az-öz

Magazine
Go Back   Bilgisayar Suyu > Bilgisayar Yazılımı > Virüs, Spyware ve Güvenlik

Register

Virut PE Win32.Virut.56 Polimorfik Virüs yükselişte

Closed Thread

Konu Araçları
Old 21 Şubat 2009, 13:55
Moderatör Grubu

Default Virut PE Win32.Virut.56 Polimorfik Virüs yükselişte

Bulundu: Nisan 11, 2007

Hızlı Yayın sürümü 10 Şubat 2009 revizyon 024 Son

Virut her aracılığıyla. SCR bir bilgisayara dosya. Exe yayar. Bu, bir daha herhangi bir antivirüs bu içerebilir daha hızlı yayılan demektir Polimorfik's. Zaman tek çözüm olduğu 99,99% bir yeniden biçimlendirmek ve yeniden yükleyin. Virut böylece bile zaten kendisi ile bulaşmış dosyaları bozar agresif olduğunu. Bir bilgisayar katil's ...

Virüsler Virut aile de IRC içeren bu virüslü bilgisayarlara yetkisiz erişim sağlar arka tabanlı ait.

Kısaca. Bunun dışında hiçbir çözüm bir yeniden biçimlendirmek ve yeniden yükleyin.

Win32/Virut: Microsoft

Belirtiler: Aşağıdaki belirtilerden bir Virüs göstergesi olabilir: Win32/Virut enfeksiyon:

IRC sunucu proxima.ircgalaxy.pl bağlantı * TCP bağlantı noktası 65520 üzerinde Ağ trafik, kanal ve güzel sanat eserleri ile

Virüslü dosyaların dosya boyutu artış *

* Infected dosyalar, çalışma sırasında başarısız ve son değiştirme tarihi özellik var

HJT günlükleri bir F2 kaydı şu şekilde olacaktır.

F2 - REG: System.ini: UserInit = C: \ WINDOWS \ system32 \ userinit.exe, C: \ WINDO WAS \ Temp \ init.exe,

Dr Web CureIt bu gibi dosyaları gösterir. Uyarı Bu sadece rastgele dosya değildir. Çok fazla bu miktar ...

explorer.exe c: \ windows; Win32.Virut.56; tedavi.;
hayal studio.scr c: \ windows; Win32.Virut.56; tedavi.;
unregmp2.exe c: \ windows \ inf; Win32.Virut.56; tedavi.;
xpnetdiag.exe c: \ windows \ ağ teşhis; Win32.Virut.56; tedavi.;
alg.exe c: \ windows \ system32; Win32.Virut.56; tedavi.;
cisvc.exe c: \ windows \ system32; Win32.Virut.56; tedavi.;
clipsrv.exe c: \ windows \ system32; Win32.Virut.56; Cur ed.;
ctfmon.exe c: \ windows \ system32; Win32.Virut.56; d. Cure;
Dllhost.exe c: \ windows \ system32; Win32.Virut.56; Cur ed.;
logon.scr c: \ windows \ system32; Win32.Virut.56; tedavi.;
logonui.exe c: \ windows \ system32; Win32.Virut.56; Cur ed.;

Bu tedavi diyor ama bu doğru değil. Bu temizlik ve bulaşmasını bir ebedi işlemidir Virut geri yeni tedavi dosyalarına yayar.

It is a p2p web sitesi veya sitelerden başladı inanılıyor's. Bir kötü amaçlı yazılım temizleme forumun kendi kullanıcıları yardım isteyen yaklaşık 40% at Virut ile hemen bulaşmış söylediği. Bu da IRC üzerinden uzun onlar beklemek daha kullanıcıların virüslü alıyorsanız sürücüyü silmek için yayar.

Bekleyen ya da sadece bu kadar uzun başkalarına bulaştırmak için verir temiz çalışıyorum. Yeter kullanıcılar artık IRC tabanlı arka kısmını dışarı onlar henüz bulaşmış olan figürlerde değil birçok zombified var var. Hatta görünüşte temiz e-posta / iyi bilinen kaynaklardan bulaşmış olabilir ekleri sohbet.

Eğer, ve IRC için bağlanmak için bir ağ geçidi, kendisi yayılmış olduğunu p2p sonra paylaşılan bir klasör var zombi bilgisayar veya ağ.

Bunun için güvenli bir tedavisi var. Eğer bir Virut ile hemen Internet ve başlamak yeniden biçimlendirme ve yeniden kesmek hasta dosyasına bakın.

Bu belki yakında ama her zaman gitmek değil tüm büyük AV satıcıları sözde bu yeni varyasyon engellemek için güncelledik.

Iyi şanslar!

Old 21 Şubat 2009, 14:02
Yönetici Grubu

Mesaj dostum, bu dugg İyi> http://digg.com/security/Virut_PE_Wi...us_on_the_Rise

Benim Sistemi: Hybr! D

İşlemci (ler):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Anakart:
HP nForce 560
RAM hafıza:
2GB DDR2 PC2-5300
Grafik Kartı (ler):
Nvidia 7150M Onboard Entegre
Ses Kartı:
5,1 Onboard Entegre
Sabit Disk (ler):
250GB 5400RPM SATA300
Optik Sürücü (ler):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stok HP
Soğutma:
Stok HP
Ağ Bağlantısı / İnternet:
10/100 Nic / 10MB Virgin Kablo
Monitör (ler):
17 "WXGA + HD Parlak Geniş ekran
İşletim Sistemi (ler):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 21 Şubat 2009, 14:15
Moderatör Grubu

Teşekkürler!

Bir süre bir ateşten sonrası içine bu kadar çaba koymadıysanız

Ben bir Houston, Texas Şehir şebeke 600 bilgisayar aşağı yaklaşık bir hafta bu nedeniyle üzerinde vardı okuyun. Oldukça kötü bozmak gerçekten!

Old 21 Şubat 2009, 14:25
Yönetici Grubu

Senin gibi görünüyor çok fazla değil, çok daha Google bu konuda haber kırdı.
Old 21 Şubat 2009, 14:29
Moderatör Grubu

Sadece geçen veya özel forumlarda görünüyor ele olan bazı nedenle. Gerek bir gizli tutmak için. Orada kimin ne kadar bilmek gerekir Çok fazla techs.

Old 22 Şubat 2009, 00:51
Kötü Amaçlı Yazılım Grubu

Virüslü makineleri bir çift kendimi, eserin kötü parça arasında, tek bir tedavi - Biçim gel! En enfeksiyonları olarak P2P gelen (yukarıdaki gibi) bu ifade kullanıcıları için iyi bir nedeniniz var kadar paketi ve bu ....! LimeWire

Benim Sistemi: Steves Rig

İşlemci (ler):
AMD Athlon 64x2 6000 +
Anakart:
ASUS M3N78 Pro
RAM hafıza:
Korsan 4GB Çift Kanal
Grafik Kartı (ler):
NVIDIA GeForce 8400 GS
Ses Kartı:
Onboard
Sabit Disk (ler):
640GB Western Digital HD
Optik Sürücü (ler):
LG LightScribe
Case / PSU:
Soğutma:
Stok HSF
20MB Virgin Media Genişbant
Monitör (ler):
Hanns-G 19 "Widescreen
İşletim Sistemi (ler):
Vista Premium 64x
Old 22 Şubat 2009, 09:01
Yönetici Grubu

Hayır ben bir şey bulamadı merak, onu ipliği başlık yanlış ama her yerinde doğru kılçıksız buğday, sizin için şimdi dostum bu değişti.
Old 22 Şubat 2009, 09:26
Moderatör Grubu

Evet bu bir Virut PE arama gibi görünmektedir.

Bu blog yazısı bulunamadı. Çok teknik şeyler ama bilgilendirici. Başlık altında: Virut. Ben ilk satırı seviyorum. "Virut kötü amaçlı yazılım arasında bir garip ucube olduğunu."

Old 22 Şubat 2009, 13:03
Kötü Amaçlı Yazılım Grubu

Büyük yazı EF!

Ben başarıyla virut önceki bir sürümü temizlemek gördüğümüz tek kişi subs (hayır sürpriz vardı!) - Kullanıcı her zaman subs çevrimiçi kaldı aldı, bu talimatları hemen yasalaştırlmıştır olmak vardı. Bu yeni sürümü çok daha kötü gibi görünüyor ama ...

Benim Sistemi: Tüm benimki ...

İşlemci (ler):
C2D E6750 2.66Ghz
Anakart:
Gigabyte P35C-DS3R
RAM hafıza:
2 x 1GB korsan DDR2 XMS2 PC26400
Grafik Kartı (ler):
GeForce 8600GT
Ses Kartı:
Creative X-Fi
Sabit Disk (ler):
Maxtor 320GB
Optik Sürücü (ler):
Pioneer DVD-RW
Case / PSU:
ANTEC 900 / antec TruPower Trio 650
Soğutma:
Çeşitli antec + Zalman 92mm
ASUS Yönlendirici / VirginMedia
Monitör (ler):
LGL226WQ 22 "Widescreen
İşletim Sistemi (ler):
XP Pro SP3
Old 22 Şubat 2009, 14:57
Moderatör Grubu

subs bir kişi, belki de tek kişi olacak, güvendiğim bir forumda in Virut gidermek için yeterlidir.

Ben MBAM forumlarında bir düzeltme kadar birinin teklifi gördüm ama çok karmaşık olduğunu ve bu şekilde çalışmaya devam eder gibi ses etmedi. Bir sürücü ve temizlik / transferi / dosyaları silerek slaving gibi birşey. Benim için sadece bir ve biçimlendirirseniz yerine iki enfekte sürücüler neden olur / yeniden yüklemek çok daha kolay olacaktır çünkü hala tüm üçüncü parti yazılım ve yeniden yüklemeniz gerekir.

Closed Thread

Register

Bookmarks