![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Witam wszystkich. Krótko mówiąc, mój problem jest (i wierzcie mi, że to okazało się znacznie trudniejsze do rozwiązania niż myślałem): Jak włączyć synchronizację pionową (vsync) wyłączyć? Mam: -System operacyjny: Windows Vista Home Premium, wersja: 6.0.6001 Dodatek Service Pack 1 Build 6001 -Karta graficzna: ATI Radeon 3100 Graphics -Monitor: Generic PnP Monitor -Wersja DirectX: DirectX 10 -Rozdzielczość: 1440 * 900 -Więcej informacji na temat mojej grafiki oprogramowania (dostarczone przez ATI Catalyst Control Center): Driver Packaging Version 8.612-090428a-080268C-ATI Catalyst ™ w wersji 09.5 Provider ATI Technologies Inc 2D Driver Version 8.01.01.899 2D Driver File Path / REGISTRY/MACHINE/SYSTEM/ControlSet001/Control/Class / (4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318) / 0000 Direct3D Version 8.14.10.0662 OpenGL w wersji 6.14.10.8664 Catalyst ™ Control Center Version 2009.0428.2132.36839 Sounds like I'm noob, ale mam już włączyć vsync off z następujących rzeczy: -ATI Tray Tools (najnowsza wersja) -ATI Catalyst Control Center (najnowsza wersja) -Wyłączenie Desktop Window Manager i AERO interfejs (słyszałem mają coś do czynienia z wymuszeniem na vsync) Of course I znalazł vsync przejścia od ATI Tray Tools i ATI Catalyst Control Center. Ale chociaż zmienić ją na "od zawsze", to nie wykracza poza. Skąd mam wiedzieć, że nie wyłączyć? Dobrze, bo gra (że chcę grać z vsync off) prowadzi wypowiadając fps jest 60 (powinna być znacznie powyżej 200 z vsync off). Gra nie posiada wbudowanej vsync opcje. Nie sądzę, podając nazwę gry jest bardzo ważne. To jest dziwne, ponieważ programy vsync zdaniem jest wyłączona, ale to jest fałszywe. I zaczęli wierzyć, że problem został spowodowany przez Windows Vista. I dowiedzieli się, że również ma wpływ na przyspieszenie DirectDraw tego vsync rzeczą, ale nie mogę go wyłączyć w Dxdiag.exe. I nigdy nie zwróciła się o pomoc w forum, I've been tylko przeglądanie - godzin, aby rozwiązać ten prosty brzmiących problemu. Aby zachować swoją reputację, proszę mi pomóc! |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Gra prawdopodobnie ma max fps cvar, jeśli jest wyłączony we wszystkich istotnych programów Vista nie ma nic wspólnego z tym, to wszystko jest obsługiwane przez sterownik i po włączeniu go w sterowniku. Rodzaj sensu skoro i tak jak powyżej 60fps nie wpływa naprawdę niczego, ale sądzę masz powodów.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
![]() |
|
| Zakładki |