![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Mam kilka dni trojon i troszczyłem używając AVG, to powiedział do mnie, aby ponownie uruchomić komputer nie tak, ale potem wrócił do powiedzenie było zakażonych znowu, więc tym razem i przenieść go do wirusa valut i usunięte, to zatrzymał go mówiąc, że to był zainfekowany, ale teraz mogę uzyskać błąd mesage najbliższych się, że plik, który był wirus nie może znaleźć i odmawia dostępu i ma trojon zmieniła moje registery okien i teraz nie może znaleźć wirusa, i dont know? ale jest to dziwne, jak widać poniżej, nie jest moim uruchomić bar, jeśli spojrzeć na zegar nxt wszystkie ikony już śmieszne, to się stało, kiedy recived w trojon. ![]() może ktoś mi pomoże naprawić ten problem, gdyż ikona staje się w moich nerwów, reszta komputer działa jak zwykle, tylko swoje rzeczy i cant otworzyć whn i minmize i przejść do zasobnika, i to również jest możliwe, aby polecić gdzie mogę pójść, aby upewnić się, że ta podwójna trojon poszła jak wiem, że mogą one ponownie themelves i następnie zastąpić go o miejscu po origanel został usunięty. Przepraszamy za wszelkie pisowni lub błąd ten jest umieszczony w niewłaściwym miejscu, ale to było spowodowane przez tojon do mojej wiedzy. mój komputer jest w następujący sposób: 800MHz procesor P3 512MB RAM 30GB dysk twardy windows xp profesional |
|
| |||
| |||
| Zapraszamy do CJ. Pobierz i zmień HijackThis (HJT)
|
|
| |||
| |||
| Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2 Skanowanie zapisany na 19:59:33, na 21/04/2008 Platforma: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600) MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16640) Boot mode: Normal Uruchamianie procesów: C: \ WINDOWS \ System32 \ smss.exe C: \ WINDOWS \ system32 \ winlogon.exe C: \ WINDOWS \ system32 \ Services.exe C: \ WINDOWS \ system32 \ lsass.exe C: \ WINDOWS \ system32 \ svchost.exe C: \ WINDOWS \ System32 \ svchost.exe C: \ WINDOWS \ system32 \ spoolsv.exe C: \ Program Files \ Common Files \ Apple \ Mobile Device Support \ bin \ AppleMobileDeviceService.exe C: \ PROGRA ~ 1 \ Grisoft \ AVG7 \ avgamsvr.exe C: \ PROGRA ~ 1 \ Grisoft \ AVG7 \ avgupsvc.exe C: \ Program Files \ Bonjour \ mDNSResponder.exe C: \ Program Files \ Comodo \ Firewall \ cmdagent.exe C: \ WINDOWS \ explorer.exe C: \ PROGRA ~ 1 \ Grisoft \ AVG7 \ avgcc.exe C: \ Program Files \ Comodo \ Firewall \ CPF.exe C: \ Program Files \ Java \ jre1.6.0_05 \ bin \ jusched.exe C: \ Program Files \ iTunes \ iTunesHelper.exe C: \ Documents and Settings \ Katie \ svchost.exe C: \ WINDOWS \ system32 \ ctfmon.exe C: \ Program Files \ iPod \ bin \ iPodService.exe C: \ WINDOWS \ System32 \ svchost.exe C: \ WINDOWS \ system32 \ devldr32.exe C: \ WINDOWS \ system32 \ wuauclt.exe C: \ Program Files \ Internet Explorer \ IEXPLORE.EXE C: \ Program Files \ Common Files \ Microsoft Shared \ Windows Live \ WLLoginProxy.exe C: \ Program Files \ LimeWire \ limewire.exe C: \ WINDOWS \ Microsoft.NET \ Framework \ v3.0 \ Windows Communication Foundation \ infocard.exe C: \ WINDOWS \ system32 \ svchost.exe C: \ Program Files \ Trend Micro \ HijackThis \ sniper.exe.exe R1 - HKCU \ Software \ Microsoft \ Internet Explorer \ Main, Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896 R0 - HKCU \ Software \ Microsoft \ Internet Explorer \ Main, Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157 R1 - HKLM \ Software \ Microsoft \ Internet Explorer \ Main, Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157 R1 - HKLM \ Software \ Microsoft \ Internet Explorer \ Main, Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896 R1 - HKLM \ Software \ Microsoft \ Internet Explorer \ Main, Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896 R0 - HKLM \ Software \ Microsoft \ Internet Explorer \ Main, Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157 R1 - HKCU \ Software \ Microsoft \ Internet Connection Wizard, ShellNext = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=74005 R1 - HKCU \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Int ernet Settings, ProxyOverride = *. lokalnych O2 - BHO: (no name) - (3CAB59B4-55A3-4737-9FD5-B93C6430BF75) - C: \ WINDOWS \ system32 \ vmudtcfc.dll O2 - BHO: SSVHelper Class - (761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43) - C: \ Program Files \ Java \ jre1.6.0_05 \ bin \ ssv.dll O2 - BHO: (no name) - (7E853D72-626A-48EC-A868-BA8D5E23E045) - (no file) O2 - BHO: (no name) - (8ED10090-2269-4205-82A8-C74E1F6A7E5A) - C: \ WINDOWS \ system32 \ ddcCTmKC.dll (plik brakuje) O2 - BHO: Windows Live Sign-in Helper - (9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6) - C: \ Program Files \ Common Files \ Microsoft Shared \ Windows Live \ WindowsLiveLogin.dll O2 - BHO: (no name) - (EE5A1465-1E73-4784-8F63-45983FDF0DB8) - C: \ WINDOWS \ system32 \ awtusqOf.dll (plik brakuje) O4 - HKLM \ .. \ Run: [AVG7_CC] C: \ PROGRA ~ 1 \ Grisoft \ AVG7 \ avgcc.exe / STARTUP O4 - HKLM \ .. \ Run: [COMODO Firewall Pro] "C: \ Program Files \ Comodo \ Firewall \ CPF.exe" / background O4 - HKLM \ .. \ Run: [SunJavaUpdateSched] "C: \ Program Files \ Java \ jre1.6.0_05 \ bin \ jusched.exe" O4 - HKLM \ .. \ Run: [QuickTime Task] "C: \ Program Files \ QuickTime \ QTTask.exe"-atboottime O4 - HKLM \ .. \ Run: [iTunesHelper] "C: \ Program Files \ iTunes \ iTunesHelper.exe" O4 - HKLM \ .. \ Run: [Host Process] C: \ Documents and Settings \ Katie \ svchost.exe O4 - HKLM \ .. \ Run: [BM639603ab] Rundll32.exe "C: \ WINDOWS \ system32 \ ygtmlndf.dll", s O4 - HKCU \ .. \ Run: [Ctfmon.exe] C: \ WINDOWS \ system32 \ ctfmon.exe O4 - HKUS \ S-1-5-19 \ .. \ Run: [Ctfmon.exe] C: \ WINDOWS \ system32 \ Ctfmon.exe (User 'LOCAL SERVICE') O4 - HKUS \ S-1-5-19 \ .. \ Run: [AVG7_Run] C: \ PROGRA ~ 1 \ Grisoft \ AVG7 \ avgw.exe / RunOnce (User 'LOCAL SERVICE') O4 - HKUS \ S-1-5-20 \ .. \ Run: [Ctfmon.exe] C: \ WINDOWS \ system32 \ Ctfmon.exe (User 'NETWORK SERVICE') O4 - HKUS \ S-1-5-18 \ .. \ Run: [Ctfmon.exe] C: \ WINDOWS \ system32 \ Ctfmon.exe (User 'SYSTEM') O4 - HKUS \. DEFAULT \ .. \ Run: [Ctfmon.exe] C: \ WINDOWS \ system32 \ Ctfmon.exe (User 'Default user') O8 - Extra kontekście menu: E & ksportuj do programu Microsoft Excel - res: / / C: \ PROGRA ~ 1 \ Micros ~ 2 \ Office11 \ EXCEL.EXE/3000 O9 - Extra button: (no name) - (08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501) - C: \ Program Files \ Java \ jre1.6.0_05 \ bin \ ssv.dll O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - (08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501) - C: \ Program Files \ Java \ jre1.6.0_05 \ bin \ ssv.dll O9 - Extra button: Research - (92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263) - C: \ PROGRA ~ 1 \ Micros ~ 2 \ Office11 \ REFIEBAR.DLL O9 - Extra button: (no name) - (e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583) - C: \ WINDOWS \ Network Diagnostic \ xpnetdiag.exe O9 - Extra 'Tools' menuitem: @ Xpsp3res.dll, -20001 - (e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583) - C: \ WINDOWS \ Network Diagnostic \ xpnetdiag.exe O9 - Extra button: Messenger - (FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683) - C: \ Program Files \ Messenger \ msmsgs.exe O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - (FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683) - C: \ Program Files \ Messenger \ msmsgs.exe O16 - DPF: (A90A5822-F108-45AD-8482-9BC8B12DD539) (Crucial cpcScan) -- http://www.crucial.com/controls/cpcScanner.cab O16 - DPF: (D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000) (Shockwave Flash Object) -- http://fpdownload2.macromedia.com/ge...sh/swflash.cab O20 - Winlogon Notify: awtusqOf - awtusqOf.dll (plik brakuje) O23 - Service: Apple Mobile Device - Apple, Inc - C: \ Program Files \ Common Files \ Apple \ Mobile Device Support \ bin \ AppleMobileDeviceService.exe O23 - Service: AVG7 Alert Manager Server (Avg7Alrt) - Grisoft sro - C: \ PROGRA ~ 1 \ Grisoft \ AVG7 \ avgamsvr.exe O23 - Service: AVG7 Update Service (Avg7UpdSvc) - Grisoft sro - C: \ PROGRA ~ 1 \ Grisoft \ AVG7 \ avgupsvc.exe O23 - Service: Bonjour Service - Apple Inc - C: \ Program Files \ Bonjour \ mDNSResponder.exe O23 - Service: Comodo Application Agent (CmdAgent) - COMODO - C: \ Program Files \ Comodo \ Firewall \ cmdagent.exe O23 - Service: iPod Service - Apple Inc - C: \ Program Files \ iPod \ bin \ iPodService.exe -- End of file - 6141 bytes |
|
| |||
| |||
| Trzeba się jednak niektóre całkiem źle zakażeń. Musimy uruchomić kilka narzędzi, które pomogą w usunięciu. Pobrać SDFix.exe i zapisz go na pulpicie. Podwójne kliknięcie SDFix.exe i będzie wyodrębnić pliki do% systemdrive% (Dysk, który zawiera katalogu Windows, zazwyczaj C: \ SDFix) Proszę następnie uruchom ponownie komputer w Tryb awaryjny wykonując następujące czynności:
---------- Pobierz Combofix subs przez jednego z poniższych linków. (Wszystkie trzy próby w razie potrzeby)Ważne! Combofix.exe MUSI są zapisywane i prowadził od Desktop.
---------- Następna wiadomość dodaj SDFix log Combofix log |
|
| |||
| |||
| Przepraszamy, ale mogę to zrobić teraz, to był przyjaciółmi komputera, ale i musi być teraz powrót na następny piątek, aby kontynuować. |
|
| |||
| |||
| Nie ma problemu, będziemy tutaj. |
|
| |||
| |||
| hey im back, okazuje miałem wolnego miejscu dziś, więc wrócił tutaj, aby zakończyć z moimi przyjaciółmi komputer, teraz zrobiłem pierwszej połowie rzeczy. bitowej przy użyciu SDfix rzeczy, to ma moje posortowane zasobnika na początku bar dziękuję, ale i po to się restart bitowe wraca do normalnego systemu Windows w trybie awaryjnym, to pojawiły się powiedzenie, że sprawdzanie złośliwym i ok. 5 min jak powiedział pan, ale ja już go opuściły dobrze ponad godzinę, i nic, jest to, że końcowy skanowania naprawdę potrzebna? tak wszystko mam w tym pliku jest : SDFix: Version 1.173 Prowadzi Katie 18:41 w dniu 22/04/2008 Microsoft Windows XP [Wersja 5.1.2600] Running From: C: \ SDFix Sprawdzanie usług : Przywrócenie wartości rejestru systemu Windows Przywracanie systemu Windows Default Hosts File Ponowne uruchamianie Sprawdzenie plików : Trojan Files Found: C: \ Documents and Settings \ Katie \ svchost.exe - Usunięty C: \ WINDOWS \ system32 \ pac.txt - Usunięty Usuwanie plików TEMP ADS Check : |
|
| |||
| |||
| Cytat:
|
|
| |||
| |||
| sdfix kombi jeszcze nie zrobiłeś, ja mam teraz zrobić? |
|
| |||
| |||
| Tak zatrzymać SDFix jeśli jest to nadal działa i to Combofix skanowania. Zainstaluj go na pulpit i uruchom go w taki sposób. Pobierz Combofix subs przez jednego z poniższych linków. (Wszystkie trzy próby w razie potrzeby)Ważne! Combofix.exe MUSI są zapisywane i prowadził od Desktop.
![]()
Nie myszy kliknij combofix okna, gdy jest uruchomiony. To może spowodować, że stoisko. * ComboFix będzie Automatycznie uruchom ponownie Twój komputer, kiedy Killall przełącznik jest używany. Combofix (CF) rozłącza komputerze z Internetu. Połączenie zostanie automatycznie przywrócona przed CF kończy uruchomić. Jeśli CF prowadzi do trudności i kończy się przedwcześnie, Połączenie można ręcznie przywrócić poprzez ponowne uruchomienie komputera. Opublikuj całego Combofix log w następnej odpowiedzi. |
![]() |
|
| Zakładki |