![]() |
|
|||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
|
|
Narzędzia wątku |
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
Otóż wczoraj znalazłam stary HDD IDE, które miałem wrażenie miałem jeszcze danych na temat, więc myślałem, że połączenia go do mojego komputera i dostać coś poza to, że chciałem (jeśli było coś) Jednak XP nie może znaleźć dysku, więc pomyślałem: "OK, więc prawdopodobnie żyje, nic nie szkodzi", więc wyłącz komputer, usunąć hdd i wypróbowany zyski w górze znowu, jednak od tamtej pory był w stanie rozruchu, I albo dostać się do koniec uruchamiania BIOS, a otrzymuję komunikat o błędzie, że nie mogę znaleźć plik (nie pamiętam nazwy tego pliku) lub dojdzie do załadunku części okna, kino się z BSOD następnie uruchomiony ponownie. Próbowałem rozruchu z dysku CD Instalatora Windows i naprawy bez radości. Jestem obecnie zjawy twardym dysku na inny dysk z Norton Ghost, a potem idę do próby ponownej instalacji (bez formatowania), aby sprawdzić, czy działa.
|
|||
|
|||
|
Czy Upewnij się, że dyski nie zostały ustawione jako master? Może być przyczyną problemu.
Hope ponownie działa!
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
stary u twardy dysk wprowadzone do ur pc prawdopodobnie ustawiony na master .. dokonaniu zmian w BIOS-ie .. przejdź do BIOS i sprawdź dysku pojawia się i jest ustawiona na pierwsze urządzenie rozruchowe
|
|||
|
|||
|
Przykro mi, nie było konkretne, stary dysk IDE i nowy dysk SATA, więc nie powinno mieć to znaczenia, jeśli jest mistrzem.
|
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
Co konkretnie się wydarzyło?
|
|||
|
|||
|
Cóż, to ładuje się i dojdzie do ekranu opcji instalowania, naprawy i zakończenie instalacji okna. Potem naciśnij "R" do naprawy, to nie otrzyma żadnych dalszych, to dojdzie do dos ekran z napisem "exit, aby ponownie uruchomić" Myślę, że to wszystko, co się dzieje, ale nie tej ostatniej nocy, więc nie pamiętam dokładnie.
|
|
|
|||
|
|||
|
To, co ma robić! Google "naprawa xp konsoli", by zobaczyć, co robić dalej.
http://support.microsoft.com/kb/314058 być może trzeba bootcfg, fixboot i fixmbr.
|
|||
|
|||
|
Właśnie próbował naprawić konsolę na pierwszy pojawia się ona mówi:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|||
|
|||
|
OK, informować nas.
|
|||
|
|||
|
ok, próbowałem uruchomić komputer jeszcze raz, jednak nie można być dalej niż koniec BIOS, więc jestem w stanie wybrać metodę rozruchu.
|