![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Hi, I'm nowego członka tak "hello" do wszystkich. Mam aa kilka dziwnych problemów w moim biurze i jestem wyczerpaniu pomysłów. 1. A PC z systemem XP i Outlook 2003 niedawno przestał być w stanie wysyłać / odbierać e-maile i był w stanie wyświetlić HTTPS lub FTP. Nr ustawienia zostały zmienione. Mam problem i googled został powiadomiony usunąć poprawkę KB913807 (nie ma), wyłączyć zapory, ale bez powodzenia - ja jestem z pomysłami 2. Czy ten sam problem na laptopie, ale tym laptopie działa dobrze w innych miejscach poza biurem. Nic się nie zmieniło na naszym routerze oraz 5 innych komputerów w pracy biurowej grzywny. Wierzę, że to ma coś do czynienia z portu uprawnień lub otwarcie, ale nie rozumiem, co mogło przyczynić się do problemów w pierwszej kolejności i dlaczego laptop pracuje w innych lokalizacjach. Dzięki z góry za pomoc |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Biorąc pod uwagę, że laptop pracuje w innych lokalizacjach, mają zasadniczo wypracowanych router jest winy. Masz innego można test? Inaczej zresetować router do ustawień fabrycznych, ponownie, a następnie będzie ona nadzieję pracy.
|
| |||
| |||
| Dziękujemy za odpowiedź. Jak się jednak, że inny komputer w sieci jest w porządku? Czy oni nie cierpią z tego samego problemu? |
|
| |||
| |||
| Cytat:
Hummm. Czy możliwe jest pingowanie www.google.co.uk z zagrożonych komputerach, jeżeli są one połączone? Jestem trochę stumped przez ten jeden ... Jak są te komputery dołączone do sieci?
__________________ serverguy |
|
| |||
| |||
| Tak, można wysłać sygnał ping do witryn, które nie mogą uzyskać dostęp za pośrednictwem przeglądarki internetowej, takich jak https stron. to tak jakby porty są zamknięte, takich jak porty 25, 110 i jeden dla https (443 myślę), ale i próbowali wszystkiego, ale bez powodzenia. |
|
| |||
| |||
| Cytat:
Czy próbowali za pomocą innej przeglądarki, np. Firefox?
|
| |||
| |||
| Tak, mam próbowali za pomocą IE7 i Firefox |
|
| |||
| |||
| Let me think about it tonight. Mam na myśli to musi być problem w zaporze XP ... Czy próbowali wyłączyć to ...? Myślę, że powiedział, że już.
|
| |||
| |||
| tak |
![]() |
|
| Zakładki |