rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Wirusów, oprogramowania szpiegującego i Bezpieczeństwa

Register

MSN Trojan

Reply

Narzędzia wątku
Old 9 czerwca 2007, 02:19
Nowe państwa grupy

Default MSN Trojan

hi, wczoraj ktoś na msn mi komunikat:

I był to nowy wirus stąd. exe, ale i pobrać go, ale nie wystarczy go uruchomić i zapisać go na pulpicie 2 rzucić okiem na to i nazwał go trojan.exe. Next i otworzył cmd.exe i wpisuje:
C: \ Users \ Kl1x \ desktop \ trojan.exe smyczki
I thort to pokazać mi jakiekolwiek wyjście polecenia do pliku, więc można zobaczyć coś na ten temat. i po kliknięciu wprowadzić okna pojawiła się wiadomość:

"Profil nie uznanych"

Spojrzałem na pulpicie i trojan.exe plik miał disappeard. Zastanawiałem się, czy im trojan jest faktycznie mój comupter lub zostało usunięte. po I couldnt zainstalować Spyware Doctor, Kaspersky, McAfee lub, a moje ulubione historii i zostały usunięte. ale nic poza tym.

im confused czy na moim komputerze, czy też nie: (

prosimy o odpowiedź kogoś. Thanks a lot

Mitch
Old 9 czerwca 2007, 02:23
Administrator Group

Default MSN Trojan

To prawdziwe clever delegowania link do żywego wirusa nie jest to?

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 9 czerwca 2007, 02:24
Nowe państwa grupy

Default MSN Trojan

i didnt oznacza zbyt im dopiero po trochę pomóc tak rry
Old 9 czerwca 2007, 02:25
Administrator Group

Default MSN Trojan

Uruchamianie Virus Scan, że powinno się coś wybrać.
Old 9 czerwca 2007, 02:26
Nowe państwa grupy

Default MSN Trojan

Jestem uruchomiony wirus skanowanie tylko z ochrony antywirusowej pozwala mi zainstalować i thats AVG ale i dont think its going 2 dostać wszystko: (
Old 9 czerwca 2007, 02:28
Administrator Group

Default MSN Trojan

Cytat:
Originally Posted by mitchbeast View Post
Jestem uruchomiony wirus skanowanie tylko z ochrony antywirusowej pozwala mi zainstalować i thats AVG ale i dont think its going 2 dostać wszystko: (
Jeśli AVG są aktualne będzie podnieść coś, czy to w systemie.
Old 9 czerwca 2007, 02:29
Nowe państwa grupy

Default MSN Trojan

Ci, kiedy nie prowadził strun komendy na koniec wirusa ścieżkę w cmd.exe, a następnie plik disappeard. Czy uważasz, że wirus został automatycznie usunięty lub myślisz mój komputer to wykonane?
Old 9 czerwca 2007, 02:31
Administrator Group

Default MSN Trojan

Nie wiesz, jak już mówiłem, jeśli system jest zainfekowany przewód AV będzie to odebrać.
Old 9 czerwca 2007, 02:34
Nowe państwa grupy

Default MSN Trojan

ok to dzięki za pomoc chorym let you know, jeśli wybiera się niczego. i przepraszam temat wirusa link i nie tylko moje myśli jego pierwszy raz na forum i tak właśnie było moje myślenie o pomoc przepraszam
Old 20 czerwca 2007, 12:26
Członek grupy

Default MSN Trojan

jeśli można również wysłać hijackthis logfile dla Lektura, że pomoże nam zawęzić co AVG nie znajdzie ...... jak poniżej:

Proszę to zrobić:

Kliknij tu Aby pobrać HJThis.exe (Kliknij przycisk Pobierz z Merijn.org link)
Zapisz HJTsetup.exe na pulpicie.
Doubleclick HJTsetup.exe na ikonę na pulpicie.
Domyślnie będzie zainstalować na C: \ Program Files \ Hijack This.
Przejdź do kliknij przycisk Dalej w dialogu konfiguracji pola aż dojdziesz do Select Additional Tasks dialogu.
Umieść sprawdzenia przez Utwórz ikonę następnie ponownie kliknij przycisk Dalej.
Postępuj zgodnie z resztą z monitami stamtąd.
Na końcowy dialog box kliknij przycisk Zakończ i rozpocznie Hijack This.
Kliknij na Czy system skanowania i zapisać logfile przycisku. Będzie skanowania i dziennika należy otworzyć w Notatniku.
Kliknij na "Edycja> Zaznacz wszystko", a następnie kliknij na "Edycja> Kopiuj, aby skopiować całą zawartość dziennika.
Wracaj tu do tego wątku i wklej log w następnej odpowiedzi.
Nie masz Hijack Ta poprawka niczego jeszcze. Większość z tego, co stwierdzi, będą nieszkodliwe, a nawet konieczne.

dzięki,

v
Reply

Register

Zakładki