![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| W dzisiejszych czasach to zazwyczaj kilka rdzeni w procesorach, lub przynajmniej więcej niż jednego procesora logicznego. Podczas ładowania XP i Vista nie korzystać ze wszystkich rdzeni do uruchomienia, ani nie używać wszystkich RAM zainstalowana, więc pozwala mu powiedzieć! Otwórz narzędzia MSConfig i kliknij kartę Rozruch. Kliknij przycisk "Opcje zaawansowane ..." opcji i wprowadzenie kilku zmian. Max procesorami opcja powinna być w kwocie rdzeni masz i Maxa pamięci do max masz zainstalowany w swoim komputerze. Uwaga na XP te opcje, jak i Maxproc MAXMEM (myślę), tak aby ustawić te max i niech OS go użyć do uruchomienia wszystkich! I'm waiting for someone rozerwać moje bubble teraz i powiedz mi, że wiele już wiedzą, czy to jest złe, ponieważ * wstawić losowej problem * ale wygodny wskazówka Myślałem, że to akcja = D |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| również usuwanie czcionek systemowych przyspiesza bootup czas (nie wszystkie czcionki pozostawić co najmniej 5)
|
| |||
| |||
| To dobra wskazówka, może być również stosowana do takich programów, jak i PS Gimp do przyspieszenia uruchamiania. |
|
| |||
| |||
| Prawo pozwala toczyć w porady dla przyspieszenia startu! Korzystanie z "hibernacji" jest wielkim funkcji uruchamiania szybciej, ma już zamknięty, ale nie masz z wykorzystaniem komputera, więc nie ma znaczenia! Czy halve boot razy! (Przytrzymaj klawisz Shift na XP zamykania menu pojawia się w stanie gotowości) Usuwanie elementów startowych, które są bezużyteczne (Quicktime anyone?) Może zmniejszyć logowania i uruchomić razy. Spójrz na stronach, aby zobaczyć, co możesz zabić bez żadnych złych skutków! |
|
| |||
| |||
| |
|
| |||
| |||
| Haha, był pomarli! Istnieje sporo punktów. Niedawno przeczytałem post na tym forum, które bardzo powiedział do ludzi, którzy z własnej Vista Enterprise i Ultimate, mogą zmienić ich dysku do "Dynamic Hard Drive" Korzystanie z różnych plików na partycji boot czasie znacząco zwiększyć. Czy przeczytać wątku nazwie Pro / Con's Dynamic Hard Drive! (Ogólne Hardware myślę!) |
![]() |
|
| Zakładki |