rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > E-mail, VoIP & IM dyskusja

Register

Jak przenieść wiadomości e-mail na nowy komputer?

Reply

Narzędzia wątku
Old 15-sza Wrz 2008, 12:40
Nowe państwa grupy

Default Jak przenieść wiadomości e-mail na nowy komputer?

Czy ktoś mi powiedzieć jak przenieść wiadomości e-mail, który miał złożyć w folderach w programie Outlook Express na moim starym komputerze, podobnie do nazwy folderów w programie Outlook Express na moim nowym komputerze należy?
Nie mogę przeciągnąć foldery na moje A: lub D: / dysk to zrobić i Windows "Transfer plików i ustawień Kreator nie wydaje się to zrobić albo. I nie mogę znaleźć zwykłych plików na e-maile, które I'm wondering może być w katalogu głównym problemem.
Każda pomoc będzie bardzo doceniane.
Old 16-ty Wrz 2008, 07:30
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Nimbus View Post
Czy ktoś mi powiedzieć jak przenieść wiadomości e-mail, który miał złożyć w folderach w programie Outlook Express na moim starym komputerze, podobnie do nazwy folderów w programie Outlook Express na moim nowym komputerze należy?
Nie mogę przeciągnąć foldery na moje A: lub D: / dysk to zrobić i Windows "Transfer plików i ustawień Kreator nie wydaje się to zrobić albo. I nie mogę znaleźć zwykłych plików na e-maile, które I'm wondering może być w katalogu głównym problemem.
Każda pomoc będzie bardzo doceniane.
W programie Outlook Express Ustawienia znajdą miejsce jej folder poczty. Skopiuj całą zawartość tego. Teraz należy przejść do nowego komputera i zrobić to samo i wkleić wszystkie pliki kopiowane do tego nowego miejsca.

Aby przenieść książkę adresową, do poszukiwania *. wab i go znaleźć, a następnie skopiować, że w odpowiednich dokumentach dotyczących nowego komputera.

Po wklejeniu pliki, upewnij się, że OE jest zamknięta!

Old 16-ty Wrz 2008, 10:06
Grupa dawcy

Domyślną lokalizację folderów poczty to: "C: \ Documents and Settings \ nazwa użytkownika \ Ustawienia lokalne \ Dane aplikacji \ Identities \ (pozornie randomcode liter i cyfr?) \ Microsoft \ Outlook Express"

Należy pamiętać, aby dobrze niektórych z tych plików / folderów musisz zobaczyć ukryte pliki i foldery, aby to zrobić wykonaj następujące czynności: "Otwórz dowolny folder (moje dokumenty, mój komputer itp, przejdź do Narzędzia> Opcje folderów ...> Widok > to pierwszy zestaw przycisków opcji są headered "Ukryte pliki i foldery" kliknąć przycisk "Pokaż ukryte pliki i foldery" Spowoduje to wyświetlenie wszystkich ukrytych plików i folderów, jeśli są wykonane z nimi ukryć je, są ukryte, ponieważ są ważne pliki i posiadaczy i nie powinno być z messed chyba wiesz co robisz.

Jak powiedział Mike, kopiowanie wszystkich plików w tym samym miejscu na nowego komputera (za pomocą USB Stick, przez sieć, lub wypalić na CD)

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 16-ty Wrz 2008, 11:22
Grupa dawcy

Właściwie nie ten sam , ale niezależnie od (pozornie randomcode liter i cyfr?) ma conjured up.

Old 16-ty Wrz 2008, 11:26
Grupa dawcy

Zakładam, że nie są one następnie losowo? to jakie? OS kod seryjny czy coś?
Old 16-ty Wrz 2008, 11:31
Nowe państwa grupy

Drodzy Mike0001 i Thingie2,
Dziękujemy za odpowiedzi na mój post o przesyłanie e-maili. Postaram tych rozwiązań krótko i patrz jak się na.
(Czy to, co nazywa się podając pewne rep? Jest to nowy termin dla mnie).
Nimbus
Old 16-ty Wrz 2008, 11:38
Grupa dawcy

Nadanie rep jest dodanie punktu do osoby "usefullness rekord dodajemy go poprzez kliknięcie ikony wygląda tak: w górnej części postu, który chcesz dodać do rep.
Old 16-ty Wrz 2008, 11:55
Nowe państwa grupy

Got it! Renoma. Dzięki.
Nimbus
Old 16-ty Wrz 2008, 12:06
Grupa dawcy

Your welcome, radosna mogliśmy pomóc
Old 16-ty Wrz 2008, 14:10
Nowe państwa grupy

Mike0001/Thingie2,
Obawiam się, po obiecującym początku nie z tego. I zakończył się wiele, co wydaje się być kod (partie kwadratów) w programie WordPad dokument, który Wydawało aby można było wkleić do nowego folderu poczty, ale kiedy później otworzył folder był pusty.
Czy mogę dalsze problemy dla niektórych Podstawy proszę? I muszą być robi kilka prostych rzeczy złe jako proces wydaje się dość proste, z objaśnieniami. Mike, jak mam się dostać do programu Outlook Express Ustawienia, a mogę to zrobić w folderze przez folder podstawie? Czy to tylko kopiowanie przypadku wyboru i CTRL + C do przesyłania mediów (w moim przypadku dyskietce, ponieważ to wszystko starego komputera - ale w podziale na e-maile, które mają być przeniesione do plików <1.44MB).
Thanks, I za cierpliwość!
Nimbus
Reply

Register

Zakładki