![]() |
|
|||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
|
|
Narzędzia wątku |
|
|
|||
|
|||
|
Jak wielu z Was będzie wiedzieć z poprzedniego wątku:
http://www.thecomputerforums.co.uk/f...843/ # post20872 Mam cztery lata stary komputer (system operacyjny Windows XP Home), które jest nieco wygięty. To nadal bardzo szybko, ale wszelkiego rodzaju niewielkie Glitches, że mogliby być uporządkowane według biorąc go do fabryki stanie. Po dyskusji w poprzednim wątku postanowiłem kupić Windows XP Home OEM płyty, które teraz mają. Moje pytanie jest tym razem - mam tylko włożyć płytę i idę dalej i zainstalować system Windows XP na moim komputerze, czy sformatować moją pierwszego dysku C (po podłożu na wszystko). Chciałbym, aby zakończyć operację z zupełnie czystym i świeżym maszyny i jestem gotów poświęcić kupa czasu przeładunku oprogramowania itp. Dzięki, a wszelkie uwagi i porady są mile widziane Yvonne |
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
Czy to na wieży Yvonne?
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
XP automatycznie sformatować dysk, jeśli chcesz ją podczas instalacji.
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
Jeśli pop CD w tym pomoże Ci formacie, jeśli to, co chcesz robić.
|
|||
|
|||
|
Tak, to na wieży, i wiem, że pomoże mi format, ale jest to, że to, co należy robi, aby pomóc mi osiągnąć mój cel?
Yvonne |
|
|
|||
|
|||
|
Jeśli obecnie używasz tej samej wersji XP został zakupiony następnie możesz zrobić naprawy.
Rozruch z płyty CD i wybrać drugą opcję naprawy. Wszystkie dane i ustawienia pozostaną takie same, tylko błędy i problemy zostaną usunięte. Jeśli są różne wersje to po prostu nie daje możliwości naprawy. Pełny format i zainstalować to wszystko można zrobić w tym punkcie i wszelkie dane zostaną utracone. I'd nadal zalecają kopii zapasowej nic ważne. |
|
|
|||
|
|||
|
Patrzeć tu Yvonne.
Teraz ignorować wszystkie piśmie ok i na dół strony do zrzuty ekranu na zdjęciu po lewej stronie. Na temat pic no3 mówi "Nie można znaleźć poprzednią wersję XP" Pozdrawiam powie "Znaleziono wersji, co chcesz zrobić?" Napraw to. Usuń Wybierz, aby ją usunąć i sformatować partycji raz usunięte. Formatowanie partycji w systemie plików NTFS. Gdy partycja jest sformatowana XP i zainstalować ładunek. |
|
|
|||
|
|||
|
Wystarczy zdać sobie sprawę, że miałem nie powiedział dziękuję za pomoc w tym - oba komputery w pełni sformatowany i opalanych ponownie, ale nie byłby on możliwy bez pomocy wszystkich - dziękuję.
|