Ukrasan VOIP sustav koristite normalne telefone - Jeftini pozivi everywere Mnogi ljudi vole ideju jeftine telefonske pozive ruter preko interneta, i Skype i druge slične usluge su stekli u popularnosti, no oni su još uvijek nije stvarno puno koristiti u većini kućanstava.
Postoji mnogo razloga za to, ali uglavnom da se u pravilu moraju biti na vašem računalu, ili PC uključen, ili je previše složen ili nezgodno za sve ostale za korištenje.
Prije nego što sam se previše daleko, Procenjujem ako trenutno potrošiti više od £ 20 na BT plaćam svaki mjesec, onda sve setup troškovi će biti otplaćen u 3 mjeseca, a možete uživati u štednju!
Ako ste s BT, onda je većina međunarodni pozivi su skuplji. Čak i ako se prijavite na neki od njihovih paketa, vi još uvijek plaćaju puno, čak i ako ne koristite sve pozive.
Također, kvaliteta naših linija sa BT je manji od idealnog, zbog nekih dodgey telefonske linije iz razmjene, i velikom skupu struju pylons koji rade kod nas, a najviše smeta od svega, stalan kvačica na telefonskoj liniji, zbog naše električne ograde.
Treće, uz normalne telefonske linije možete napraviti samo jedan poziv u isto vrijeme. Sa VOIP, možete imati dva istovremeno, ili jedan dolazio i jedan izlazak. Možete čak imati mnogo više od dvije.
VOIP obechanja popraviti sve to, riduclously jeftini na besplatne pozive bilo gdje u svijetu, te kristalno čisto kvalitete i višestruki ulazni i outboudn pozive.
Moj cilj kada sam pretvaraju naš Naslovnica / Ured za VOIP su: - To mora biti idiot dokaz. Po tom mislim ništa ne može gledati bilo koji različite nikome koristiti telefon. Isti bežični telefoni svatko koristi u trenutku mora ostati.
- Naš dolazni broj mora ostati. No oni će prihvatiti promjenu broja.
- The BT answerphone usluga mora ostati, s obzirom da u osnovi nude ga besplatno uz normalnu liniju najam, theres nema razloga da ne koristite ga i dalje.
- Tu mora biti u normalnom failover BT line, pa ako ide na struju ili na internetu umre, mi se još uvijek može napraviti telefonske pozive.
Imajući ovo na umu, ja je počeo istraživanje VOIP hardver. Nakon puno čita, puno pitanja, puno trivijalan, i konačno uspjeh, postao sam svjestan web stranicu, koju ću link na nešto kasnije, što objašnjava everythign jako dobro. Želim nađoh ove stranice prije nego što sam počeo sa trivijalan za prave stvari!
U svakom slučaju, način na koji to sve radi sada je:
Imam normalnu liniju najam od BT, koji je £ 10.50 mjesečno. Imali smo još jednu liniju, opet na £ 10.50, koji je ranije korišten za Office line, ali to više nije potrebno, zahvaljujući VOIP koriste exclusivel u uredu. Više o tom kasnije.
Attached na home BT linija je Linksys SPA3102, koja je u osnovi mini telefon razmjenu. Vi priključite ga u telefonskom linijom, kao i u vaš usmjerivač širokopojasna, i normalan telefon u nju as well.
Kada netko normalan BT pozive telefonske linije, telefon zvoni, ne mogu to podići kao normalno, ako ga se dobiti odgovori, BT answerphone pijucima i zapisa ga u poruci.
Kad sam napravi Izlazni poziv, imam dvije opcije. - Samo tipkati u nizu normalno kao da bi uz normalnu telefonsku liniju, ruta poziva preko interneta, preko najbolje cijene usluga na snazi za vrstu poziva (European, international, mobilni itd.). Pozivatelj i primatelj ne zna drugačije, osim ako to košta skoro ništa za upućivanje poziva.
- Ako sam tipa u # 9 prije nego što je broj, onda dobiva poslane preko BT normalnom telefonskom linijom. Tako smo koristiti samo kada imamo ovaj da, budući da troškovi uobičajeni poziv optužbe iz BT.
- Ako sam dial 999, 1471, 1571 itd poziv automatski dobiva poslane preko BT telefonsku liniju, jer je BT specifične kodove trebate ići ravno do BT, te biranje 999 preko telefonske linije označava hitne službe mogu pronaći vas iz vašeg telefonskog broja .
- Ako je internet umre, onda su svi pozivi ići na BT normalnom telefonskom linijom.
- Ako je vlast umre, poziva sve se šalju u BT telefonsku liniju.
Općenito, svi u kući je vrlo sretan, a mi smanjen znatno naš telefonski racun. I sada u osnovi imaju besplatan telefon bilo gdje u svijetu za neograničen iznos od vrijeme.
Dakle, da li vam se sviđa ideja slobodne telefonske pozive, koristeći sve svoje postojeće telefone?
Ako je tako, trebate posjetiti ovu stranicu osoba: http://www.aoakley.com/articles/2008-01-08.php
Andrew Oakley, tko je napisao ovu stranicu je učinio odličan posao koji opisuje sve potrebne korake, u velikoj detalj. Nisam mogao ni nadati da napišete to bolje bilo koje sebe.
Ako bilo tko ima bilo kakvih pitanja o ovoj slobodno pitajte u tom slijedu, ili započeti novi. Ja ću pokušati pomoći koliko god mogu.
Ako ne, idite na forumima Voxilla, kao da je mjesto gdje pravi VOIP stručnjaka hang out.
Ja sam u nastavku primjerak ove tutorial, ali on svibanj učiniti lakšim za čitanje, ako idete na svoju stranicu. Quote:
Dobio BT line? Want to make jeftine pozive putem Interneta, ali ne želite kupiti odvojene telefone, ne želite koristiti slušalice i ne žele da napuste svoje računalo uključen? Želite li koristiti svoj normalni domaćinstvo telefone kako bi VOIP poziva dok je još uvijek prima dolazne pozive na vaš normalan BT broj?
Ovo je prilično sveobuhvatna HOWTO za Linksys SPA3102 i British Telecom linija u domaćem situaciju. Ona također ima specifične konfiguracijske detalje za WebCallDirect.com, ali će raditi sa bilo kojeg SIP VOIP usluga.
Ako trenutno potrošiti više od 20 funta mjesečno BT na vaš račun, onda ja očekujem da se ovaj setup vratiti na £ 45 cijeni od SPA3102 u manje od 3 mjeseca. Pretpostavke
Imate Linksys SPA3102 VOIP usmjerivač / analogni telefonski adapter. Mnogi od ovih savjeta također se primjenjuju na SPA3000.
Imate telefonska linija BT (British Telecom zemni kabel) s master utičnicu.
Imate produženje ožičenje za vaš UREÐAJI da prestaje s BT utikač priključen trenutno u BT majstor zida utičnicu, ili imate samo jedan telefon (ili DECT bežične bazne stanice) i da ima BT plug koji je trenutno priključen na BT majstor zidnih utičnica.
Imate zemni kabel startni broj 01 ili 02 (npr. 020 Londonu, 01242 Cheltenham, itd.)
Želite nastaviti primati dolazne pozive na zemni kabel BT vaš broj.
Želite sve pozive koristeći se tereti za inostranstvo VOIP (npr. lokalne brojeve, 01 i 02 nacionalnih brojeva 0845 lokalne brojeve, 07 mobilnih brojeva, 00 međunarodnih brojeva i sl.)
Želite nastaviti da sve free pozive koristeći BT (npr. 100 Operator, 151 Greške, 999 Hitna, 0800 besplatnog)
Imate Cat5/RJ45 ožičen širokopojasna mreža s interneta u svojoj kući. At minimum imate postojeće, radeći, zasebne širokopojasni usmjerivač sa rezervnim RJ45 LAN utičnicu.
Imate računalu (MS-Windows, Mac, Linux, štogod) s web preglednik (Internet Explorer, Safari, Firefox, štogod) povezani u lokalnu mrežu.
Ti znaš kako promijeniti IP adresu i netmask računala.
Znate što je podmreže, netmask, gateway i ime domene poslužitelja vašeg LAN se, a vi znate rezervnih statička IP adresa koju možete prenijeti na svoje SPA3102.
Imaš ženu, djevojku, tinejdžerski kćer ili slično koji 1) prometuje se ogromni telefonski računi i 2) inzistira na upotrebi BT normalnim telefonima. Naš cilj je da se znatno smanjiti telefonski račun, dok je žena / cura / tinejdžerski kćer ostaje gotovo nesvjestan činjenice da smo usmjeravanje Izlazni pozivi putem Interneta. U biti, uštedjeti novac i minimalizirati zakeranje. U ovom trenutku htio bih podsjetiti sve čitatelje da te volim moja supruga Melissa vrlo, vrlo mnogo. Također ćete morati
Mobilnog telefona, tako da možete sami prsten za testiranje stvari.
A kreditne ili debitne kartice, s kojih se mogu kupiti neke inicijalne kreditne VOIP na računu, za izradu phonecalls.
A dužina mrežnog kabela (ravno preko) tako da možete priključiti vaš SPA3102 u obje mreže i BT majstora zidnih utičnica u isto vrijeme.
Ili mrežni preklopnik (Vaše širokopojasni usmjerivač svibanj isto tako biti preklopnik) ili duljina mreže Crossover kabel, tako da se možete spojiti na SPA3102 koristite svoje računalo.
Bilo poznato-dobar dodatak za BT RJ11 utikač kabela (npr. iz starog modema) ili RJ11 utičnica za BT utikač adaptera, na pr. Maplins code AR34M. Možete koristiti RJ11-BT adapter za pretvoriti RJ11 kabel koji ste dobili s vašim SPA3102. Imajte na umu da je RJ11 različite veličine od RJ45. Ako se koristi stari modem olova, biti svjesni da se neki 2-ravno kroz žice (svibanj djelo), neki 4-ravno kroz žice (raditi), a neke 2-žice prešao preko (rjeđe, ali neće funkcionirati).
An RJ11 utikač u utičnicu majstor BT adapter sa prstenom kondenzator, na pr. Maplins code VD36P. Imajte na umu da ovo nije "sekundarni" adaptera "(koja nema kondenzator, pa nećete čuti zvoni telefon), a niti je to jedan RJ45 BT gospodara (RJ11 nije RJ45). The kondenzator je važno. Ona pohranjuje mali iznos naknade koji je izdan u dva kratka bursts stvoriti prsten-ring tonove. Izvorno, to je dovoljno da praskava uzrokovati elektromotorom, ili polugom priključena na elektromagnet, na štrajk zvono. UK BT telefonska linija je ostalo s ovim sustavom, BT kompatibilnim telefonima i neće zvoniti ako ih primili ovu praskava naknade-iako je njihov prsten elektroničkih nego motorizovanu zvono! Vaš BT majstora zidnih utičnica sadržava kondenzator, ali je učinak ovoga je izgubio kada idete kroz SPA3102, jer vaš telefoni više nisu izravno povezani s glavnim utičnicu na zidu SPA3102-u je malo telefonskim exhange u vlastitom pravo ! Dakle, morate dodati kondenzator izmedju SPA3102 i vaše BT UREÐAJI kako bi se prsten. Bez kondenzator, i dalje možete upućivati i primati pozive, ali nikada neće zvoniti telefoni.
Imajte na umu razliku između "BT majstora zidnih utičnica" (mjesta gdje se phoneline dolazi u svojoj kući) i "majstor BT socket adapter" (kratka žica s RJ11 utikač na jednom kraju i BT fasung s kapacitivnosti u ga na druge). Ožičenje telefonskog Up Connections
Ne spajajte SPA3102 na mains yet. Mi ćemo to učiniti s njom pomalo isključen.
Odspojite Vaše telefonija / produženje ožičenje s vašeg BT majstor zid socket (prvi BT zidnih utičnica gdje telefonsku liniju po prvi put ulazi vašem domu).
Spojite vaše SPA3102's LINE socket na svoj majstor BT zidnih utičnica, koristeći bilo poznato-dobar kabel RJ11-BT (npr. stari modem kabel) ILI koristite isporučeni kabel RJ11-RJ11-RJ11 plus BT adapter (npr. Maplins code AR34M ).
Plug majstor socket adapter (npr. Maplins code VD36P) u SPA3102 telefona utičnicu. Sada bi trebali imati BT fasung vješanje svoje SPA3102.
Plug vaš telefon BT (a) na magistarski socket adaptera.
Provjerite da li Vaš SPA3102 isključen (UNPLUGGED iz struje). Kada je isključen, u SPA3102 LINE spaja na telefon fasung direktno, i idemo na probu ovu vezu.
Podignite telefon slušalica. Trebali bi čuti signal tonskog biranja. Pokušajte zovete telefonski broj, kao što je vaš mobilni ili 0800 144 144 (BT chargecard automatizirana usluga). Ako se to ne radi, vaš kabliranje je pogrešno.
Koristite mobilni telefon da zvoni vaš dom normalan zemni kabel broj. Zemni kabel Vaš telefon bi trebao prsten kao normalne. Ako ovo ne uspije, vrlo vjerojatno vi koristite sekundarnim adapter (ne zvoni kondenzator) umjesto majstor adapter (s prstenom kondenzator). Ako ste očajna, možete koristiti rezervni filter ADSL pretvoriti u srednju adapter majstor adaptera.
Pick up zvona telefona i naprodikovati sebe. Ako se to ne radi, vaš kabliranje je pogrešno. Zbog otkaza jeka na modernim burzama BT, ti svibanj morati kuckati prijemnika ili ne teška disanja (ooh-je) kako bi se čuti sebe. Ne nastavite dalje dok ne budete sigurni da vaš telefon kabliranje je ispravan.
Sljedeći odjeljci razgovor o konfiguriranju vašeg SPA3102 postavke. Do ovoga je potpuno završena, što svibanj uzeti oko pola sata, nećete moći upućivati ili primati pozive preko SPA3102 na način na koji biste inače očekivali. Stoga:
Ako imate ženu, tinejdžerski kćer, ni bilo kome drugome housemates vjerojatno želite upućivati ili primati zemni kabel phonecalls za slijedeću pola sata ili tako, isključite vaš SPA3102 od gospodara utičnica, ekstenzije i telefone. Plug vaše normalne telefone natrag u BT majstor fasung kao zid ako nije imala SPA3102. Provjerite da možete u ring i dobiti signal tonskog biranja kao normalne. Postavi SPA3102 Web Server slušati na WAN Side
Linksys pretpostaviti da će koristiti kao SPA3102 kako VOIP ruter i mreža usmjerivač. Ja odlazim, da preuzme to nije slučaj za svoju domaću situaciju. Ja odlazim na pretpostavku da ste već postojeće, radeći, zasebne širokopojasni usmjerivač koje želite nastaviti koristiti.
Problem sa moje nove pretpostavka je da je potrebno aktivirati konfiguracijske web alat za Internet (WAN) utičnica na SPA3102. Po defaultu ovo radi samo za Ethernet (LAN) utičnica. Ako ne koristite neki drugi postojeći širokopojasni usmjerivač, mijenjanje ovo je opasan, a svi mogu dati pristup Vašem VOIP ruter, uključujući Hackers dopuštajući da se pozivi na telefonu zakona i dozvoljava Hackers dobiti pristup vašem računalu mrežu.
Vi svibanj su primijetili da utičnice na SPA3102 se boji i da su kodirane indikator promijeni boju svjetla između crvena, zelena i narančasta. Budući da kao jedan u dvanaest muškaraca bijele, ja sam slijep za boje (crveno-zelene boje vizija manjkavim), neću se odnosi na ove boje.
Spojite svoje računalo na SPA 3102's Ethernet utičnicu. Možete to učiniti ili direktno, koristeći ukriženi kabela (najjednostavnije) ili indirektno putem Vaše postojeće mreže.
Promijenite vaše računalo IP adresu na 192.168.1.2 i netmask od 255.255.255.0. Pristupnika može biti što god želite, kao što je 192.168.1.242 (imaginarni).
Spojite vaše SPA3102 za struju snage i provjerite da su neke svjetlima, bilo svjetla, uključite. Ne pitaj me što boje.
Upotrijebite web pregledniku kako bi se 192.168.1.1. Trebali biste vidjeti Linksys Telefon Adapterski konfiguraciju stranicu. Ako nema, SPA3102 svibanj biti koristeći različite IP adrese netmask - pogledajte dokumentaciju u okvir kako biste saznali što.
Kliknite Admin login - napredni - Router - WAN Setup i promijenite Connection Type Statični na IP. Promijeni statička IP adresa, Netmask, Gateway i DNS Primary do ispravne vrijednosti. Na primjer, na mom svim mrežama računala 192.168.0.something i širokopojasni usmjerivač je 192.168.0.255, pa sam koristiti kao moj Statični 192.168.0.252 IP 255.255.255.0 kao netmask, 192.168.0.255 kao pristupnika i osnovnim DNS.
Jesu li obje Internet (WAN) i Ethernet (LAN) na isti subnet? Npr.. oboje imaju 192.168.0.x ili oboje imaju 192.168.1.x IP adrese? Ako je tako, koristite "LAN Setup" stranicu za promjenu Ethernet adresu i subnet na nešto drugo (npr. 192.168.100.1 netmask 255.255.255.0).
Na WAN Setup stranici, ako znate jednog NTP server (poslužitelj za vrijeme), ući u Osnovnoj NTP poslužitelj kutija. Bilo koji drugi način koristiti Stratum 2 UK NTP poslužitelj from this link. To će značiti da se log datoteka i zadnjeg poziva details imati ispravan datum i vrijeme. Ne brinite o tome neki drugi način.
Pod Daljinsko upravljanje, promjena: Enable WAN Web Server: Da
Kliknite na Prihvati sve promjene i pričekajte 5 sekundi ili tako.
Ako imate koristilo ukriženi kabla, izvadite ga i povezati svoje računalo natrag na LAN ponovno. Promijenite svoju IP adresu natrag na sve što se normalno koristi vaše LAN (npr. DHCP). Provjerite da i dalje možete pristupati Internetu.
Uklonite kabel iz SPA3102's Ethernet utičnicu.
Plug SPA3102 Vaše internet utičnicu vaše LAN-u. Da, vi ste plugging vašem LAN-u WAN utičnica, kao što sam objasnio u moje pretpostavke gore.
Browse na statičku IP ti dodjeljuje na SPA3102. Trebali biste vidjeti konfiguraciju stranicu ponovno.
Ne trebate koristiti Ethernet socket ponovno. Postavi SPA3102 korištenja British Telecom Standardi
Nema sumnje da ste primjetili na američkom TV programa da njihovi telefoni imaju različite prsten - jednom dugo zvoniti umjesto naše dvije brze Britanska zvoni. Pa, loša vijest je postoje i mnoge druge razlike, kao što je mrkli je signal, a SPA3102, unatoč isporučen s British mains plug, ima tvornički zadane u SAD-u. Tako ćemo biti trošenje vremena reconfiguring je to zvuk i djelovati kao britanska telefonska linija.
Imajte na umu da signal zvona i tonova koji ćete dobiti na kraju kada je sve učinio, neće biti generirani od strane vaše lokalne telefonske razmjene BT kao da je sada. The SPA3102 će generirati vlastiti prsten ton, vlastiti brojčanik ton, vlastiti ton poziva na čekanju, sve. Ono će se samo spojiti na svoj BT line onda kad treba, kao što je na dolazni poziv. Dakle, kako bi za svoj postojeći telefonski BT UREÐAJI na posao, i još važnije, tvoja žena ne žaliti telefon radiš ak stvari, trebaju nam kako bi bili sigurni da to djeluje kao mnogo kao BT line moguće.
Mnogi, ali ne i sve, od sljedećih postavki su preuzeti iz dokumenta odličan "Sipura UK Regional Settings" by Paul Hayes od ProVu.com . Ostale postavke su odveli iz Voxilla.com forumima. -Hvala vam svima.
Browse na statičku IP ti dodjeljuje na SPA3102.
Kliknite Admin login - Advanced - Voice - Regionalna i napravite sljedeće promjene: Dial ton: 350 @ -19.440 @ -22; 10 (* / 0 / 1 +2)
Ring nazad: 400 @ -20.450 @ -20; * (.4/.2/1 +2, .4/2/1 +2)
Zauzeto ton: 400 @ -20; 10 (.375/.375/1)
Preuredit ton: 400 @ -20; 10 (* / 0 / 1)
SIT 1 ton: 950 @ -16,1400 @ -16,1800 @ -16; 20 (.330/0/1, .330/0/2, .330/0/3, 0/1/0)
MWI signal tonskog biranja: 350 @ -19.440 @ -22; 10 (.75/.75/1 +2)
CWT1 kadenca: 30 (.1 / 2)
CWT2 kadenca: 30 (.25/.25, .25/.25, .25 / 5)
CWT frekvencija: 400 @ -10
Ring 1 kadenca: 60 (.4/.2, .4 / 2)
Ring 2 kadenca: 60 (1 / 2)
Kadenca Ring 3: 60 (.25/.25, .25/.25, .25/1.75)
Ring 4 kadenca: 60 (.4/.8)
Ring 5 kadenca: 60 (2 / 4)
Vremenska zona: GMT
Port FXS Impedencija: 370 620 | | 310nF
Caller ID Metoda: ETSI digitalna frekvencijska Sa PR (UK)
Ljetno računanje Pravilo: start = 3/1/7/2: 0:0; end = 10/1/7/2: 0:0; ste = 1:0:0
Te postavke napraviti dial tone, ring tonove zvona i drugi zvuk poput BT.
Pomakni na stranici PSTN i pod PSTN-u VOIP Gateway Postavljanje, promjena: PSTN VOIP Gateway Enable - Ne
To znači da ne bi nikada SPA3102 odgovor telefon automatski, čime postojećim kućnim telefonima i sekretarica odgovoriti na pozive. Ako namjeravate koristiti SPA3102 učiniti naprednije stvari kao govornu poštu ili preusmjerenje poziva, koje ćete vjerojatno želite da se to Da, ali to je izvan opsega ovog dokumenta.
Još uvijek na stranici PSTN, pod FXO Timer Vrijednosti sekciji, napravite sljedeće promjene: PSTN Odgovor Delay - 60
To znači da je treba samo odgovoriti SPA3102 telefon automatski nakon 60 sekundi, čime stanovnika ili postojećim kućnim sekretarica punu minutu za pokupiti telefon. Ako namjeravate koristiti SPA3102 učiniti naprednije stvari kao govornu poštu ili preusmjerenje poziva, koje ćete vjerojatno želite kraće vrijednost, ali to je izvan opsega ovog dokumenta.
Još uvijek na stranici PSTN, pod PSTN Odspajanje Detection sekciji, napravite sljedeće promjene: Detect CPK: yes
Detect okretanja polariteta: no
Detect PSTN Long Silence: yes
PSTN Silence Long Duration: 30
PSTN Silence Prag - Very High
Min CPK Trajanje: 0.09
Detect Odspajanje Tone: yes
Odspajanje Tone - 400 @ -30; 20 (* / 0 / 1)
Ove promjene bi trebale osigurati da se pozivi ne dobijete slučajno pao je s obzirom na SPA3102 mistaking čudno šumova ili mirnoj volumen za razjedinjenost.
Još uvijek na stranici PSTN, pod međunarodnu kontrolu, napravite sljedeće promjene: FXO Port Impedencija: 370 620 | | 310nF
OnHook Brzina: 3ms (ETSI)
Trenutni ograniccavajuchi Omogući: yes
Ring Validation Vrijeme: 256ms
Ring Delay indikacije: 512ms
Ring Timeout: 640ms
Ove postavke su više stvari kako bi vaš linija BT kompatibilan, uključujući odgode CallerID pročitati na dolazne pozive.
Promijeni na liniju 1 stranici, a pod VoIP Fallback Za PSTN provjeru: Auto PSTN Fallback: Da
To znači da, ako vaše internet veze ne uspije, ona će biranje putem BT.
Još uvijek na 1 stranici Linija, pod Dial plan plana Dial: (x. <: @ gw0>)
Hitna Broj: 999
Sada smo spremni za testiranje sustava opet. The SPA3102 bi sada put svih dolaznih i odlaznih poziva preko BT liniji čak i kada je uključen. Ako ste UNPLUGGED SPA3102 je iz svog phoneline i UREÐAJI, plug in natrag
Podignite telefon slušalica. Trebali bi čuti signal tonskog biranja. Pokušajte zovete telefonski broj, kao što je vaš mobilni ili 0800 144 144 (BT chargecard automatizirana usluga). Ako se to ne radi, vaš kabliranje je pogrešno.
Koristite mobilni telefon da zvoni vaš dom normalan zemni kabel broj. Zemni kabel Vaš telefon bi trebao prsten kao normalne.
Pick up zvona telefona i naprodikovati sebe. Zbog otkaza jeka na modernim burzama BT, ti svibanj morati kuckati prijemnika ili ne teška disanja (ooh-je) kako bi se čuti sebe. Ukoliko ovo ne uspije, pokušajte unplugging snagom do SPA3102. Ako se to radi kad je isključena SPA3102, problem je sa svojom konfiguracijom. Ako to ne radi kad je isključena SPA3102, problem je sa svojim kabliranje.
Nakon što se sve radi, sada smo spremni za početak usmjeravanje poziva preko Interneta. Branje jedan SIP VOIP Provider
SIP (Session Initiation Protocol) je otvoreni standard za VOIP. To znači da će puno tvrtki mogu koristiti isti protokol. To je protokol koji koristi vaše SPA3102. Skype, u trenutku pisanja (Jan 2008) ne koristi SIP i nećete biti u mogućnosti koristiti Skype sa svojim SPA3102.
Postoji puno SIP VOIP pružatelja odabir. Većina od njih će imati stopa daleko jeftinije nego BT. Google za "VoIP pozive pijuckajte" i izaberite onaj koji ima najjeftinije cijene za odredišta ili vrste poziva koje napravite najčešće. Na primjer, moja žena čini puno 01 i 02 poziva, ali sam povremeno nazvati moja sestra u Nizozemskoj.
Sjetite se da BT u nacionalnoj i lokalnoj zemni kabel pozivi su prilično jeftini čak i na najjeftinije tarifa. VOIP Mnoge kompanije nude u paketu, odnosno slobodnog inclusive zemni kabel minuta za razdoblje ako potrošiti određeni iznos, tako da odaberete jednu od njih.
Neki od primjera kako biste dobili ste ga počeli: WebCallDirect.com (isto kao tvrtka Jeftini Voip-a SipDiscount) SipGate.co.uk MyWebCalls.com Babble.net MyVoipProvider.com - Popisi mnogi pružatelji predlažem da stavite oko pet ili deset funti na račun na početku. Neki davatelji svibanj uzeti u eurima ili američkim dolarima. Ja trenutno koristite WebCallDirect, pa ću ja biti koristeći ovaj u mojoj konfiguraciji primjere.
Jednom kada imate račun s SIP VOIP usluga, morat ćete znati SIP konfiguracija detalja. To se obično može naći na FAQ i tehničke potpore stranicama. WebCallDirect's SIP konfiguracija detalja ovdje.
Neki pružatelji usluga će vam omogućiti da koristite vlastiti telefonski broj, kao i Vaše korisničko ime, umjesto da se prijavite u, tako da vaš Caller ID bit će prikazan ljudima koji vas poziva. To je potrebno kako bi vaše ime pokazati kao pozivatelja kad zvoni Vašeg prijatelja mobilnog telefona, na primjer. Ako niste to učinili, vaša Caller ID vjerojatno će biti zadržano, a osobe koje prsten neće znati da li je tko zove.
Vi svibanj trebate učiniti neke posebne vrste registracije kod svog VOIP providera da potvrdite da li zaista učiniti da se vlastiti telefonski broj. Na primjer, WebCallDirect zahtijevaju da se Preuzmite i pokrenite njihove MS-Windows aplikacija i korištenje postavki računa opcija da potvrdite Vaš broj telefona s testa poziv. Nakon što ste učinili, ne trebate koristiti preuzeli aplikaciju ikad opet - što je dobro koliko sam zabrinuta, kao što sam koristiti Linux većinu vremena.
Mnogi pružatelji SIP VOIP tko dati specifične upute za SPA3102 ili SPA3000 pretpostavljamo da želite put odlazi sve pozive preko njih. To nije slučaj za nas, jer smo željeli put 100, 151, 999 i 0800 pozive preko BT dalje. Svibanj Također smo, na neki kasniji datum, želim rutu različite pozive preko više od jedne SIP VOIP provider (jedan svibanj biti jeftiniji za UK pozive, drugi za jeftiniji međunarodni pozivi). Zato zanemariti bilo koju upute koje vam reći da popunite proxy i registracija sekcija, kao što će to put sve pozive putem usluga koje po defaultu!
Idi na stranicu SPA3102 konfiguraciju i odaberite Admin login - Advanced - Voice - Linija 1.
Ostavite Proxy prazan odjeljak i registracija čak i ako Vaša SIP VOIP provider preporučuje da ispunite ga.
Stavite SIP VOIP provider postavke pod Gateway Računi - pristupnički 1. Na primjer, moji detalji su: Gateway 1: +441242000000@ sip.Webcalldirect.com
Omogući NAT GW1 Mapiranje: no
GW1 Auth ID: myusername
GW1 Lozinka: MojaLozinka
... gdje sam zamijeniti +441242000000 u mojoj kući broj telefona koji sam registriran sa mojim usluga za ID pozivatelja, myusername je moje korisničko ime i MojaLozinka je, iznenađenje, moj lozinka.
Ako ne, odnosno ne mogu se prijaviti kod kuće sa svojim brojem VOIP usluga za inostranstvo Caller ID, a zatim zamijenite +441242000000 sa svojim userid (npr. myusername). Da, to znači da dobiva ušao dvaput - jednom u pristupnički 1 polju, a opet u GW1 Auth ID polje.
Pod Dial plan, promijenite to: Dial plana: (x. <: @ gw1>)
Imajte na umu da ste promijenili iz gw0 (pristupnički Zero) u gw1 (Gateway One). Gateway Zero je tvoj BT linije, također poznat kao PSTN ili Lonci. Gateway Jedan je tvoj SIP VOIP usluga. Vrijeme je za još jedan test?
Iz vašeg BT slušalica birajte svoj mobilni telefon koristeći punu međunarodni standard. Na primjer, ako je moj broj mobitela je UK 07711 456789, onda bih modemsko 0044 7711 456789. Nakon nekoliko trenutaka, trebala bi prsten. Razgovor za sebe, točeno prijemnika ili ne teška disanja za potvrdu radi. Ne brinite, mi smo u toku dodaj u nekim pravilima, tako da ne morate da se brojčanik puni međunarodni broj, kasnije.
Sada pokušajte biranje operatera na 100. Ovo bi trebalo propustiti i time dokazati da je vaš pozivi idu preko Interneta jer ne postoji operator na VOIP sustav. Ne brinite, mi smo u toku dodaj u nekim pravilima, tako da operator i lokalne pozive radi kao normalan, kasnije. Ne nastavite dalje do testove raditi kako očekuje (ie. možete koristeći svoj mobilni poziv međunarodni broj, ali vas ne može nazvati operatera). Konfigurirati Dial Plan
The brojčanik plan određuje koji Izlazni pozivi rutu preko koje mreže - normalni BT liniji ili na internetu. Im 'idući u dobiti poziv plan kojim rutama operatora, rasjeda, brojeve hitnih službi i besplatna preko BT line, lokalni putevi, nacionalni, mobilni i međunarodni pozivi preko interneta, a zabranjuje katalog upite i premijske stope brojeva.
Idi na stranicu SPA3102 konfiguraciju i odaberite Admin login - Advanced - Voice - Linija 1.
Pod Dial plan, promijenite to: Dial plana: (100 <: @ gw0> | 999 <: @ gw0> | 112 <: @ gw0> | 151 <: @ gw0> | 1471 <: @ gw0> | 0 [58 ] 0x. <: @ gw0> | 00x. <: @ gw1> | <0:0044> [12] X. <: @ gw1> | <0:0044> [67] X. <: @ gw1> | 084x . <: @ gw1> | <087:004487> x. <: @ gw1> | <00441242> [2-8] x. <: @ gw1> | 118 | 09!)
(sve na jednom retku)
Morate se prilagoditi ovom brojčanik plan za vaše lokalne brojeve. Promijenite bita na kraju, kako kaže 00441242, tako da odgovara vašem lokalnom home biranja kod. Živim u Cheltenham područje, tako da moj lokalni kôd je 01.242 i međunarodna verzija je 00.441.242. Ako živite u Birminghamu, vaš lokalni kôd je 0121, a vi, molim promijenite ga u 0.044.121. Ako živite u Londonu, svoj lokalni kôd je 020, a vi, molim promijenite ga u 004.420. Pobrinite se da ne promijenite ševroni dvotočke ili oko nje.
Evo alternativni plan ako jednostavno želite rute mobile, međunarodne brojeve i ne-geografskim preko interneta, i dalje imaju lokalne i nacionalne brojeve zemni kabel preusmjeren preko BT. Uglavnom jedina razlika je u tome što mi koristimo gw0 umjesto gw1 za 01, 02 itd. brojeve. Dial plana: (100 <: @ gw0> | 999 <: @ gw0> | 112 <: @ gw0> | 151 <: @ gw0> | 1471 <: @ gw0> | 0 [58] 0x. <: @ Gw0> | 00x. <: @ gw1> | <0:0044> [12] x. <: @ gw0> | <0:0044> [67] x. <: @ gw1> | 084x. <: @ gw1> | < 087:004487> x. <: @ gw1> | <00441242> [2-8] x. <: @ gw1> | 118 | 09!)
(sve na jednom retku)
Možete pročitati više o customising svoj vlastiti poziv plan, na primjer na relaciji različite brojeve putem različitih pružatelja, gledanjem u "SPA ATA Administratorski priručnik", koji se može dobiti iz Linksys web stranice, ili izravno s ove stranice Linksys FAQ. Oni su slične, ali ne isto kao, POSIX Regularni izrazi. Postoji također mnogo rasprave o Voxilla.com forumima.
Provjerite je puno Ukratko, jeftin pozivi test i ček na vaše web-based VOIP račun koji idu preko interneta. Ako imate BT papira naplatu, možete provjeriti na BT.com da se ne naplaćuje se za pozive na BT.
Ne, stvarno, provjerite da je vaš poziv preusmjeren se pravilno prije donošenja puno opssirnom međunarodni pozivi! To traje samo nekoliko slovoslagač za promjenu gw1 da gw0 i vaši pozivi će pritrčati skup BT račun. Ako nemate ne Već imate poziv u čekanju s BT, zatim jedan način da provjerite je usmjeravanje poziva: Poziv na broj koji bi trebao rutu preko interneta. Ostavi ovaj poziv ide. Zatim, u isto vrijeme, koristiti svoj mobilni poziv na zemni kabel vaš broj. Ako je angažirala (zauzeta), onda ste učinili nešto pogrešno - ona zove putem BT! Ako se to zvoni, onda je to rade - i na normalne UREÐAJI ćete čuti tiho "poziv na čekanju" bip u pozadini. Yup, u SPA3102 generira svoj vlastiti poziv na čekanju sustav! I konačno
Ako ste ranije imali su pozivi-inclusive paket sa BT, onda kad jednom budemo sigurni da dolaznih i odlaznih poziva rade kako treba, ne zaboravite da smanje vaše BT paket. Obično to znači "Zajedno BT Opciju 1".
The SPA3102 je poziv na čekanju ne može biti potpuno isključena. The SPA3102 ne može generirati zauzet zvona za dolazne pozive na BT linije, ako ste već na VOIP poziva preko Interneta, jer je zauzeto tonovi su generirane na BT razmjenu. Umjesto toga, kada ste na VOIP poziva i drugi poziv dolazi u liniju na BT ćete čuti beeps tiho u pozadini. Možete ih zanemariti, ili možete zabilježiti slušalica i da će prsten s novom dolaznom pozivu. Ako imate R (opoziva) gumb na svom telefonu, možete koristiti ovu umjesto da se prebaci betwen dvaju poziva istovremeno imajući oboje ide!
Imajte na umu da oba od moj poziv planova i dalje dopustiti da rutu preko 1471 BT, slušati broj posljednjeg pozivatelja. Ako zatim pritisnite tipku 3 da biste se vratili na poziv, ovaj put će također putem BT, a vi se naplaćuju po cijenama BT umjesto VOIP stopama. Ako već vlastiti UREÐAJI Caller ID s prijavom, ne stvarno potreba 1471, na taj način možete spriječiti od 1471 zovemo jednostavnim uklanjanjem 1471: <: @ gw0> | zalogaj od biranja plana. Da biste napravili Call Povratak koristite VOIP (kao alternativa 1471-3), iz dialtone biranjem * 69. To će dolazni poziv zadnjeg Caller ID.
Ne možete koristiti pritisnite 5 BT Ringback, za kada dobijete angažirana (zauzeto) ton i želite početi poziva čim to postane dostupno. Umjesto toga, kada se jedna angažirana ton, stavite telefon dolje za par sekundi, a zatim iz dialtone biranjem * 07 za Automatski povratni poziv. The SPA3102 će onda pokušati pozivanje broja svakih 30 sekundi i da će prsten kada je dostupna. Ona će se nakon 30 minuta.
Ako je Vaš internet priključak umre, no vlast je i dalje traje, pozivi će rutu preko BT. Ako je Vaš internet priključak nije previše pouzdan, te da ste zabrinuti o konzekventno nesvjesno trčanje gore veliki BT zakona, na 1 stranici Linija, pod VoIP Fallback Za PSTN, promjena: Auto PSTN Fallback: Ne
BT kratkog koda poput * 55 * za alarm poziva neće raditi, jer su se sukobljavaju s postojećim SPA3102 specijalne kodove. Ne znam kako doći BT kratkog koda za rad. Ako saznate, molim e-pošta mene andrew@aoakley.com . The SPA3102 je sposoban za mnogo, mnogo više nego što smo konfiguriranih ovdje. Možete ga koristiti da biste dobili jeftine međunarodne pozive s mobilnog, po konfiguriranju ga prepoznati vaše mobilne Caller ID poziva i odgovor onima s međunarodnim signal. Možete ga koristiti za sučelje asteriskom telefonski softver exhange i stvoriti svoju vlastitu vrlo voicemail pakao. Možete ga koristiti za pohranjivanje vašeg omiljenog brojeve telefona i pristupite im s kraćim slijedu. Plus puno, puno više - pročitati priručnik i forume za više ideja. |
__________________ serverguy
My System: Eclipse Procesor (i): Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz | Matične ploče: Asus P5Q Pro | RAM memorija: OCZ 8GB 800Mhz | Grafička kartica (e): Saphire Radeon 4850 | Sound Card: Onboard | Tvrdi disk (i): Golema | Optički pogon (e): Sony al cheapo jedan. | Case / PSU: Antec trista | Hlađenje: Arktik hladnjaci 7 Pro, 3 case obožavatelja. | Network / Internet: Titan ADSL | Monitor (e): Dual 19 "LCD | Operacijski sustav (e): XP SP3 | |