rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Windows Operating Systems

Register

XP + Vista. Przyspieszenie rozruchowego!

Reply

Narzędzia wątku
Old 27 grudnia 2008, 10:22
Członek grupy

Default XP + Vista. Przyspieszenie rozruchowego!

W dzisiejszych czasach to zazwyczaj kilka rdzeni w procesorach, lub przynajmniej więcej niż jednego procesora logicznego. Podczas ładowania XP i Vista nie korzystać ze wszystkich rdzeni do uruchomienia, ani nie używać wszystkich RAM zainstalowana, więc pozwala mu powiedzieć!

Otwórz narzędzia MSConfig i kliknij kartę Rozruch. Kliknij przycisk "Opcje zaawansowane ..." opcji i wprowadzenie kilku zmian. Max procesorami opcja powinna być w kwocie rdzeni masz i Maxa pamięci do max masz zainstalowany w swoim komputerze. Uwaga na XP te opcje, jak i Maxproc MAXMEM (myślę), tak aby ustawić te max i niech OS go użyć do uruchomienia wszystkich!

I'm waiting for someone rozerwać moje bubble teraz i powiedz mi, że wiele już wiedzą, czy to jest złe, ponieważ * wstawić losowej problem * ale wygodny wskazówka Myślałem, że to akcja = D
Old 27 grudnia 2008, 14:59
Grupa dawcy

również usuwanie czcionek systemowych przyspiesza bootup czas (nie wszystkie czcionki pozostawić co najmniej 5)

My System: P * L * A * Z * M * A

Procesor (y):
2.34GHZ podkręcona! Athlon64 3000 +
Płyta główna:
Asus
Pamięć RAM:
1.50 koncert ddr
Karta graficzna (y):
256mb pci G-force
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster HD 5.1
Hard Drive (s):
1-80gb 1-120gb Western Digital's
Optical Drive (s):
Pioneer DVD-RW
Case / PSU:
przypadku niestandardowego i 650w PSU
Chłodzenie:
DIY radiator chłodzony powietrzem
Sieć / Internet:
Virgin 50Mbps
Monitor (y):
Acer 23 "(X233HB)
Operating System (-y):
Window 7 Ultimate
Old 27 grudnia 2008, 15:36
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by pete21 View Post
również usuwanie czcionek systemowych przyspiesza bootup czas (nie wszystkie czcionki pozostawić co najmniej 5)
To dobra wskazówka, może być również stosowana do takich programów, jak i PS Gimp do przyspieszenia uruchamiania.
Old 27 grudnia 2008, 16:37
Członek grupy

Prawo pozwala toczyć w porady dla przyspieszenia startu!

Korzystanie z "hibernacji" jest wielkim funkcji uruchamiania szybciej, ma już zamknięty, ale nie masz z wykorzystaniem komputera, więc nie ma znaczenia! Czy halve boot razy! (Przytrzymaj klawisz Shift na XP zamykania menu pojawia się w stanie gotowości)

Usuwanie elementów startowych, które są bezużyteczne (Quicktime anyone?) Może zmniejszyć logowania i uruchomić razy. Spójrz na stronach, aby zobaczyć, co możesz zabić bez żadnych złych skutków!
Old 27 grudnia 2008, 20:14
Grupa dawcy

http://www.metacafe.com/watch/134844...windows_start/
Old 28 grudnia 2008, 02:48
Członek grupy

Haha, był pomarli! Istnieje sporo punktów.

Niedawno przeczytałem post na tym forum, które bardzo powiedział do ludzi, którzy z własnej Vista Enterprise i Ultimate, mogą zmienić ich dysku do "Dynamic Hard Drive" Korzystanie z różnych plików na partycji boot czasie znacząco zwiększyć. Czy przeczytać wątku nazwie Pro / Con's Dynamic Hard Drive! (Ogólne Hardware myślę!)
Reply

Register

Zakładki