive (s): LG GGC H20L | Case / PSU: Enermax 720w | Chłodzenie: AC7 | Sieć / Internet:
| Monitor (y): 245B, 931B (Samsung) | Operating System (-y): Vista 32P | |