rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > E-mail, VoIP & IM dyskusja

Register

Outlook nie mogą połączyć się z serwera poczty

Reply

Narzędzia wątku
Old 26 kwiecień 2009, 13:28
Grupa dawcy

Moje Outlook XP nie może połączyć się z mojego serwera poczty e-mail nagle z jakiegoś powodu. Rozpoczęła kilka dni temu, Oto lista rzeczy, które mogą być pomocne:
  • brzmi komunikat o błędzie "Połączenie z serwerem nie było możliwe. mainpc jest teraz w trybie offline" (mainpc to nazwa serwera pocztowego w mojej sieci) i wybierz Szczegóły, gdy mówi: "Nie może być serwer lub problemy z siecią lub odstępie czasu może być zbyt krótki. Protokół: IMAP Server: mainpc, Port: 143 "
  • Mam wypróbowany zarówno z nazwą i adresem IP serwera pocztowego.
  • Mam nie zainstalowano żadnych nowych programów lub aktualizacje od czasu jego ostatniej pracy.
  • Ja próbowałem z innego konta, który działa w innym miejscu w sieci, a ten sam błąd występuje tutaj.
  • Mam sprawdzone wszystkie nasze ustawienia zapory, i nie ma tam niczego, który uniemożliwia dostęp do mojego serwera.
  • Mogę w Internecie grzywny i może również uzyskać dostęp do sieci dzielone na dyskach "mainpc"
  • Mam wypróbowany zwrotnym wyłączyć Zaporę systemu Windows, jak również zwrotny avast startu, ale z tego samego rezultatu.
  • Serwer pocztowy loguje wszystkie adresy IP, które próbują uzyskać dostęp i mój adres IP nie jest wyświetlany, więc nie jest to mój serwer poczty blokowanie dostępu
  • Ja próbowałem za pomocą programu Outlook Express, ale też nie działa.
  • Mogę uzyskać dostępu do wiadomości e-mail na www.mail2web.com ale nie zawsze pozwalają mi wiadomości (problem z ich witryny myślę), więc raczej nie do utrzymania, że moja była oglądania ich

Myślę, że to wszystko, mój system specyfikacje są w moim sig będę je i zmienić je po delegowania, jeśli nie są one prawo.

Jeśli istnieją jakiekolwiek inne informacje potrzebne / skanuje potrzebne just let me know

Dziękujemy wszystkim

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 26 kwiecień 2009, 13:49
Administrator Group

Witamy z powrotem.

Zagadnienia te są zazwyczaj błąd z serwera poczty tzn.; Ich końca.

Czy próbowali prośbą?

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 26 kwiecień 2009, 13:56
Grupa dawcy

Jest to nasz własny serwer poczty, ponieważ tata jest przez osoby pracujące na własny rachunek, więc cała rodzina używania domeny firmy lub atleast jeden z nich. Zapytałem o to mój ojciec, który zarządza jej. Jego e-mail nie działa na moim komputerze, ale nie na jego. Ponadto, mój e-mail, po prostu sprawdzić na moje inne PC, a prace nad tym, ale byłoby ból założyć innego komputera tylko do czytania e-maili, zwłaszcza jak się go powoli, jak to jest * caugh * P4 z 1GB RAM * caugh *
Old 27 kwietnia 2009, 11:34
Moderator grupy

Czy używasz programu Outlook Express nadal?

Jeśli tak, to mogę zasugerować użyciu Windows Live Mail.

OE następcę, i sto razy lepiej.

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 27 kwietnia 2009, 12:36
Grupa dawcy

Ja tylko starałem się OE, aby sprawdzić, czy pracy, ale normalnie używać programu Microsoft Outlook z pakietu Office XP, ale ponieważ to nie zadziała albo, myślę, że to nie program, ale coś innego na moim komputerze, jak Mam również sprawdzone z mojego konta na inne moje komputera przy użyciu tego samego adresu IP (IP wykorzystujemy's) jako głównego komputera, ale także nie działa, które doprowadziły do mnie, aby sądzić, nie jest to błąd albo zezwolenia.

Dzięki za pomoc chłopaki anyway, i więcej pomysłów proszę powiedzieć Albo może mieć trzymać z uruchomieniem moich innych PC, gdy chcę sprawdzić mój adres e-mail.
Old 27 kwietnia 2009, 12:51
Moderator grupy

Cytat:
Originally Posted by thingie2 View Post
Albo może mieć trzymać z uruchomieniem moich innych PC, gdy chcę sprawdzić mój adres e-mail.
To byłoby prawo ból w tyłek.

Jestem w rozterce, co jeszcze się sugerować, choć naprawdę. Czy próbowali rekonfiguracji konta w programie Outlook Express?

Old 27 kwietnia 2009, 13:30
Grupa dawcy

I've pracował, co było, i było denerwujące prosty, aż do punktu anyway. Jakoś mojego pliku hosts dostałem uszkodzony i pomyśleć, jak ją usunąć adres IP związany z serwera poczty, a adres IP myślałem, że to był zły, ale zrobili ping na moim komputerze innym znaleźć adres IP serwera, i tylko używa adresu IP zamiast nazwy programu Outlook, więc wszystko działa dobrze ponownie.

Dziękujemy za czas chociaż, ja miałem po prostu chcą sprawdzić, czy wcześniej
Reply

Register