rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Wirusów, oprogramowania szpiegującego i Bezpieczeństwa

Register

Killing Off My Spyware / Malware (podjęcie 2)

Reply

Narzędzia wątku
Old 30 listopada 2007, 20:06
Nowe państwa grupy

Default Killing Off My Spyware / Malware (podjęcie 2)

Przepraszamy za nie czytania wszystkich kroków przed mój poprzedni post. I już po tych kroki, ale Mam problem ...

Mogę wysłać tylko jedną z trzech, wymagane pliki jako załącznik (która jest zawarta tutaj). Pozostałe dwie uzyskać "nieprawidłowy plik" problemu. Wszystkie trzy pliki są tego samego typu i jedna z odrzuconych plików jest mniejszy niż ten, który się go do tego wątku, więc nie można jej rozmiar problemu. Każda idea what I'm doing wrong? Dzięki.
Dołączone pliki
File Type: txt log.txt (589 bajtów, 5 odsłon)
Old 30 listopada 2007, 20:09
Moderator grupy

Czy są one zapisane jako. Txt?

Jeśli masz skopiować i wkleić je w wątku to zrobić.

Old 30 listopada 2007, 20:17
Nowe państwa grupy

Dobrze, figured it out. Oto dwa inne pliki. Jeśli chodzi o moje objawy ...

Mój komputer czasem działa dobrze, ale w innym czasie to będzie na "głośne, zajęty, tryb myślenia", w którym czas Słyszę wieży od myślenia, jak gdyby to pobieranie całego internetu. Everything I'm doing spowolnimy do indeksowania i dobrze ... Jestem pewien, że znasz tę starą opowieść. Nie mam pojęcia, ile jest to po prostu typowe zachowanie komputera lub jeśli jest to ten paskudny spyware stuff. Dzięki z góry za jakąkolwiek pomoc.
Dołączone pliki
File Type: txt SUPERAntiSpyware Scan Log.txt (464 bajtów, 5 odsłon)
File Type: txt hijackthis.txt (10,5 KB, 4 opinie)
Old 30 listopada 2007, 20:32
Moderator grupy

Idź do Dodaj / Usuń programy antywirusowe i uninsatll ActiveScan (jeśli istnieją)

Otwórz HijackThis i wybierz "Czy system skanowania tylko"

Miejsce zaznaczyć do:

O2 - BHO: (no name) - (11A1463D-DFDF-48F9-9DC6-C3A7613293F5) - C: \ WINDOWS \ System32 \ llog.dll (plik brakuje)
O2 - BHO: (no name) - (5C8B2A36-3DB1-42A4-A3CB-D426709BBFEB) - (no file)
O16 - DPF: (1D6711C8-7154-40BB-8380-3DEA45B69CBF) --
O20 - Winlogon Notify: yvbb01 - yvbb01.dll (plik brakuje)
O24 - Desktop Component 0: Ostrzeżenie homepage - C: \ WINDOWS \ warnhp.html

Zamknij wszystkie okna i kliknij przycisk "Napraw zaznaczone"

Pobierz Combofix przez subs ze tu lub tu

Zapisz Combofix.exe na pulpicie.

1. Dwukrotnie kliknij combofix.exe i postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie. (wybierz z klawiatury 1 i naciśnij enter)
2. Po zakończeniu, będzie produkować dziennik dla Ciebie.
3. Dołącz że dziennik w następnej odpowiedzi.

Uwaga:
Nie mouseclick combofix okna podczas jego uruchamiania. Które mogą spowodować, że komputer na straganie

Następna wiadomość należy dołączyć:
combofix.txt log
Nowe HijackThis

Old 30 listopada 2007, 22:30
Nowe państwa grupy

Ok, zrobiłem wszystko co jest wspomniane. Nie widziałem ActiveScan Antivirus w dodaj / usuń liście, ale widziałem go w HijackThis skanowania. Sprawdziłem go wraz z innymi mi się sprawdzić, ale zauważyłem, że tam ponownie po uruchomiony ponownie.

Po zakończeniu skanowania Combofix, nie mogę połączyć się z internetem z jakiegoś powodu, więc uruchomiony ponownie (jest to roboot I, o których mowa w ustępie powyżej) i wydawało się wszystko w porządku. Jedną rzeczą, choć dziwne, po sprawdzeniu przez odpowiednie pola wyboru w HijackThis skanowania i kliknięciu "fix checked", moje tapety pulpitu zniknęła. To nic wielkiego, ale to trochę dziwne.

Jeszcze raz dziękujemy za wszystko to pomoże.
Dołączone pliki
File Type: txt Combofixlog.txt (10,4 KB, 5 odsłon)
File Type: txt hijackthis2ndscan.txt (10,2 KB, 4 opinie)
Old 30 listopada 2007, 22:46
Moderator grupy

Pobrać Panda Anti-Rootkit.zip

Rozpakuj i uruchom PAVARK.exe plik.

Zaznacz pole wyboru, które mówi W głębi skanowania i postępuj zgodnie z instrukcjami na ekranie.

Let me know wyniki w swojej odpowiedzi.

Uwaga: Panda Antirootkit nie comaptible z systemem Windows Vista.

Jeśli używasz Vista pobierz AVG Antirootkit

Uruchom skanowanie i należy sprawdzić oznaczyć W głębi skanowania.

Daj mi znać, jeśli coś zostało znalezione i usunięte.

Old 30 listopada 2007, 23:09
Nowe państwa grupy

Ściągnąłem Panda (Nie używam Vista) i prowadził w głębi skanowania. Stwierdził on nic. Czy mam wszystko czyste lub mogę mieć więcej domowych robić?
Old 1 grudnia 2007, 10:34
Moderator grupy

Naciśnij Ctrl + Alt + Delete (wszystkie na raz)

Kliknij kartę Procesy i poszukać (jeśli istnieje) ActiveScan.exe

Kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz Koniec procesu

HijackThis i wybierz Otwórz Czy system skanowania i miejsce tylko zaznaczyć do:

O4 - HKLM \ .. \ Run: [ActiveScan Antivirus] ActiveScan.exe
O4 - HKLM \ .. \ RunServices: [ActiveScan Antivirus] ActiveScan.exe
O4 - HKUS \ S-1-5-18 \ .. \ RunServices: [ActiveScan Antivirus] ActiveScan.exe (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS \. DEFAULT \ .. \ RunServices: [ActiveScan Antivirus] ActiveScan.exe (User 'Default user')

Zamknij wszystkie okna i kliknij przycisk Napraw zaznaczone.

Idź do Zacząć > Biec a następnie skopiować i wkleić obok komendy w zakresie:

ComboFix / u

Upewnij się, że istnieje przestrzeń między Combofix i /
Następnie wciskamy Wprowadź.

Będzie to odinstalować Combofix, usunąć jej podobne foldery i pliki, zresetować ustawienia zegara, ukrywania rozszerzeń ukryć systemu / ukryte pliki i zresetowanie systemu Przywracanie ponownie

Przeczytaj ten wątek Utrzymywanie się bezpieczny w sieci

Jeśli masz jakieś problemy daj nam znać.

Reply

Register

Zakładki