![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Cześć, mam skonfigurować serwer do szkoły i każdy użytkownik będzie miał własny login. Jaki jest najlepszy sposób na ustawienie użytkowników do wykorzystania na komputerze. Chcę, żeby mieć dostęp do wszystkiego, ale nie na stałe wprowadzić zmiany. Chcę, żeby móc przenosić z komputera na komputer i swoje rzeczy. Chcę mieć swoje Outlook lub Outlook Express, aby iść z nimi i ich aplikacje biurowe nie zawsze zakończyć instalację przyczyny uzna jej nowego użytkownika. Widziałem profili mobilnych ale został ostrzeżony, że mogą być powolne. Również widziałem przekierowywania folderów, ale nie wiem czy to dotyczy, co muszę zrobić. Wszelkie wskazówki będą bardzo mile widziane. Dzięki |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cóż, proponuję Ci Windows Server 2003 dla książki Manekiny i odbieraj lektury! Szczerze mówiąc, to najlepsza inwestycja zamierzasz zrobić, jeżeli jest to, co masz robić. Ale powiem kilka punktów. To na pewno nie chcesz profili mobilnych. To jest duża no no. Zbyt powolny, jak już powiedziano. Przekierowanie folderu jest do zrobienia. Musisz dostać Server 2003 zainstalowany na godnej maszyny spec klasy serwera (nie na pulpicie maszyny). Jeśli masz już serwer to nie musisz się martwić. Następnie należy promować go do kontrolera domeny i dodanie wszystkich komputerów klienckich (running XP Pro Spodziewam) do domen, więc jak można nimi zarządzać. Następnie należy skonfigurować wszystkich użytkowników i przekierowanie wszystkich Moje dokumenty itp. do udziału na serwerze. Jest tak wiele różnych sposobów na osiągnięcie tego nie mogę przejść przez ich wszystkich, ale zasad grupy jest prawdopodobnie najlepszym rozwiązaniem. Następnie należy uzyskać AV, dostęp do internetu itp. posortowane i gotowe! To nie jest takie proste w rzeczywistości jednak. Cieszę się pomóc bardziej w realizacji, co musisz zrobić, ale potrzeba znacznie więcej informacji. Podobnie jak wielu klientów nie ma, co to za sprzęt masz, jakie doświadczenia z Server 2003 masz, jakiego rodzaju masz łącze internetowe itp. Jeśli istnieje ograniczona liczba osób (mniej niż 50) można iść z Small Business Server, który byłby znacznie łatwiejszy do utworzenia, lecz ogranicza się do 75 użytkowników / klientów. Dla e-mail, proponuję webowy rozwiązania. VPOP3 to, co proponuję w szkole, jak to jest proste w obsłudze i ma doskonałe wsparcie i przystępnej cenie. Nie zadają sobie nawet trudu próby utworzenia Exchange Server! W zależności od Twojego połączenia internetowego, możesz użyć Gateway / serwer Smarthost do wysyłania poczty do innych serwerów. Ponadto, jest już konfigurację sieci z okablowaniem konieczne, bezprzewodowe itp.? Jeśli nie masz dużo pracy! Można również przeczytać kilka rzeczy Technika. Forum Technet są również doskonałe źródło.
|
| |||
| |||
| Dziękujemy za odpowiedź Serverguy. Idę w poniedziałek więc tylko postrzegane wątku dzisiaj. Wiem, co otrzymujesz w sprawie przekierowania folderu, tak aby ich moje dokumenty i pulpit gdzie siedzą. Jednak to, co inne ustawienia mogą zostać podjęte w przypadku siedzeń przesuwa osoby. Nauczyciel ma konta e-mail w programie Outlook i Outlook Express i trzeba do tych kursów uczą tak chce je przenieść z użytkownikiem. Ona także ma mediów odtwarzania graczem, więc ma udać się do każdego komputera w celu konfiguracji. Czy istnieje sposób udostępniania listy odtwarzania, aby w razie instalacji i nowych użytkowników można podkreślić do folderu. Chce, aby użytkownicy mieli wszystko, czego używać, jeśli poruszają. Przypuszczam, że to, co mówię jest roaming profile jak i Ja nie jestem pewien co i danych aplikacji może również przekierować. Obecnie mam konfiguracji serwera domeny dla użytkowników i ich skrypty logowania umieszczając je w swoich folderach. Kiedy komputery mogą poruszać się zalogować porządku i uzyskać ich foldery, ale IE i Office bierze się jako nowy użytkownik i przechodzi przez Instalatora. Czy chcesz, aby pozbyć się tego również. Dziękujemy za pomoc. |
![]() |
|
| Zakładki |