rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

Xp tak powolny

Reply

Narzędzia wątku
Old 23 stycznia 2009, 03:22
Grupa dawcy

Po aktualizacji XP SP3 po moich 3Gb RAM xp jest czasem bardzo wolno, a kwota razy internet exployer musi zamknąć się poza żart.

I zauważyliśmy, że okna wyszukiwania programu, który zdaje się być już zainstalowane w ostatnim ostatniej aktualizacji jest gotowa do jej uruchomienia na własny rachunek.

Mam zainstalowane tylko mój nowy McAfee i adware i uruchamiać skanowanie, ale nic niezwykłego.

Czy ktokolwiek inny zauważyła go powoli po najnowsze aktualizacje, czy jest to tylko mój komputer?
Old 23 stycznia 2009, 03:45
Administrator Group

Może być złośliwym, firma McAfee nie jest wielka.

Ma przebiegać przez nich.

http://www.computer-juice.com/forums...-posting-7476/

http://www.computer-juice.com/forums...-malware-9243/

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 23 stycznia 2009, 10:52
Członek grupy

Pobierz Deffragler, Defrag systemu.
Będzie to
Old 23 stycznia 2009, 17:35
Grupa dawcy

dostał uruchomić .. wpisz polecenie msconfig kliknij kartę (startowy) un zaznaczyć niczego nie chcesz, aby na starcie logowania. pomoże to wydajność drematacly jeśli istnieje wiele programów, uruchamiania i są po prostu nie są potrzebne.

a jeśli jesteś zaawansowanym użytkownikiem lub przekonana, możesz kliknąć kartę (usługi) dla avridge użytkownik nie będzie korzystać z większości w związku z tym, że karta terno je ten wil Ci najbardziej porformance Improvment

można rearch każda (usługi) w google i czytać to, czego i zdecydować, czy chcesz.

jest pierwszą rzeczą i doo na nowe zainstalować widzę żadnego sensu w programy / usługi uruchomione podejmowania porformance i że nie zawsze z nich korzystają

również wypróbować moc zabawek (Tweak UI) dla XP do dostosowania rzeczy .. (bezpłatnie pobrać z witryny internetowej firmy Microsoft)
http://www.microsoft.com/windowsxp/d...s/default.mspx

Po zainstalowaniu dodatku SP3 dla wszystkich i dla mnie było ok :-) wydawało xp był szybszy abit do mnie

My System: P * L * A * Z * M * A

Procesor (y):
2.34GHZ podkręcona! Athlon64 3000 +
Płyta główna:
Asus
Pamięć RAM:
1.50 koncert ddr
Karta graficzna (y):
256mb pci G-force
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster HD 5.1
Hard Drive (s):
1-80gb 1-120gb Western Digital's
Optical Drive (s):
Pioneer DVD-RW
Case / PSU:
przypadku niestandardowego i 650w PSU
Chłodzenie:
DIY radiator chłodzony powietrzem
Sieć / Internet:
Virgin 50Mbps
Monitor (y):
Acer 23 "(X233HB)
Operating System (-y):
Window 7 Ultimate
Old 28 stycznia 2009, 15:17
Grupa dawcy

Dziękujemy za pomoc facet to było bardzo pomocne.

Nie było Malware Dave ale mój dysk defragglising potrzebne i myślę, inne prawdopodobnie była nadmierna uruchomić program i tak defraggled płyty i około 6 programów odwrócił się na uruchomienie które werent potrzebne w tym, że okna wyszukiwania ........ .. rzeczy wydają się nieco lepiej i szybciej się.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.