rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Windows XP, który produkt potrzebuję?

Reply

Narzędzia wątku
Old 4 kwietnia 2009, 10:25
Nowe państwa grupy

Default Windows XP, który produkt potrzebuję?

Hi I was just wondering jeśli ktoś mógłby mi w dobrym kierunku, około tygodnia temu mój komputer to nie uruchamia się system Windows XP i jego zapytaniem o przeładowanie dysk, problem jest i nie ma kopii zapasowej danych i wszystkich moich plików i przeładuj dysk komputera, będzie powrót do ustawień fabrycznych i ja straci wszystko. Powiedziano mi, gdybym dostał nową dysków twardych i zainstalowany system Windows XP i mogą następnie dodać mój stary dysk twardy jako secondary.Well Mam kupił nowy ide wewnętrznego dysku twardego, ale zapomniałem i dont posiadają oprogramowanie Windows XP Home i need, i Właśnie spojrzał na ebay, ale im nie wiesz dokładnie, co jest właściwym produktem i potrzeby są do instalowania oprogramowania Windows XP od podstaw lub dodatków Service Pack. Mam kilka komputera wiedzy ekspertów, ale im nie byłoby tego produktu jednej i need?

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...m=260386919782

nadzieję, że ktoś naprawdę może pomóc
Old 4 kwietnia 2009, 12:20
Grupa dawcy

Witamy na forum.

Po pierwsze, dlaczego kupić IDE HDD? To dość przestarzałe. Ale czy to z powodu jesteś Mobo nie obsługuje SATA, a następnie Fair enough.

Po drugie we're going to trzeba wiedzieć, czy masz procesor x86 lub x64 jest

Jeśli nie wiesz, to jest dobrze, to nie jest ważne, chyba że masz więcej niż 3GB RAM?

Ponieważ jednak wiele bitów swój używa procesora x86 System operacyjny będzie działać. (64-bitowa Musisz mieć więcej pamięci RAM i pełnego korzystania z quad core proccessor)

Jeśli możesz się jasne, że możemy powrócić do eBay i pracy, co najlepsze dla Ciebie.

Podsumowując jest to:

1. Ile GB RAM?
2. Model procesora lub ile rdzeni ma
3. 32-bitowe lub 64-bitowej architektury - jeśli wiesz?
Old 4 kwietnia 2009, 13:18
Grupa dawcy

coś sprawdzić .. istnieje odcinkach klucz na zewnątrz komputera przypadku? jeśli tak, to jestem prawie na pewno możesz pobrać kopię Windows i używać klawisz, aby uaktywnić go i myślę, thats wszystkich do
tak nie kosztuje nic, aby zainstalować system Windows wystarczy pobrać i zainstalować i wypalić .. uaktywnić z seryjnym

My System: P * L * A * Z * M * A

Procesor (y):
2.3GhZ AMD
Płyta główna:
Asus
Pamięć RAM:
1 gig ddr
Karta graficzna (y):
256 G-force
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster 5.1
Hard Drive (s):
1-80gb 1-120gb Western Digital's
Optical Drive (s):
Pioneer DVD-RW
Case / PSU:
przypadku niestandardowego i 650w PSU
Chłodzenie:
diy Watercooling
Sieć / Internet:
dziewicy 50MB
Monitor (y):
Acer 23 "(X233HB)
Operating System (-y):
Vista Ultimate
Old 8. kwietnia 2009, 18:11
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by 4D (Fordy (Ford) Ollie View Post
Ponieważ jednak wiele bitów swój używa procesora x86 System operacyjny będzie działać. (64-bitowa Musisz mieć więcej pamięci RAM i pełnego korzystania z quad core
proccessor
Jest to jawnie fałszywe (Re: quad core rzeczą) i całkowicie nieistotne dla większości użytkowników. XP 64-bit jest straszny i przytłaczający procent OEM komputery mają 2 GB pamięci RAM. Jedyną rzeczą, którą należy się tu powiedział "kupowania legalnych kopii systemu Windows XP x86 off uzasadniony detalista" (nie w serwisie eBay).

Jeśli nie masz ochoty płatnicze, to chyba lepiej przenieść do pobrania dla systemu Windows 7 beta: chociaż jest zalecane tylko dla doświadczonych użytkowników, to na tyle solidny, że chciałbym polecić jej wykorzystanie w ogóle.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 9 kwietnia 2009, 02:16
Grupa dawcy

Albo ....... możesz spróbować tworzenia kopii zapasowych danych z urządzenia zewnętrznego (lub USB Flash Drive Drive), używając Linux Live CD ... prosty przewodnik tu to całkiem proste.

Następnie można przywrócić za normalne, kopiowanie danych z powrotem i wrócić IDE Drive do refundacji.

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 11 kwietnia 2009, 05:26
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Carbon View Post
Jest to jawnie fałszywe (Re: quad core rzeczą) i całkowicie nieistotne dla większości użytkowników. XP 64-bit jest straszny i przytłaczający procent OEM komputery mają 2 GB pamięci RAM. Jedyną rzeczą, którą należy się tu powiedział "kupowania legalnych kopii systemu Windows XP x86 off uzasadniony detalista" (nie w serwisie eBay).
Jeśli PO jest uruchomiony system z 8GB pamięci RAM, a quad core byłoby głupie mnie do powiedzenia "hey oh yeah prostu chwyć go sobie 32-bitową z legit sprzedającego".

Musiałyby one zmarnowane sprzętu, również istnieje wiele legit sprzedających w serwisie eBay, jeśli know what you're getting i zrobić to dobrze theres nothing wrong with it.

Register

Zakładki