rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Wirusów, oprogramowania szpiegującego i Bezpieczeństwa

Register

Pilne Bezpieczeństwa Problem z Mozy

Reply

Narzędzia wątku
Old 27 czerwiec 2009, 16:23
Członek grupy

Mam program o nazwie Mozy zainstalowany na moim laptopie. Niestety Naprawdę nie wiem zbyt wiele o tym, jak program w ogóle nie jestem nawet nieco technicznych. O ile rozumiem, jest to w oparciu o Internet sposobem oszczędzania rzeczy do innej stacji roboczej / serwera.

Najwyraźniej nie było oszczędności wszystko Na moim laptopie na zdalny serwer Mozy (do którego nie mam hasła, gdyż nie był on zarejestrowany w moim imieniu). Pierwotny zamiar był dla kogoś innego, aby mieć zapas kopii mojej pracy w przypadku nie jest jakiś sposób, aby zapisać go poprawnie na laptopie mam w domu. Teraz zdaję sobie sprawę, że nie tylko "normalne" Word dokumenty zostały przekazane, ale wszystko na laptopie, bez mojej wiedzy, nie mówiąc już o zgodę - w tym osobiste e-maile itp.

Ustawienia były prawdopodobnie zmieniony przez niektórych, wysoko wykwalifikowanych IT osoby jednocześnie mój laptop był nienadzorowanej. I don't think domyślne ustawienia Mozy pozostawi wszystkie pola zaznaczone do kopiowania, więc zakładać to było celowe decyzji przez tę osobę. Proszę, proszę mi pomóc.

Czy jest jakiś sposób mogę się dowiedzieć, czy to prawda, że niektóre osoby naprawdę nie ma dostępu do jakichkolwiek hasło, które daje im dostęp do tych informacji? To nie ma sensu dla mnie - Dlaczego ktoś ma być kopią czegokolwiek, że żaden z nas nie może korzystać?
Old 27 czerwiec 2009, 17:36
Moderator grupy

Niestety, niewiele da się zrobić. To jest między wami, IT osoby i Mozy.

I proponujemy skontaktować Mozy i widząc, co proponujemy. http://mozy.com/support/contact

Old 27 czerwiec 2009, 18:26
Grupa dawcy

Brzmi to mało bezpieczne lub zabezpieczenia, które mają być uczciwi maki Chciałbym zmienić wszystkie nazwy użytkowników i hasła, gdzie to możliwe ten oznacza, że kopia tego mozy na serwery nie jest bezwartościowe, nawet jeśli było ono używane w niepowołane ręce będę nadal śledzić go z nimi w tym także przez niektóre zaliczanie nie zostały dopuszczone do stało w pierwszej kolejności.
Old 28 czerwiec 2009, 03:08
Członek grupy

Dziękujemy za waszą radą. Mam teraz zresetować hasło. Jednakże, gdy to zrobiłem nową wiadomość pojawiły się: "Proszę uruchomić MozyHome konfiguracji na każdym komputerze, na uwagę w celu wprowadzić nowe hasło." Czy to znaczy, jest zdecydowanie więcej niż tylko mój laptop na tym koncie lub jest po prostu standardową wiadomość? Zasadniczo I'm wondering how I możemy być pewni, co uczyniłem to hasło aktualizacji bezpiecznie?

Jestem bardzo martwi jak konta e-mail, który został użyty do utworzenia MozyHome na moim laptopie jest to, które było w hacked na pierwszym miejscu! Nie mogę znaleźć hasło do tego adresu e-mail, ale nie trzeba hasło do konta e-mail w celu zmiany hasła na MozyHome.
Old 28 czerwiec 2009, 03:44
Grupa dawcy

Ok wszystkich Chciałbym zrobić to po prostu ONZ mozy zainstalować ten program, a następnie upewnij się, że wszystkie apsswords są zmieniane i pisemne przez strony na kawałku papieru, a następnie zrobić to samo słowo w dokumencie, ale umieścić plik w katalogu chronionym hasłem . Naprawdę bardzo polecam, że nie używasz tego programu znowu brzmi na niestabilne, a każdy może uzyskać dostęp zabawka naszych wiadomości, a następnie może powodować problemy banku i pieniądze problemów hope this helps odniesieniu rob.
Old 28 czerwiec 2009, 07:21
Członek grupy

Czy mam po prostu czekać, aby usłyszeć, co ludzie mówią Mozy wsparcia przed odinstalowaniem to? I inaczej nie będzie uprawniony do ich pomoc - lub do uzyskania wszelkich dowodów dla policji, będę? Jeśli jakiekolwiek szkody zostały wykonane, nie ma dużo więcej tego robić. Martwię się, nie będę w stanie udowodnić cokolwiek. Mozy powinien przynajmniej być w stanie mi powiedzieć, jeżeli doszło do rzeczywistej próby pobrania informacji, nie będą one? Wiem, że dana osoba nie upoważniony do przekazywania danych za pośrednictwem blogu byłem w piśmie lutego - był prawdopodobnie uczynienie jej kopię, ale naprawdę nie jestem pewien.
Old 28 czerwiec 2009, 07:50
Grupa dawcy

Well we wszystkich uczciwość, Evan jeśli oni próbować podjąć informacji z systemu, co byłoby uzyskanie przez nich informacją, użytkownik końcowy? niczego nie będzie wówczas odpowiedzialny i nie zejść dobrze. Więc nawet dont pomyśleć oni ujawniałyby jeśli doszło do naruszenia nie widząc, jak są one małe firmy czasu.
Old 28 czerwiec 2009, 08:40
Moderator grupy

Możesz sformatować i ponownie zainstalować. Jeśli ktokolwiek ustawić cię z Mozy uwagę następnie mieli także zainstalowany keylogger. Lepsze niż bezpieczne przepraszam.

Old 28 czerwiec 2009, 10:08
Grupa dawcy

Nie sądzę, oni mają zainstalowany klucz rejestrator to dlatego, że jest zainstalowany tam prob i zapisywania haseł ręcznie na nie poprawne? a jeśli nie to robi to automatycznie 99% pewne jest kluczowym logger.
Old 28 czerwiec 2009, 10:18
Członek grupy

Cóż, byłem w stanie zmienić hasła Mozy ręcznie stąd, ale kto wie ile to może być wykonane w innym miejscu na innym komputerze? Naprawdę nie wiem wystarczająco dużo na ten temat. (I'd nigdy nie słyszeliście o "klucz logger" przed. To jak inny język!)

Osoba, która może (lub nie?) Mają dostęp do mojego info - Jestem jeszcze usłyszeć od Mozy - będzie zdecydowanie nie toleruje tego. But I'm hoping Mozy może mi powiedzieć, czy zostało to zrobione, czy nie, nawet jeśli nie jestem osobą, która pierwotnie subskrybowanego do niego.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.