manji kapital -

Magazine
Go Back   Computer soka > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Windows Server 2003 Setup

Reply

Thread Tools
Old 16 svibanj 2008, 06:38
Novi član grupe

Hi, Ive 'postaviti poslužitelj za školu i svaki korisnik će imati vlastitu prijavu. Koji je najbolji način da se podešavanje korisnicima za korištenje na PC. Želim da ih biti u mogućnosti pristupiti sve, ali ne i trajno napraviti promjene. Želim da ih biti u mogućnosti kretati od računala do računala i imaju svoje stvari. Želim imati svoju Outlook ili Outlook Express da ide s njima i njihovim uredske aplikacije ne mogu uvijek da biste dovršili instalaciju uzrok to smatra svoj novi korisnik.
Vidio sam roaming profile, ali je upozorio da oni mogu usporiti. Također su vidjeli mapu preusmjeravanje, ali ne znam je li to pokriva ono što trebam učiniti.
Any pointers bi bilo mnogo poštovati.

Hvala
Old 16 svibanj 2008, 10:54
Moderator / ica grupe

Pa, ja predlažem da se Windows Server 2003 za lutke knjiga i dobiti čitanje! Iskreno, da je najbolja investicija ti si idući u izraditi ako je to ono što trebate učiniti.

Ali ću reći nekoliko bodova.

Ti definitivno ne želite Roaming Profiles. To je veliki ne ne. Način previše sporo kao što ste već rekli. Folder Preusmjeravanje je put to ići.

Trebate dobiti Server 2003 instaliran na pristojan spec. server razreda stroj (ne desktop stroj). Ako već imate server onda ne trebate brinuti o tome.

Zatim morate promovirati ga na kontroler domene i dodajte sva klijentska računala (trčanje XP Pro očekujem) da domenu kako možete upravljati njima.

Zatim konfigurirati sve korisnike i preusmjerite sve svoje Moji dokumenti itd. da udio na poslužitelju. Ima toliko različitih načina ovoga ne mogu proći kroz sve njih, ali pravila grupe je vjerojatno najbolji put naprijed.

Zatim se AV, pristup internetu itd sortirani i ti si ispunjavanja! To nije tako lako u stvarnosti ipak.

Ja sam sretan da Vam puno više pomoći u ostvarenju što trebate učiniti, ali mi je potrebno puno više informacija. Kao i koliko klijenata ima, kakav je hardver imate, ono iskustva s Servera 2003 te imati, kakav imate internet vezu itd.

Ako postoji ograničen broj ljudi (manje od 50) te mogao ići s Small Business Server koji bi bio puno lakši postaviti ali vam ograničava na 75 korisnika / klijenata.

Za e-poštu, predlažem tkanje temeljen rješenje. VPOP3 je ono što sam predlagati za školu kao što je jednostavan za korištenje i ima odličnu podršku i pristupačne. Nemojte ni zamarati pokušavajući postavljanjem Exchange Server!

Ovisno o vašoj internet veze, vi svibanj želite koristiti Gateway / Smarthost poslužitelj za slanje pošte na drugim poslužiteljima.

Također, je mreža već setup sa potrebnim, ožičenje, wireless itd? Ako ne imate puno posla!

Vi svibanj također žele čitati neke stvari na Technet. Technet forumi su isto tako odličan resurs.

My System: Eclipse

Procesor (i):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Matične ploče:
Asus P5Q Pro
RAM memorija:
OCZ 8GB 800Mhz
Grafička kartica (e):
Saphire Radeon 4850
Sound Card:
Onboard
Tvrdi disk (i):
Golema
Optički pogon (e):
Sony al cheapo jedan.
Case / PSU:
Antec trista
Hlađenje:
Arktik hladnjaci 7 Pro, 3 case obožavatelja.
Network / Internet:
Titan ADSL
Monitor (e):
Dual 19 "LCD
Operacijski sustav (e):
XP SP3
Old 20 svibanj 2008, 02:54
Novi član grupe

Hvala za tvoj odgovor Serverguy. I'm off ponedjeljkom, tako da samo vide nit danas.

Znam što ste uzimajući u vezi preusmjeravanja mape tako da oni imaju moje dokumente i desktop gdje sjede. No ono što druge postavke mogu se uzeti kada osoba kreće sjedala. Tutor ima e-mail računa putem Outlook i Outlook Express i koje su im potrebne za ove tečajeve oni uče pa ih ona želi da se presele s korisnikom.

Ona također ima media player popise naslova, tako da ona mora ići na svako računalo konfigurirati. Da li postoji način da se podijeli playlists, tako da ako ja postava novog korisnika može se ukazao na mapu.

Ona želi da korisnici imaju sve što im koristiti ako su u pokretu. Mislim šta ja govorim o je roaming profilima jer ja sam ne siguran što aplikacijskim podacima ja isto tako mogu preusmjeriti.

Trenutno imam poslužitelj postava na domenu za korisnike i oni imaju prijava original ih pokazujući na svoje mape. Kada su u pokretu računala su u redu, možete se prijaviti i dobiti njihove mape, ali IE i Office ga uzima kao novi korisnik i prolazi kroz postavljanje. Želiš da biste dobili osloboditi od ovaj isto.

Thanks for your help.
Reply

Register
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer soka.