rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Wirusów, oprogramowania szpiegującego i Bezpieczeństwa

Register

Zakażenie wirusami lub programami szpiegującymi

Reply

Narzędzia wątku
Old 21 listopada 2008, 21:50
Członek grupy

Default Zakażenie wirusami lub programami szpiegującymi

hi guys

I was just playing around with my mates komputer i wydaje się on spyware. to nie problem, mamy go pozbyć.

Teraz myślę, że mój komputer ma spyware. Mam starą wersję przejęcie tej sprawie tutaj, a przy próbie uruchomienia go z C: \ HJT to wyskakuje około millisecond następnie zamyka. HJT tak po prostu nie działa.

także, gdy w programie Firefox, Firefox po prostu zamknąć losowo. I poszedł na filehippo.com, aby uzyskać najnowszą wersję HJT, ale po kliknięciu na link HJT, firefox prostu zamknięty. jego samego, gdy kliknę na jakiekolwiek inne łącze na tej stronie

tak próbowałem wpisując AVG Anti spyware w google, a bang! Firefox zamyka ponownie. myślę, że moje programy szpiegujące, że nie informując mnie zrobić rzeczy "anti-spyware" powiązany w sieci.

o do uruchomienia teraz S & D, ale ja jestem po prostu zastanawiasz się, jeśli ktoś miał nastąpić przed tym? i jakiego rodzaju jest spyware.

ps wszystko to dzieje się także na zbyt IE7.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

THIS IS A wybiegiem OF MY słabe próby Spyware DEPORTACJI

Hijack ten nadal nie będzie działać. Więc nie mogę dostać antone dziennik przepraszam. I także nie można uruchomić system Windows w trybie awaryjnym ...
Moje avg anty wirus wont albo uruchomić.

Spybot S & D i pobiegł usunięte niektóre programy szpiegujące
Ad-Aware i pobiegł skreślony niektórych programów szpiegujących
spy łapaczowi wyrazić prowadził i usunięte niektóre programy szpiegujące
ccleaner pobiegł i usunięte stuff
cleanup! pobiegł i usunięte niektóre rzeczy
CWShredder pobiegł i usunięty plik
smitfraud ustalić prowadził i usunięte niektóre rzeczy
msconfig cleanup prowadził i usunięte firmach
ewido nie pozwól mi nawet zainstalować (sam problem jak HJT, otwiera na millisecond następnie zamyka) (prawdopodobnie dlatego, że jego część AVG teraz?)

Również tutaj niektóre rzeczy, które mogę wpisać w Google, a następnie firefox crashes:
śr
ewido - po kliknięciu na stronie ewido
avast
NOD32
antywirusowe
AntiSpyware

i innych marek AV oprogramowanie

Ponadto, Trend Micro Housecall AV skaner online nie będzie działać albo.

Tylko nie w instalacji: (nie mam na myśli przez wirusa nie pozwalając program.)
Panda AV
Nod32
Kaspersky

Proszę pomóc .....
cheers Jim
Old 21 listopada 2008, 22:14
Moderator grupy

Przyjrzyjmy innego podejścia.

Prosimy drukować te instrukcje, jak będą potrzebne później, gdy dostęp do Internetu nie jest dostępny.

Pobrać SDFix przez AndyManchesta i zapisz go na pulpicie.

Przy użyciu tego narzędzia, należy użyć Administrator konta lub konto w Prawa administracyjne
  • Podwójne kliknięcie SDFix.exe i będzie wyodrębnić pliki do% systemdrive%
  • (jest to dysk, który zawiera katalogu Windows, zazwyczaj C: \ SDFix).
  • Nie używaj go jeszcze.
Uruchom ponownie komputer w Tryb awaryjny za pomocą F8 metody. Aby to zrobić, uruchom ponownie komputer i po wysłuchaniu komputera sygnał raz podczas uruchamiania (ale przed Windows pojawia się ikona) naciśnij klawisz F8. A pojawi się menu z kilkoma opcjami. Za pomocą klawiszy strzałek do nawigacji i wybierz opcję, aby uruchomić system Windows w trybie awaryjnym ".

Otwórz SDFix folder i kliknij dwukrotnie RunThis.bat , aby uruchomić skrypt.
  • Typ Y , aby rozpocząć proces oczyszczania.
  • To będzie usuwać wszelkie Trojan Usługi lub wpisów rejestru znaleźć następnie monit o naciśnij dowolny klawisz, aby ponownie uruchomić komputer.
  • Naciśnij dowolny klawisz i będzie restart komputera.
  • Po ponownym uruchomieniu komputera, w Fixtool będą działać ponownie i dokończyć proces usuwania następnie wyświetlić Zakończone, Naciśnij dowolny klawisz do zakończenia skryptu i załadowania ikon na pulpicie.
  • Po ikony pulpitu załadować SDFix raport zostanie otwarty na ekranie, a także zapisać w folderze SDFix Report.txt.
  • Skopiuj i wklej zawartość pliku wyniki Report.txt w następnej odpowiedzi.

-----

Po SDFix są kompletne i ponownym uruchomieniu komputera w trybie normalnym, spróbuj uruchomić HijackThis i po dziennika wraz z SDFix zalogować.

.

Old 21 listopada 2008, 22:41
Członek grupy

Cześć dzięki za odpowiedź.

Wspomniałem wyżej, że nie można uruchomić w trybie awaryjnym.

Kiedy próbuję, ładuje wszystkie elementy, dopóki nie zostanie do "Mup.sys"
To jest, gdzie się zatrzyma. I w lewo to około 15 minut ostatniej próbie i było tam jeszcze zatrzymany.

Więc może będę mógł spróbować czegoś, co nie wymaga trybie awaryjnym?

Cheers, Jim
Old 21 listopada 2008, 22:46
Moderator grupy

Sorry about that. Spóźniłem się na część nie jest w stanie uruchomić w trybie awaryjnym.

Let's to zrobić.

Musisz HJT zainstalowane prawo? Biorąc pod uwagę, że jest on zainstalowany w domyślnej lokalizacji wykonaj następujące kroki, aby zmienić nazwę HijackThis a następnie spróbuj go uruchomić.
    • Przejdź do katalogu C: \ Program Files \ Trend Micro \HijackThis.exe
    • Kliknij prawym przyciskiem myszy HijackThis.exe i wybierz Zmień nazwę
    • Wpisz sniper.exe i naciśnij Wprowadź
    • Kliknij prawym przyciskiem myszy na sniper.exe i wybierz Wyślij do > Desktop (utworzyć skrót)
  • Od pulpicie otworzyć HijackThis.
  • Ważne! W przypadku korzystania Windows Vista, Kliknij prawym przyciskiem myszy i Uruchom jako administrator
  • Kliknij na Czy system skanowania i zapisać plik
  • HijackThis skanowania, a następnie zalogować się otworzyć w Notatniku.
  • Skopiuj i wklej całą zawartość dziennika w post.
    • Nie HijackThis ma jeszcze coś naprawić. Większość z tego, co stwierdzi, będą nieszkodliwe, a nawet konieczne.
Uwaga: Chociaż mamy przemianowane HijackThis do sniper, będziemy w dalszym ciągu odnoszą się do niego jak HijackThis lub HJT.

Old 21 listopada 2008, 23:12
Członek grupy

hej.

Nie mam HJT zainstalowany, mam samodzielnie kopiować, w katalogu C: \ HJT

Próbowałem tego, co pan powiedział, ale to również nie działa. Ja również nazwę folderu, do sniper zbyt, ale bezskutecznie.

Jestem aktualnie uruchomione skanowania online z Panda AV.

Hopefully this helps me.

Wszelkie inne propozycje?
Cheers Jim
Old 21 listopada 2008, 23:26
Moderator grupy

Spróbuj tego.

Wstrzymać Panda skanowania.

Pobrać losowy system informacji narzędzie (RSIT) poprzez wyrywkowe / losowo z i zapisz go na pulpicie.
  • Kliknij dwukrotnie RSIT.exe do uruchomienia.
  • Kliknij Kontynuuj wykluczeniu na ekranie.
  • Po jego zakończeniu, dwa dzienniki będą otwarte.
  • log.txt <będzie zmaksymalizowane i info.txt <zostanie zminimalizowane
  • Proszę po zawartości oba dzienników w następnej odpowiedzi.

Ponadto, masz dysk flash, a inny komputer do transferu plików zainfekowanych komputerów?

Old 21 listopada 2008, 23:37
Członek grupy

Cześć.

Mam załączeniu 2 dzienniki.

Tak, mam flash dysku do innego komputera i wykorzystania.

Wiwaty
Dołączone pliki
File Type: txt info.txt (10,2 KB, 5 odsłon)
File Type: txt log.txt (12,9 KB, 3 odsłon)
Old 22 listopada 2008, 00:06
Moderator grupy

Spróbuj pobrać i uruchomić go MBAM następnie po dzienniku. Jeśli nie można go pobrać następnie przeniesienie na tylko instalatora do zainfekowanego komputera. Następnie należy zainstalować i uruchomić go. Jeżeli instalator lub program nie będzie działać spróbuj zmianą nazwy.

Pobrać Malwarebytes' Anti-Malware (MBAM)
  • Kliknij dwukrotnie ikonę mbam-setup.exe i postępuj zgodnie z instrukcjami, aby zainstalować program.
  • Na koniec, należy pamiętać zaznaczone jest umieszczony obok następujące:
    • Aktualizacja Malwarebytes' Anti-Malware
    • Rozpoczęcie Malwarebytes' Anti-Malware
  • Następnie kliknij Zakończ.
  • Jeśli aktualizacja zostanie odnaleziony, to należy pobrać i zainstalować najnowszą wersję.
  • Gdy program jest ładowany, wybierz Wykonaj szybkie skanowanie, A następnie kliknij przycisk Skanowanie.
  • Po ukończeniu skanowania, kliknij przycisk OK, A następnie Pokaż wyniki , aby zobaczyć wyniki.
  • Należy upewnić się, że wszystko jest zaznaczone, i kliknij Usuń wybrane.
  • Po dezynfekcji jest zakończone, log zostanie otwarty w Notatniku i może pojawić się monit o Restart. (Patrz Uwaga Extra)
  • Rejestr jest automatycznie zapisywany przez MBAM i można przeglądać klikając w zakładkę Logi MBAM.
  • Skopiuj i wklej cały raport w następnej odpowiedzi.
Dodatkowe Uwaga: Jeśli napotka MBAM plik jest trudne do usunięcia, zostanie przedstawiony Tobie z 1 z 2 monit, kliknij przycisk OK, albo niech MBAM i kontynuować proces dezynfekcji, jeżeli prośba o ponowne uruchomienie komputera, należy zrobić to natychmiast.

Po zakończeniu próby MBAM jest uruchomiona ponownie HijackThis skanowania i po dzienniku.

Old 22 listopada 2008, 00:47
Członek grupy

jeden log HJT lub RSIT dziennik?
Old 22 listopada 2008, 00:49
Moderator grupy

W MBAM dziennika i HijackThis. RSIT powinny stworzyły HJT log z jego skanowania, ale z jakiegoś powodu nie.

Reply

Register

Zakładki