rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > E-mail, VoIP & IM dyskusja

Register

Pomoc, I've been spammed przez tzw friend!

Reply

Narzędzia wątku
Old 11 lutego 2008, 22:47
Nowe państwa grupy

Default Pomoc, I've been spammed przez tzw friend!

Proszę może ktoś doradza mi, ostatnio wysłanych wiadomości e-mail do tzw znajomym ze zdjęciami załączeniu.

Wiadomość wróciła do mnie z informacją, że została spammed i umieścić na czarnej liście! Byłem trochę w szoku, gdy mówiłem to do moich przyjaciół męża na skype Powiedziano mi, że ich e-mail nie działa ze względu na ich przenoszenie domu.

Brzmi to nieco podejrzanego do mnie tak nie muszą fizycznie umieścić mnie na czarną listę jako spam aby tak się stało, lub może się zdarzyć w związku z tym ich ruchome domu? Myślałam, że Twój adres e-mail nadal pracował, nawet jeśli jesteś w podróży, ponieważ masz do niego dostęp z dowolnego miejsca.

Mam tylko pytanie, tak że znam gości i zatrzymać próbuje je pocztą e-mail, jeżeli dont wanna mnie.

Dzięki
Old 12 lutego 2008, 02:40
Grupa dawcy

Jaki był dokładny wiadomości odebrane? i od jakiego adresu e-mailowego?

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 12 lutego 2008, 03:58
Grupa dawcy

Myślę, że może być to biorąc abit osobiście

Dokładny spam, co było jak phil zapytał, thats dobry oddać co do tego, czy zostały one hacked lub nie, to znaczy oni sami mogą bez zauważane ma wirusa wysyłanie wielu e-maili, to dzieje się z wielu moich znajomych

ale masz rację, to dlaczego ich e-mail nie działa ze względu na ruchome domu, i dont know

My System: Mój

Procesor (y):
AMD Athlon dual core
Płyta główna:
WinFast 6600
Pamięć RAM:
3Gb
Karta graficzna (y):
MSI 8600GT
Karta dźwiękowa:
niektóre tanie dx9 5,1
Hard Drive (s):
Optical Drive (s):
Case / PSU:
Chłodzenie:
Sieć / Internet:
Monitor (y):
Cibox 1440 x 900
Operating System (-y):
Vista
Old 12 lutego 2008, 05:31
Nowe państwa grupy

Thanks for getting back to me, I am biorąc to trochę osobiście bo spędziłem z nimi Nowy Rok w Amsterdamie tak było trochę miffed. Chyba, jeśli została ona spammed to nadal pojawiają się w ich systemie pocztowym, ale w sekcji spam jeśli taka istnieje.

Poniżej przedstawiono dokładny wiadomość minus adres IP:

Niestety, nie mogliśmy dostarczyć wiadomość na adres.

Remote host powiedział: 548 Twoje IP jest obecnie wymienione w SpamFilter ISP's Distributed Blacklist. Zobacz http://www.logsat.com/SFDB/why.asp szczegóły. [BODY]

Nawiasem mówiąc, ja zalogowany na powyższe i powiedziała, że nie może mi powiedzieć, dlaczego to zostało poddane spamu. Kiedyś, aby móc wysłać e-maila na adres nie ich problem i również próbował wysyłania e-maili bez mojego zdjęcia w przypadku są one zbyt duże!

Dzięki

SisBal
Old 12 lutego 2008, 06:16
Grupa dawcy

I misread Ciebie wiadomość przed Myślałem, że rozumie ich i wysłał Ci spam

prawa tak w zasadzie już zostały oznaczone jako spam

I don't think it was done celowo przez znajomych tak id Take it easy, getting pracował ponad takie rzeczy nie jest zdrowe

skontaktować się z ISP i będzie można usunąć z czarnej zgodnie z linku daliście.

im nie pewny, czy filtr antyspamowy dla Twojego ISP lub znajomym, sounds like yours to jego znajomym najprawdopodobniej nie są nawet świadomi tego, chyba że będzie na Ciebie powiedział

ale take it easy, jeden krok w czasie skoków do wniosków tylko wiek nas

Reply

Register

Zakładki