![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Ostatnio zauważyliśmy, żółty trójkąt ostrzegawczy i pop-upy, iż mój komputer został zainfekowany oprogramowaniem szpiegującym. Po kliknięciu pop-up to wziął mnie do niektórych witryn próbuje sprzedać antywirusowego itp. I wtedy zauważyłem, że nie może uzyskać dostępu do panelu sterowania i moim zadaniem żłobie - Mam ostrzeżenia "Ta operacja została anulowana z powodu ograniczeń w tego komputera. skontaktuj się z administratorem ....". Ja jestem administratorem. Próbowałem pozbyć smitfraud przez to, co pewne hi-podnośnikowe i ukazał się pozbyć żółty trójkąt i będę mógł uzyskać dostęp do panelu sterowania ... aż do następnego dnia, kiedy wrócił trójkąta i brak dostępu do panelu sterowania ponownie. Ściągnąłem różnych antywirusowego i pozbyć się żółty trójkąt (Spybot a-squared) i wiele innych nasties, ale nie mogę uzyskać dostęp do panelu sterowania. I've tried running "control.exe" i wciąż "operacja anulowana" messsage. Próbowałem przywrócić ssytem i nie będzie robić, informując mnie nic się nie zmieniło! Proszę pomóż mi ktoś. I've załączeniu ostatnie smitfraud zalogować i posprzątać, że jeśli ktoś pomaga. pozdrowienia Wayne |
|
| |||
| |||
| Zapraszamy do TCF. Pozwala rozpocząć tutaj. Przejdź do Dodaj / Usuń programy i sprawdź, czy wiesz, że niczego nie powinno być tam został zainstalowany, że można anulować instalacji. Podobnie jak paski narzędzi. Pobierz HijackThis Tu Po jej pobraniu install / zapisz go do jego własnego katalogu! Jest to ważne, aby działał poprawnie. Na przykład zapisać w katalogu C: \ Program Files \ hijackthis Następnie można utworzyć skrót na pulpicie. Po zainstalowaniu otwórz program i wybierz Czy system skanowania i zapisywania logów. Ważne ** Nie masz Hijack Ta poprawka niczego jeszcze. Większość z tego, co stwierdzi, będą nieszkodliwe, a nawet konieczne. Zapisz jako dziennik. Txt. W następnym po Zaawansowane kliknij przycisk Idź. Przewiń w dół, a następnie kliknij przycisk Zarządzaj Załączniki i dodaj dziennik jako załącznik. Po widząc HJT log możemy go stamtąd. |
|
| |||
| |||
| I mówił zbyt szybko. Jeśli nie możesz dostać się do panelu sterowania wystarczy uruchomić skanowanie HJT proszę. Również to, co było imię i nazwisko stuff Spybot nie może naprawić? |
|
| |||
| |||
| Cześć, I've załączony plik o przejęcie tego. Nie wiesz, co masz na myśli przez "idź zaawansowane"? Nie sądzę, nie było żadnych plików Spybot, że nie mógł sobie poradzić. Dziękujemy za zainteresowanie i pomoc. I am going to bed now to 02,15 w Wielkiej Brytanii i jestem w pracy jutro wcześnie, ten problem jest napędzany mnie do szału dziś wystarczy. Wayne |
|
| |||
| |||
| Masz wiele anti-malware/spyware i antywirusowe uruchomione. Czy te wersje testowa lub zapłaconego? W przypadku wersji próbnych następnie usuń je zainstalować. One sprzeczne z sobą. Jeśli potrzebujesz porady dotyczące dobrej darmowe programy następnie daj nam znać, a my będziemy cię utworzony. Należy tylko uruchomić jedną Antivirus, jeden firewall i może 2 spyware blokerów. Wszystkie można było za darmo. Możesz mieć wiele skanerów, ale w czasie rzeczywistym jest ochrona ONZ konieczne i zazwyczaj dużo resorces do tego co robią. Spyware blokery są lepsze. Wejdź tutaj http://www.java.com i zaktualizować Java. Następujące niekoniecznie spyware / malware, ale zalecamy miejscu zaznaczyć na następujące pozycje, jak te programy mogą być podjęcie zasobów systemowych. Otwórz i wybierz HJT zrobić Tylko skanowanie systemu. O4 - HKLM \ .. \ Run: [SunJavaUpdateSched] C: \ Program Files \ Java \ j2re1.4.2_03 \ bin \ jusched.exe (Opis: Sun Java aktualizacji harmonogramu. Kontrole aktualizacji. Niekoniecznie. Usunięcie tego wpisu spowoduje uwolnienie niewielkiej ilości zasobów systemowych.) O4 - HKLM \ .. \ Run: [GSICONEXE] gsicon.exe (Opis: modem ADSL z monitora Eicon Networks (wykorzystywane przez BT swojej Szerokopasmowy internet service for example). Można bezpiecznie niepełnosprawnych bez wpływu na połączenia - wszystko to nie jest wskazanie połączeń i dostępu do diagnostycznych. Usunięcie tego zapisu będzie zwolnić część zasobów systemowych.) O4 - HKLM \ .. \ Run: [TkBellExe] \ "C: \ Program Files \ Common Files \ Real \ Update_OB \ realsched.exe \"-OSBOOT (Opis: program RealPlayer. Zupełnie niepotrzebne. Usunięcie tego wpisu spowoduje uwolnienie niewielkiej ilości zasobów systemowych.) O4 - Global Startup: Adobe Gamma Loader.exe.lnk = C: \ Program Files \ Common Files \ Adobe \ Calibration \ Adobe Gamma Loader.exe (Opis: Zmienia monitora kolory we wszystkich programach, w tym Photoshop. Jest to wymagane przez niektóre grafiki profesjonalistów, którzy chcą kontrolować wykalibrowany. Większość użytkowników domowych nie będą potrzebne, a zatem powinny usunąć ten wpis.) O4 - Global Startup: AOL 9.0 Tray Icon.lnk = C: \ Program Files \ AOL 9.0a \ aoltray.exe (Opis: AOL systemu ikony. Niekoniecznie. Usunięcie tego wpisu spowoduje uwolnienie niewielkiej ilości zasobów systemowych.) O4 - Global Startup: EPSON Status Monitor 3 Environment Check 2.lnk = C: \ WINDOWS \ SYSTEM32 \ SPOOL \ DRIVERS \ w32x86 \ 3 \ E_SRCV0 2.EXE (Opis: EPSON Status Monitor 3 jest użyteczność programu, który monitoruje drukarki i zawiera informacje na temat jego obecnego statusu, w tym kwotę pozostałego toneru. Jeśli wydruk błąd, Status Monitor oferuje także komunikat z opisem błędu. Możesz mieć dostęp do EPSON Status Monitor 3 od sterownika drukarki. Usuwanie to uwolnienie niektórych zasobów systemowych). Ważne ** ** Zamknij wszystkie okna przeglądarki, w tym ten jeden zanim klikniesz Napraw zaznaczone. Następnie uruchom CCleaner. Użyj domyślnych opcji. Jeśli nie masz CCleaner proszę go zainstalować. Tu Po CCleaner jest otwarty użyć domyślnych opcji, a następnie kliknij przycisk Analizuj i wyświetli dziennik jakie będą usuwane. Następnie kliknij polecenie Uruchom Cleaner, aby usunąć wszystko. Następna w górnej lewej CCleaner wybierz kartę problemy. Kliknij Skanuj w poszukiwaniu problemów. Następnie kliknij przycisk Napraw wybrane zagadnienia. Będzie wyświetlony monit o wykonanie kopii zapasowej. Do pierwszego uruchomienia Sugerowałbym ten sposób. Następnie należy ponownie uruchomić komputer i rozpocząć kroki w mojej następnej pocztą. |
|
| |||
| |||
| Uruchom ten online skanowanieKaspersky Po zakończeniu skanowania Zapisz wyniki skanowania! Proszę zapisać go jako plik tekstowy. W następnym po Zaawansowane kliknij przycisk Idź. Przewiń w dół, a następnie kliknij przycisk Zarządzaj Załączniki i dodaj dziennik jako załącznik. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Estetyczne, czy jest to wirus smitfraud, Spybot i reszta nie będzie naprawić.
| |||
| |||
| Tak prowadził poprawki i wszedł z powrotem. Po widzę online skanowania sprawozdanie Jestem pewien, będziemy go ponownie uruchomiony. |
|
| |||
| |||
| Poprawki należy uruchomić w trybie awaryjnym. |
|
| |||
| |||
| Cześć, Dziękujemy za pomoc do tej pory. I've done wszystko, co sugeruje, ale kiedy przybyli do przeprowadzenia on-line wyszukiwanie Kasperski to nie do pobrania, a tę wiadomość wskazane przyczyny niepowodzenia "Musisz mieć prawa administracyjne na tym komputerze; Trzeba mieć także IE zabezpieczeń na Średni poziom ". Prawdopodobnie dzieje się tak, ponieważ wirus ma porwanie ustawienia zabezpieczeń! Gdzie mam iść dalej? Pozdrowienia Wayne |
![]() |
|
| Zakładki |