rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Wirusów, oprogramowania szpiegującego i Bezpieczeństwa

Register

Jak mogę usunąć błędne malware?

Reply

Narzędzia wątku
Old 13 sie 2007, 17:37
Członek grupy

Question Jak mogę usunąć błędne malware?

Ostatnio zauważyliśmy, żółty trójkąt ostrzegawczy i pop-upy, iż mój komputer został zainfekowany oprogramowaniem szpiegującym. Po kliknięciu pop-up to wziął mnie do niektórych witryn próbuje sprzedać antywirusowego itp. I wtedy zauważyłem, że nie może uzyskać dostępu do panelu sterowania i moim zadaniem żłobie - Mam ostrzeżenia "Ta operacja została anulowana z powodu ograniczeń w tego komputera. skontaktuj się z administratorem ....". Ja jestem administratorem.

Próbowałem pozbyć smitfraud przez to, co pewne hi-podnośnikowe i ukazał się pozbyć żółty trójkąt i będę mógł uzyskać dostęp do panelu sterowania ... aż do następnego dnia, kiedy wrócił trójkąta i brak dostępu do panelu sterowania ponownie.

Ściągnąłem różnych antywirusowego i pozbyć się żółty trójkąt (Spybot a-squared) i wiele innych nasties, ale nie mogę uzyskać dostęp do panelu sterowania. I've tried running "control.exe" i wciąż "operacja anulowana" messsage. Próbowałem przywrócić ssytem i nie będzie robić, informując mnie nic się nie zmieniło!

Proszę pomóż mi ktoś. I've załączeniu ostatnie smitfraud zalogować i posprzątać, że jeśli ktoś pomaga.

pozdrowienia

Wayne
Dołączone pliki
File Type: txt Virus Scan 14aug07.txt (5,2 KB, 25 views)
File Type: txt Wirus oczyścić dziennik 14 aug07.txt (1,3 KB, 26 views)
Old 13 sie 2007, 17:49
Moderator grupy

Default Jak mogę usunąć błędne malware?

Zapraszamy do TCF.
Pozwala rozpocząć tutaj.

Przejdź do Dodaj / Usuń programy i sprawdź, czy wiesz, że niczego nie powinno być tam został zainstalowany, że można anulować instalacji. Podobnie jak paski narzędzi.

Pobierz HijackThis Tu
Po jej pobraniu install / zapisz go do jego własnego katalogu! Jest to ważne, aby działał poprawnie.
Na przykład zapisać w katalogu C: \ Program Files \ hijackthis
Następnie można utworzyć skrót na pulpicie.
Po zainstalowaniu otwórz program i wybierz Czy system skanowania i zapisywania logów.
Ważne ** Nie masz Hijack Ta poprawka niczego jeszcze. Większość z tego, co stwierdzi, będą nieszkodliwe, a nawet konieczne.
Zapisz jako dziennik. Txt.
W następnym po Zaawansowane kliknij przycisk Idź.
Przewiń w dół, a następnie kliknij przycisk Zarządzaj Załączniki i dodaj dziennik jako załącznik.

Po widząc HJT log możemy go stamtąd.
Old 13 sie 2007, 17:52
Moderator grupy

I mówił zbyt szybko.
Jeśli nie możesz dostać się do panelu sterowania wystarczy uruchomić skanowanie HJT proszę.
Również to, co było imię i nazwisko stuff Spybot nie może naprawić?
Old 13 sie 2007, 18:16
Członek grupy

Post Jak mogę usunąć błędne malware?

Cześć,

I've załączony plik o przejęcie tego. Nie wiesz, co masz na myśli przez "idź zaawansowane"? Nie sądzę, nie było żadnych plików Spybot, że nie mógł sobie poradzić.

Dziękujemy za zainteresowanie i pomoc. I am going to bed now to 02,15 w Wielkiej Brytanii i jestem w pracy jutro wcześnie, ten problem jest napędzany mnie do szału dziś wystarczy.

Wayne
Dołączone pliki
File Type: txt hijackthis log14aug07.txt (12,0 KB, 21 odsłon)
Old 13 sie 2007, 18:57
Moderator grupy

Masz wiele anti-malware/spyware i antywirusowe uruchomione.
Czy te wersje testowa lub zapłaconego? W przypadku wersji próbnych następnie usuń je zainstalować. One sprzeczne z sobą.
Jeśli potrzebujesz porady dotyczące dobrej darmowe programy następnie daj nam znać, a my będziemy cię utworzony.
Należy tylko uruchomić jedną Antivirus, jeden firewall i może 2 spyware blokerów. Wszystkie można było za darmo.
Możesz mieć wiele skanerów, ale w czasie rzeczywistym jest ochrona ONZ konieczne i zazwyczaj dużo resorces do tego co robią. Spyware blokery są lepsze.

Wejdź tutaj http://www.java.com i zaktualizować Java.

Następujące niekoniecznie spyware / malware, ale zalecamy miejscu zaznaczyć na następujące pozycje, jak te programy mogą być podjęcie zasobów systemowych. Otwórz i wybierz HJT zrobić Tylko skanowanie systemu.
O4 - HKLM \ .. \ Run: [SunJavaUpdateSched] C: \ Program Files \ Java \ j2re1.4.2_03 \ bin \ jusched.exe
(Opis: Sun Java aktualizacji harmonogramu. Kontrole aktualizacji. Niekoniecznie. Usunięcie tego wpisu spowoduje uwolnienie niewielkiej ilości zasobów systemowych.)
O4 - HKLM \ .. \ Run: [GSICONEXE] gsicon.exe
(Opis: modem ADSL z monitora Eicon Networks (wykorzystywane przez BT swojej Szerokopasmowy internet service for example). Można bezpiecznie niepełnosprawnych bez wpływu na połączenia - wszystko to nie jest wskazanie połączeń i dostępu do diagnostycznych. Usunięcie tego zapisu będzie zwolnić część zasobów systemowych.)
O4 - HKLM \ .. \ Run: [TkBellExe] \ "C: \ Program Files \ Common Files \ Real \ Update_OB \ realsched.exe \"-OSBOOT
(Opis: program RealPlayer. Zupełnie niepotrzebne. Usunięcie tego wpisu spowoduje uwolnienie niewielkiej ilości zasobów systemowych.)
O4 - Global Startup: Adobe Gamma Loader.exe.lnk = C: \ Program Files \ Common Files \ Adobe \ Calibration \ Adobe Gamma Loader.exe
(Opis: Zmienia monitora kolory we wszystkich programach, w tym Photoshop. Jest to wymagane przez niektóre grafiki profesjonalistów, którzy chcą kontrolować wykalibrowany. Większość użytkowników domowych nie będą potrzebne, a zatem powinny usunąć ten wpis.)
O4 - Global Startup: AOL 9.0 Tray Icon.lnk = C: \ Program Files \ AOL 9.0a \ aoltray.exe
(Opis: AOL systemu ikony. Niekoniecznie. Usunięcie tego wpisu spowoduje uwolnienie niewielkiej ilości zasobów systemowych.)
O4 - Global Startup: EPSON Status Monitor 3 Environment Check 2.lnk = C: \ WINDOWS \ SYSTEM32 \ SPOOL \ DRIVERS \ w32x86 \ 3 \ E_SRCV0 2.EXE
(Opis: EPSON Status Monitor 3 jest użyteczność programu, który monitoruje drukarki i zawiera informacje na temat jego obecnego statusu, w tym kwotę pozostałego toneru. Jeśli wydruk błąd, Status Monitor oferuje także komunikat z opisem błędu. Możesz mieć dostęp do EPSON Status Monitor 3 od sterownika drukarki. Usuwanie to uwolnienie niektórych zasobów systemowych).
Ważne ** ** Zamknij wszystkie okna przeglądarki, w tym ten jeden zanim klikniesz Napraw zaznaczone.

Następnie uruchom CCleaner. Użyj domyślnych opcji.
Jeśli nie masz CCleaner proszę go zainstalować. Tu
Po CCleaner jest otwarty użyć domyślnych opcji, a następnie kliknij przycisk Analizuj i wyświetli dziennik jakie będą usuwane. Następnie kliknij polecenie Uruchom Cleaner, aby usunąć wszystko.
Następna w górnej lewej CCleaner wybierz kartę problemy.
Kliknij Skanuj w poszukiwaniu problemów. Następnie kliknij przycisk Napraw wybrane zagadnienia.
Będzie wyświetlony monit o wykonanie kopii zapasowej. Do pierwszego uruchomienia Sugerowałbym ten sposób.

Następnie należy ponownie uruchomić komputer i rozpocząć kroki w mojej następnej pocztą.
Old 13 sie 2007, 19:00
Moderator grupy

Uruchom ten online skanowanieKaspersky
Po zakończeniu skanowania Zapisz wyniki skanowania!
Proszę zapisać go jako plik tekstowy.
W następnym po Zaawansowane kliknij przycisk Idź.
Przewiń w dół, a następnie kliknij przycisk Zarządzaj Załączniki i dodaj dziennik jako załącznik.
Old 14 sierpnia 2007, 01:52
Administrator Group

Estetyczne, czy jest to wirus smitfraud, Spybot i reszta nie będzie naprawić.

http://www.thecomputerforums.co.uk/f...dfix-exe-5469/

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 14 sierpnia 2007, 03:01
Moderator grupy

Tak prowadził poprawki i wszedł z powrotem.
Po widzę online skanowania sprawozdanie Jestem pewien, będziemy go ponownie uruchomiony.
Old 14 sierpnia 2007, 03:02
Administrator Group

Poprawki należy uruchomić w trybie awaryjnym.
Old 14 sierpnia 2007, 14:15
Członek grupy

Cześć,

Dziękujemy za pomoc do tej pory.

I've done wszystko, co sugeruje, ale kiedy przybyli do przeprowadzenia on-line wyszukiwanie Kasperski to nie do pobrania, a tę wiadomość wskazane przyczyny niepowodzenia "Musisz mieć prawa administracyjne na tym komputerze;
Trzeba mieć także IE zabezpieczeń na Średni poziom ". Prawdopodobnie dzieje się tak, ponieważ wirus ma porwanie ustawienia zabezpieczeń!

Gdzie mam iść dalej?

Pozdrowienia

Wayne
Reply

Register

Zakładki