rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Wirusów, oprogramowania szpiegującego i Bezpieczeństwa

Register

Nowicjusz z problemem

Reply

Narzędzia wątku
Old 29 listopada 2007, 15:45
Grupa dawcy

Hi everybody, I have a problem wirusa myślę. Mój syn zatrzymany jego Fuji xd karty do komputera i jego przyjaciół pobrać kilka zdjęć na to. Gdy włożył go z powrotem w jego kamera nie będzie czytać. I wziął go i umieścić go w moim komputerze i chciał go przeczytać i "Mój komputer" prog prostu blokuje się i nie będzie go odczytać. Próbowałem sformatować go w swojej kamery, ale to nadal nie do odczytania.
I potem próbował uruchomić programu Norton w przypadku Miałem wirusa z karty, ale nie będzie działać albo teraz! Starałem się usunąć i ponownie zainstalować program Norton, nawet przy użyciu narzędzia, ale nie działa. I guess I've got "coś" blokuje go.
I've been malware poprzez czytanie instrukcji oddelegowania i za większość czynności. Chociaż skanowania antywirusowego AVG wpadłem pracował w trybie awaryjnym, ale nie udało się zapisać dziennik. I pobiegł ją ponownie w trybie normalnym i że zamiast wysłana.
I've zainstalowane antywirusowe avast, BHOclean, Superantispyware i AVG zabezpieczające przed i po lewej mój komputer, aby się z niego.
Ja nie próbował ponownie kartę i jestem niechętny do wprowadzenia wszelkich innych kart USB sticks lub iPody moim powrotem do systemu, dopóki wiem, jego czystości.
Więc jeśli możesz sprawdzić logów i doradza, jak czyste karty I'd really appreciate it.
Cheers Tim
Dołączone pliki
File Type: txt Kopia hijackthis.txt (15,1 KB, 10 odsłon)
File Type: txt bitdefender scan.txt (17,2 KB, 8 odsłon)
Old 29 listopada 2007, 16:03
Moderator grupy

Zapraszamy do TCF.

Ja nie widzę żadnego złośliwego oprogramowania w HijackThis ale istnieją som wpisy do oczyszczenia.

Otwórz HijackThis i wybierz "Czy system skanowania tylko"

Miejsce zaznaczyć do:

O2 - BHO: (no name) - (1E8A6170-7264-4D0F-BEAE-D42A53123C75) - C: \ Program Files \ Common Files \ Symantec Shared \ coShared \ Browser \ 1.0 \ NppBho.dll
O2 - BHO: (no name) - (7E853D72-626A-48EC-A868-BA8D5E23E045) - (no file)
O3 - Toolbar: Wanadoo - (8B68564D-53FD-4293-B80C-993A9F3988EE) - C: \ PROGRA ~ 1 \ Wanadoo \ WSBar \ WSBar.dll (plik brakuje)
O3 - Toolbar: Show Norton Toolbar - (90222687-F593-4738-B738-FBEE9C7B26DF) - C: \ Program Files \ Common Files \ Symantec Shared \ coShared \ Browser \ 1.0 \ UIBHO.dll
O16 - DPF: (1D4DB7D2-6EC9-47A3-BD87-1E41684E07BB) -- http://ak.exe.imgfarm.com/images/noc...aniaFWBInitial Setup1.0.0.15-3.cab
O24 - Desktop Component 0: (no name) -- https: / / www.yourpsp.com / i / psp_registration / bg_page.gif
O24 - Desktop Component 1: (no name) -- http://www.wwe.com/superstars/smackd...onphotos/30.jp g

Zamknij wszystkie okna wyjątkiem HijackThis i kliknij przycisk "Napraw zaznaczone"

Nadal istnieją wpisy z Symantec / Norton. Jeśli chcesz, możesz uruchomić narzędzie do usuwania ponownie.

Istnieje narzędzie do czyszczenia wirusów z dysków flash, ale nie sądzę, będzie pracować nad opracowaniem karty XD.

Ja jestem ze stratą na co zrobić w momencie, ale rozejrzyj się dookoła i zobaczyć, czy mogę coś na kolei.

Old 29 listopada 2007, 16:25
Moderator grupy

Mogę znaleźć nic innego niż to, co evilfantasy albo znaleźć. To wygląda całkiem czysty do mnie.

Czy wiesz, że jeśli syn umieścić coś na karty XD innych niż zdjęcia? Nigdy nie dowiedział się o osobie uzyskanie wirusa na jednej z nich przed

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 29 listopada 2007, 16:37
Grupa dawcy

same here .. istnieje nawet enuf pokój na nich karty posiadania wirusa .. sumets się tho jej wpływ komputera .. jeśli najgorszym Biznesu ją można ponownie zainstalować system Windows id formatowania dysków twardych tho najpierw pozbyć się wirusów eney ... thats wot id doo z insted messing około tryin ustalić pc jak to brzmi dla mnie sumets odszedł naprawdę Rong. . jak dla jego kart beond mnie hehe:)

My System: P * L * A * Z * M * A

Procesor (y):
2.34GHZ podkręcona! Athlon64 3000 +
Płyta główna:
Asus
Pamięć RAM:
1.50 koncert ddr
Karta graficzna (y):
256mb pci G-force
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster HD 5.1
Hard Drive (s):
1-80gb 1-120gb Western Digital's
Optical Drive (s):
Pioneer DVD-RW
Case / PSU:
przypadku niestandardowego i 650w PSU
Chłodzenie:
DIY radiator chłodzony powietrzem
Sieć / Internet:
Virgin 50Mbps
Monitor (y):
Acer 23 "(X233HB)
Operating System (-y):
Window 7 Ultimate
Old 30 listopada 2007, 11:57
Grupa dawcy

Cześć chłopaki dzięki za odpowiedzi. Uczyniłem kontroli jest sugerowane i wyjechałem poprzez różne Symantec Norton i foldery i usunięte wszystko ręcznie. Mam 3 pliki w lewo, że będzie to usunąć NAVShExt.loc, NavShExt.dll i isRes.dll. Wszelkie pomysły, co robić i jak mogę je usunąć? Norton Removal Tool i normalne usuwanie nie działa. Jestem trochę dość Norton oni nawet nie odpowiedział na moje e-maile.
I również affined moich spojrzeć na karty XD. Używał linux i powiedział, że nie ma wirusa w sektor rozruchowy, który również uszkodzone drugiego sektora, tak on próbuje sformatować go dla mnie.
Po posortowane ostatecznie wszystko, co Pan zaproponować mogę zostawić uruchomiony w systemie?
Mam AVG spyware, Superantispyware, BHO czyste, trojan hunter straży i avast.
Jeszcze raz dziękujemy
Old 30 listopada 2007, 12:08
Członek grupy

NAVShExt.loc znajduje się w podfolderze "C: \ Program Files". Znane rozmiary plików w systemie Windows XP to 9376 bajtów (83% wszystkich przypadków występowania), 9328 bajtów.
A. Dll (Dynamic Link Library) jest specjalnym rodzajem systemu Windows zawierające funkcje, które inne programy mogą telefonować. Ta. Dll może być wstrzykiwany do wszystkich uruchomionych procesach i może zmienić lub manipulować ich zachowanie. Proces ten nie ma opis pliku. Program nie ma widocznych okna. Plik NAVShExt.loc jest Verisign podpisany plik. NAVShExt.loc jest podpisany cyfrowo. Nie ma szczegółowy opis tej usługi. Można zmienić zachowanie innych programów lub manipulować innymi programami. Plik nie jest plik systemu Windows. NAVShExt.loc wydaje się skompresowany plik. Dlatego ocena bezpieczeństwa technicznego jest 58% niebezpiecznych

NavShExt.dll -- patrz wyżej

isRes.dll -- coś zrobić z instalacji rutyny myślę. Najlepsze w lewo w spokoju
Old 30 listopada 2007, 12:22
Moderator grupy

Naciśnij Ctrl + Alt + Delete (wszystkie w tym samym czasie), aby przywołać Menedżera zadań.

Kliknij kartę Procesy i poszukaj NAVShExt i NavShExt także szukać nic wspólnego z firmą Symantec lub Norton i kliknąć je prawym przyciskiem myszy i wybierz polecenie Zakończ proces.

Następnie przejdź i spróbuj je usunąć.

isRes.dll jak powiedział Mbonwick chciałbym pozostawić w spokoju.

Jeśli chodzi o bezpieczeństwo, że wygląda dobrze, możesz również sprawdzić WinPatrol 2007 W wersji 2007 jest bezpłatny, więc nie pobrać WinPatrol Plus, która jest wypłacana wersji.

Old 30 listopada 2007, 12:56
Grupa dawcy

miało wyglądać, ale nie jest uruchomiony. Po prostu z ciekawości mój proces bezczynności systemu zawsze wydaje się być uruchomiony około 98% członków użycia! to prawda? A także czy istnieje sposób na poznanie wszystkich uruchomionych procesów, jesteśmy? swego rodzaju wyjaśnienia taskmanager.
Niestety ostatnie pytanie czy wiesz coś o tym kontroli karty i dyski usb?
Wiwaty
Old 30 listopada 2007, 12:59
Moderator grupy

Process Explorer

Również dołączyć nowy HijackThis i zobaczyć, czy mogę się znaleźć w niej procesów.

Old 30 listopada 2007, 13:20
Grupa dawcy

zaloguj zamkniętych
Dołączone pliki
File Type: txt hijackthis3.txt (14,3 KB, 4 opinie)
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.