rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > E-mail, VoIP & IM dyskusja

Register

Mail Exchange Server pomóc!

Reply

Narzędzia wątku
Old 28 grudnia 2007, 17:10
Członek grupy

Default Mail Exchange Server pomóc!

Hi!
Windows SBS Server 2003 z exhange. Istnieje już domena konfiguracji poczty, jednak chciałby, aby ustawić innej domeny poczty na serwerze. Więc będzie dwa.

Rekordy i rekord A już na instalacji dodatkowych domen jest więc gotowa do pracy. Wystarczy dodać do domeny na serwerze. Jak mogę przejść na ten temat?

Thanks in Advance !!!!!
Stephen
Old 29 grudnia 2007, 18:49
Grupa dawcy

Cześć

Najłatwiej jest to zrobić, aby przejść do Zarządzanie serwerem z menu Start.
Po ich, kliknij Advanced Management.
Następnie kliknij przycisk + obok domena_użytkownika (Exchange) opcja
Następnie kliknij przycisk + przez odbiorców.
Następnie kliknij na Recipient Policies, polityka nazwie "Default Policy" powinna pojawić się w prawej ręce białą przestrzeń.
Kliknij prawym przyciskiem myszy na ten temat, i kliknij go, a następnie kliknij przycisk Właściwości.
W wyświetlonym oknie dialogowym kliknij przycisk Email Addresses (Policy) tab.
Następnie należy utworzyć nowy adres SMTP przy użyciu nowego u dołu.
Adres należy @ po nowe domeny.

Powinno to następnie zaktualizować wszystkie konta użytkowników z tego adresu e-mail, jeśli domyślna konfiguracja. Więc jeśli użytkownik miał adres e-mail bob@olddomain.com, Będą teraz, że i bob@newdomain.com.

I hope this helps, i proszę nie wahaj się ze mną skontaktować, jeśli potrzebujesz więcej porad lub pomocy.

Let me know how you get wzdłuż.
Many Thanks

Leo
Old 1. stycznia 2008, 06:30
Członek grupy

To był doskonały! Thank you so much!
Old 1 stycznia 2008, 06:31
Członek grupy

Czy możesz mi pomóc z innym problemem. Jak bym link wymiany ponad netto za dostęp internetowy?
Old 1. stycznia 2008, 06:41
Grupa dawcy

Cześć

Excellent, I'm glad you got it working!

Konfiguracja serwera na WebAccess powinien być naprawdę bardzo proste. W domyślnej konfiguracji umożliwia wymianę Web Access.
Prawdopodobnie najprostszym sposobem sprawdzenia tego jest na serwerze, jeśli przejdziesz do programu Internet Explorer i wpisz: http://localhost/exchange w pasku adresu. Należy wtedy być w stanie zobaczyć poczty w przeglądarce internetowej.

Jeśli to działa, to jest po prostu procesem otwarcia zapory, aby umożliwić użytkownikowi dostęp do portu 80 na serwerze w internecie.
Myślę, że to może być łatwiejsze, gdyby można było sprawdzić, czy działa lokalnie na serwerze, a następnie możemy go stamtąd.
Również jeśli możesz dać mi znać, jeśli jest w wersji Standard lub Premium używasz? Premium ma SQL i ISA Server, ale nie standardowej?

Mam nadzieję, że ma to sens.

Many Thanks

Leo
Old 1 stycznia 2008, 11:02
Członek grupy

Tak to działa dobrze lokalnie. Mam portu 80 przekazywany do serwera również. Kiedy typu statycznego IP w przeglądarce (off site) does'nt to przejść. Czy exhange potrzeby innych portów otwartych? Or am I suppose do typu coś po ip? Próbowałem adres IP następnie / wymiany .. jednak nie na wszystkich.
Old 1 stycznia 2008, 11:07
Grupa dawcy

Cześć

Co wersji SBS masz, Standard lub Premium?

Jego możliwe, że ISA firewall blokuje go.

Many Thanks

Leo
Old 1 stycznia 2008, 11:16
Członek grupy

Im szczerze, czy nie. Gdzie mogę to znaleźć? Ja po prostu nie mówi, Windows Server 2003 dla Małych Server.
Old 3 stycznia 2008, 17:00
Grupa dawcy

Cześć

Niestety podjętych mnie tak długo na odpowiedź.

Prawdopodobnie najprostszym sposobem, aby powiedzieć, jeśli premia lub standardu jest sprawdzić pogodę masz zainstalowany serwer ISA. Można znaleźć w Start> Programy menu.

Jeśli byłoby jakiegokolwiek pomóc ci, mógłbym pilota serwera i uzyskać konfiguracji dla Ciebie.

I hope this helps.

Many Thanks

Leo
Old 10 stycznia 2008, 13:43
Członek grupy

Nope does'nt Wydaje się, że ISA Server ... Czy nadal można skonfigurować program Outlook zdalnie?
Reply

Register

Zakładki