Украсан ВОИП систем користите нормалне телефоне - Јефтин позиви еверыуере Многи људи воле идеју јефтине телефонске позиве рутери преко интернета, и Скыпе и друге сличне услуге су стекли у популарности, но они су још увек није стварно пуно користити у већини домаћинстава.
Постоји много разлога за то, али углавном да се у правилу морају бити на вашем рачунару, или ПЦ укључен, или је превише сложен или незгодно за све остале за коришћење.
Пре него што сам се превише далеко, Процењује ако тренутно потрошите више од 20 £ на БТ плаћам сваки месец, онда све сетуп трошкови ће бити отплаћен у 3 месеца, а можете уживати у штедњу!
Ако сте са БТ, онда је већина међународни позиви су скупљи. Чак и ако се пријавите на неки од њихових пакета, ви још увек плаћају пуно, чак и ако не користите све позиве.
Такође, квалитет наших линија са БТ је мањи од идеалног, због неких додгеы телефонске линије из размене, и великом скупу струју пылонс који раде код нас, а највише смета од свега, сталан квачица на телефонској линији, због наше електричне ограде.
Треће, уз нормалне телефонске линије можете направити само један позив у исто време. Са ВОИП, можете имати два истовремено, или један долазио и један излазак. Можете чак да има много више од две.
ВОИП обецхања поправи све то, ридуцлоуслы јефтини на бесплатне позиве било где у свету, те кристално чисто квалитета и вишеструки улазни и оутбоудн позиве.
Мој циљ када сам претварају наш Насловна / Канцеларија за ВОИП су: - То мора бити идиот доказ. По том мислим ништа не може гледати било који различите никоме користити телефон. Исти бежични телефони свако користи у тренутку мора остати.
- Наш долазни број мора остати. Но они ће прихватити промену броја.
- Тхе БТ ансуерпхоне услуга мора остати, с обзиром да у основи нуде га бесплатно уз нормалну линију најам, Тхереса нема разлога да не користите га и даље.
- Ту мора да буде у нормалном фаиловер БТ лине, па ако иде на струју или на интернету умре, ми се још увек може направити телефонирате.
Имајући ово на уму, ја је почео истраживање ВОИП хардвер. Након пуно чита, пуно питања, пуно тривијалан, и коначно успех, постао сам свестан уеб страницу, коју ћу линк на нешто касније, што објашњава еверытхигн јако добро. Желим нађе ове стране пре него што сам почео са тривијалан за праве ствари!
У сваком случају, начин на који то све ради сада је:
Имам нормалну линију најам од БТ, који је 10.50 £ месечно. Имали смо још једну линију, опет на £ 10.50, који је раније коришћен за Оффице лине, али то више није потребно, захваљујући ВОИП користе ексцлусивел у канцеларији. Више о том касније.
Аттацхед на хоме БТ линија је Линксыс СПА3102, која је у основи мини телефон размену. Ви прикључите га у телефонском линијом, као и за твој усмјеривач броадбанд, и нормалан телефон у њу ас уелл.
Када неко нормалан БТ позиве телефонске линије, телефон звони, не могу то подићи као нормално, ако га се добити одговори, БТ ансуерпхоне пијући и записа га у поруци.
Кад сам направи Излазни позив, имам две опције. - Само куцате у низу нормално као да би уз нормалну телефонску линију, рута позива преко интернета, преко најбоље цене услуга на снази за врсту позива (Еуропеан, интернатионал, мобилни итд). Позиваоца и прималац не зна другачије, осим ако то кошта скоро ништа за упућивање позива.
- Ако сам типа у # 9 пре него што је број, онда добија послате преко БТ нормалном телефонском линијом. Тако смо користити само када имамо овај да, будући да трошкови уобичајени позив оптужбе из БТ.
- Ако сам диал 999, 1471, 1571 итд позив аутоматски добија послате преко БТ телефонску линију, јер је БТ специфичне кодове треба да иде равно до БТ, те бирање 999 преко телефонске линије означава хитне службе могу пронаћи вас из вашег телефонског броја .
- Ако је интернет умре, онда су сви позиви ићи на БТ нормалном телефонском линијом.
- Ако је власт умре, позива све се шаљу у БТ телефонску линију.
Генерално, сви у кући је врло срећан, а ми смањен знатно наш телефонски рацун. И сада у основи имају бесплатан телефон било где у свету за неограничен износ од време.
Дакле, да ли вам се свиђа идеја слободне телефонске позиве, користећи све своје постојеће телефоне?
Ако је тако, треба да посетите ову страницу лице: хттп://ууу.аоаклеы.цом/артицлес/2008-01-08.пхп
Андреу Оаклеы, ко је написао ову страницу је учинио одличан посао који описује све потребне кораке, у великој детаљ. Нисам могао ни надати да напишете то боље било које себе.
Ако било ко има било каквих питања о овој слободно питајте у том слиједи, или започети нови. Ја ћу покушати помоћи колико год могу.
Ако не, идите на форумима Воксилла, као да је место где прави ВОИП стручњака ханг оут.
Ја сам у наставку примјерак ове туториал, али он мај учинити лакшим за читање, ако идете на своју страну. Куоте:
Добио БТ лине? Уант то маке јефтине позиве путем Интернета, али не желите купити одвојене телефоне, не желите да користите слушалице и не желе да напусте своје рачунар укључен? Желите ли да користите свој нормални домаћинство телефоне како би ВОИП позива док је још увек прима долазне позиве на ваш нормалан БТ број?
Ово је прилично свеобухватна Хоуто за Линксыс СПА3102 и Бритисх Телецом линија у домаћем ситуацију. Она такође има специфичне конфигурирати детаље за УебЦаллДирецт.цом, али ће радити са било ког СИП ВОИП услуга.
Ако тренутно потрошите више од 20 фунта месечно БТ на ваш рачун, онда ја очекујем да се овај сетуп вратити на 45 £ цени од СПА3102 у мање од 3 месеца. Претпоставке
Имате Линксыс СПА3102 ВОИП усмјеривач / аналогни телефонски адаптер. Многи од ових савета такође се примјењују на СПА3000.
Имате телефонска линија БТ (Бритисх Телецом земни кабл) са мастер утичницу.
Имате продужење ожичење за ваш УРЕÐАЈИ да престаје са БТ утикач прикључен тренутно у БТ мајстор зида утичницу, или имате само један телефон (или ДЕЦТ бежичне базне станице) и да има БТ плуг који је тренутно повезан на БТ мајстор зидних утичница.
Имате земни кабл Стартни број 01 или 02 (нпр. 020 Лондону, 01242 Цхелтенхам, итд)
Желите да наставите да примате долазне позиве на земни кабл БТ ваш број.
Желите све позиве користећи се терети за иностранство ВОИП (нпр. локалне бројеве, 01 и 02 националних бројева 0845 локалне бројеве, 07 мобилних бројева, 00 међународних бројева и сл)
Желите наставити да све фрее позиве помоћу БТ (нпр. 100, оператор, 151 Грешке, 999 Хитна, 0800 бесплатног)
Имате Цат5/РЈ45 ожичен броадбанд мрежа са интернета у својој кући. Ат минимум имате постојеће, радећи, засебне широкопојасни усмјеривач са резервним РЈ45 ЛАН утичницу.
Имате рачунару (МС-Уиндоус, Мац, Линукс, штогод) са уеб броусер (Интернет Експлорер, Сафари, Фирефокс, штогод) повезани у локалну мрежу.
Ти знаш како променити ИП адресу и нетмаск рачунара.
Знате шта је подмреже, нетмаск, гатеуаы и име домена сервера вашег ЛАН се, а ви знате резервних статичку ИП адреса коју можете пренети на своје СПА3102.
Имаш жену, девојку, тинејџерским кћер или слично који 1) прометују се огромни телефонски рачуни и 2) инсистира на употреби БТ нормалним телефонима. Наш циљ је да се знатно смањити телефонски рачун, док је жена / цура / тинејџерским кћер остаје готово несвјестан чињенице да смо усмеравање Излазни позиви путем Интернета. У бити, уштеди новац и минимализирати закерање. У овом тренутку хтео бих подсетити све читаоце да те волим моја супруга Мелисса врло, врло много. Такође ћете морати
Мобилног телефона, тако да можете сами прстен за тестирање ствари.
А кредитне или дебит картице, са којих се могу купити неке иницијалне кредитне ВОИП на рачуну, за израду пхонецаллс.
А дужина мрежног кабла (равно преко) тако да можете прикључити ваш СПА3102 у обе мреже и БТ мајстора зидних утичница у исто време.
Или мрежни комутатор (ваше широкопојасни усмјеривач мај исто тако бити комутатор) или дужина мреже Цроссовер кабл, тако да се можете повезати на СПА3102 користите свој рачунар.
Било познато-добар додатак за БТ РЈ11 утикач кабла (нпр. из старог модема) или РЈ11 утичница за БТ утикач адаптера, на пр. Маплинс цоде АР34М. Можете користити РЈ11-БТ адаптер за претворити РЈ11 кабл који сте добили са вашим СПА3102. Имајте на уму да је РЈ11 различите величине од РЈ45. Ако се користи стари модем олова, бити свесни да се неки 2-равно кроз жице (мај дјело), неки 4-равно кроз жице (радити), а неке 2-жице прешао преко (ређе, али неће функционисати).
Ан РЈ11 утикач у утичницу мајстор БТ адаптер са прстеном кондензатор, на пр. Маплинс цоде ВД36П. Имајте на уму да ово није "секундарни" адаптера "(која нема кондензатор, па нећете чути звони телефон), а нити је то један РЈ45 БТ господара (РЈ11 није РЈ45). Тхе кондензатор је важно. Она похрањује мали износ накнаде који је издат у два кратка бурстс створити прстен-ринг тонове. Изворно, то је довољно да праскава узроковати електромотором, или полугом прикључена на електромагнет, на штрајк звоно. УК БТ телефонска линија је остало са овим системом, БТ компатибилним телефонима и неће звонити ако их примили ову праскава накнаде-иако је њихов прстен електронских него моторизовану звоно! Ваш БТ мајстора зидних утичница садржи кондензатор, али је учинак овог је изгубио када идете кроз СПА3102, јер ваш телефони више нису директно повезани са главним утичницу на зиду СПА3102-у је мало телефонским ексханге у сопственом право ! Дакле, морате додати кондензатор измедју СПА3102 и ваше БТ УРЕÐАЈИ како би се прстен. Без кондензатор, и даље можете да позивате и примате позиве, али никада неће звонити телефони.
Имајте на уму разлику између "БТ мајстора зидних утичница" (места где се пхонелине долази у својој кући) и "мајстор БТ соцкет адаптер" (кратка жица са РЈ11 утикач на једном крају и БТ фасунг са капацитивности у га на друге). Ожичење телефонског Уп Цоннецтионс
Не спајајте СПА3102 на маинс ыет. Ми ћемо то учинити са њом помало искључен.
Искљу? Ите ваше телефонија / продужење ожичење са вашег БТ мајстор зид соцкет (први БТ зидних утичница где телефонску линију по први пут улази вашем дому).
Укључите ваше СПА3102'с ЛИНЕ соцкет на свој мајстор БТ зидних утичница, користећи било познато-добар кабл РЈ11-БТ (нпр. стари модем кабл) ИЛИ користите испоручени кабл РЈ11-РЈ11-РЈ11 плус БТ адаптер (нпр. Маплинс цоде АР34М ).
Плуг мајстор соцкет адаптер (нпр. Маплинс цоде ВД36П) у СПА3102 телефона утичницу. Сада би требало да има БТ фасунг вешање своје СПА3102.
Плуг ваш телефон БТ (а) на магистарски соцкет адаптера.
Проверите да ли Ваш СПА3102 искључен (УНПЛУГГЕД из струје). Када је искључен, у СПА3102 ЛИНЕ спаја на телефон фасунг директно, и идемо на пробу ову везу.
Подигните телефон слушалица. Требало би чути сигнал тонског бирања. Покушајте зовете телефонски број, као што је ваш мобилни или 0800 144 144 (БТ цхаргецард аутоматизована услуга). Ако се то не ради, ваш каблирање је погрешно.
Користите мобилни телефон да звони ваш дом нормалан земни кабл број. Земни кабл Ваш телефон би требао прстен као нормалне. Ако ово не успе, врло вероватно ви користите секундарним адаптер (не звони кондензатор) уместо мајстор адаптер (са прстеном кондензатор). Ако сте очајни, можете користити резервни филтер АДСЛ претворити у средњу адаптер мајстор адаптера.
Пицк уп звона телефона и напродиковати себе. Ако се то не ради, ваш каблирање је погрешно. Због отказа еко на модерним бурза БТ, ти мај морати куцкати пријемника или не тешка дисања (Оох-је) како би се чути себе. Не наставите даље док не будете сигурни да ваш телефон каблирање је исправан.
Следећи одељци разговор о конфигурисању вашег СПА3102 подешавања. До овог је потпуно завршена, што мај узети око пола сата, нећете моћи да позивате или примате позиве преко СПА3102 на начин на који бисте иначе очекивали. Стога:
Ако имате жену, тинејџерским кћер, ни било коме другоме хоусематес вероватно желите да позивате или примате земни кабл пхонецаллс за следећу пола сата или тако, искључите ваш СПА3102 од господара утичница, екстенсионс и телефоне. Плуг ваше нормалне телефоне назад у БТ мајстор фасунг као зид ако није имала СПА3102. Проверите да можете у ринг и добити сигнал тонског бирања као нормалне. Постави СПА3102 Уеб Сервер слушати на УАН Сиде
Линксыс претпоставити да ће користити као СПА3102 како ВОИП рутери и мрежа усмјеривач. Ја одлазим, да преузме то није случај за своју домаћу ситуацију. Ја одлазим на претпоставку да сте већ постојеће, радећи, засебне широкопојасни усмјеривач које желите наставити користити.
Проблем са моје нове претпоставка је да је потребно активирати конфигурирати уеб алат за Интернет (УАН) утичница на СПА3102. По дефаулту ово ради само за Етхернет (ЛАН) утичница. Ако не користите неки други постојећи широкопојасни усмјеривач, мијењање ово је опасан, а сви могу дати приступ вашем ВОИП рутери, укључујући Хацкерс допуштајући да се позиви на телефону закона и дозвољава Хацкерс добити приступ вашем рачунару мрежу.
Ви мај су приметили да утичнице на СПА3102 се боји и да су шифриране индикатор промени боју светла између црвена, зелена и наранџаста. Будући да као један у дванаест мушкараца бијеле, ја сам слеп за боје (црвено-зелене боје визија мањкава), нећу се односи на ове боје.
Укључите своје рачунар на СПА 3102'с Етхернет утичницу. Можете то учинити или директно, користећи укрижени кабла (најједноставније) или индиректно путем Ваше постојеће мреже.
Промените ваше рачунар ИП адресу на 192.168.1.2 и нетмаск од 255.255.255.0. Приступника може бити шта год желите, као што је 192.168.1.242 (имагинарна).
Укључите ваше СПА3102 за струју снаге и проверите да су неке светлима, било светла, укључите. Не питај ме што боје.
Користите уеб прегледачу како би се 192.168.1.1. Требало би да видите Линксыс Телефон Адаптерски конфигурацију страницу. Ако нема, СПА3102 мај бити користећи различите ИП адресе нетмаск - погледајте документацију у оквир како бисте сазнали шта.
Кликните Админ логин - напредни - Роутер - УАН Сетуп и промените Цоннецтион Тыпе Статични на ИП. Промени статичку ИП адреса, Нетмаск, Гатеуаы и ДНС Примары до исправне вредности. На пример, на мом свим мрежама рачунара 192.168.0.сометхинг и широкопојасни усмјеривач је 192.168.0.255, па сам користити као мој Статични 192.168.0.252 ИП 255.255.255.0 као нетмаск, 192.168.0.255 као приступника и основним ДНС.
Да ли су обе Интернет (УАН) и Етхернет (ЛАН) на исти субнет? Нпр. обоје имају 192.168.0.кс или обоје имају 192.168.1.кс ИП адресе? Ако је тако, користите "ЛАН Сетуп" страницу за промену Етхернет адресу и субнет на нешто друго (нпр. 192.168.100.1 нетмаск 255.255.255.0).
На УАН Сетуп страници, ако знате једног НТП сервер (сервер за време), ући у Основној НТП сервер кутија. Било који други начин користити Стратум 2 УК НТП сервер фром тхис линк. То ће значити да се лог датотека и задњег позива детаилс имати исправан датум и време. Не брините о томе неки други начин.
Под Даљинско управљање, промена: Енабле УАН Уеб Сервер: Да
Кликните на Прихвати све промене и сачекајте 5 секунди или тако.
Ако имате користило укрижени кабла, извадите га и карика своје рачунар натраг на ЛАН поново. Промените своју ИП адресу натраг на све што се нормално користи ваше ЛАН (нпр. ДХЦП). Проверите да и даље можете приступати Интернету.
Уклоните кабл из СПА3102'с Етхернет утичницу.
Плуг СПА3102 ваше интернет утичницу ваше ЛАН-у. Да, ви сте укопчавање вашем ЛАН-у УАН утичница, као што сам објаснио у моје претпоставке горе.
Броусе на статичку ИП ти додељује на СПА3102. Требало би да видите конфигурацију страницу поново.
Не треба користити Етхернет соцкет поново. Постави СПА3102 коришћења Бритисх Телецом Стандарди
Нема сумње да сте приметили на америчком ТВ програма да њихови телефони имају различите прстен - једном дуго звонити уместо наше две брзе Британска звони. Па, лоша вест је постоје и многе друге разлике, као што је мркли је сигнал, а СПА3102, упркос испоручен са Бритисх маинс плуг, има фабрички подразумеване у САД-у. Тако ћемо бити трошење времена рецонфигуринг је то звук и деловати као британска телефонска линија.
Имајте на уму да сигнал звона и тонова који ћете добити на крају када је све учинио, неће бити генерисани од стране Ваше локалне телефонске размене БТ као да је сада. Тхе СПА3102 ће генерисати сопствени прстен тон, сопствени бројчаник тон, сопствени тон позива на чекању, све. Оно ће се само спојити на свој БТ лине онда кад треба, као што је на долазни позив. Дакле, како би за свој постојећи телефонски БТ УРЕÐАЈИ на посао, и још важније, твоја жена не жалити телефон радиш ак ствари, треба да нам како би били сигурни да то дјелује као много као БТ лине могуће.
Многи, али не и све, од следећих подешавања су преузети из документа одличан "Сипура УК Регионал Сеттингс" бы Паул Хаыес од ПроВу.цом . Остале поставке су одвели из Воксилла.цом форумима. -Хвала вам свима.
Броусе на статичку ИП ти додељује на СПА3102.
Кликните Админ логин - Адванцед - Воице - Регионална и направите следеће промене: Диал тон: 350@-19.440 @ -22; 10 (* / 0 / 1 +2)
Ринг назад: 400@-20.450 @ -20; * (.4/.2/1 +2, .4/2/1 +2)
Заузето тон: 400 @ -20; 10 (.375/.375/1)
Преуредит тон: 400 @ -20; 10 (* / 0 / 1)
СИТ 1 тон: 950 @ -16,1400 @ -16,1800 @ -16; 20 (.330/0/1, .330/0/2, .330/0/3, 0/1/0)
МУИ сигнал тонског бирања: 350@-19.440 @ -22; 10 (.75/.75/1 +2)
ЦУТ1 каденца: 30 (.1 / 2)
ЦУТ2 каденца: 30 (.25/.25, .25/.25, .25 / 5)
ЦУТ фреквенција: 400 @ -10
Ринг 1 каденца: 60 (.4/.2, .4 / 2)
Ринг 2 каденца: 60 (1 / 2)
Каденца Ринг 3: 60 (.25/.25, .25/.25, .25/1.75)
Ринг 4 каденца: 60 (.4/.8)
Ринг 5 каденца: 60 (2 / 4)
Временска зона: ГМТ
Порт ФКСС Импеданса: 370 620 | | 310нФ
Цаллер ИД Метод: ЕТСИ дигитална фреквенцијска Са ПР (УК)
Љетно рачунање Правило: старт = 3/1/7/2: 0:0; енд = 10/1/7/2: 0:0; сте = 1:0:0
Те поставке направити диал тоне, ринг тонове звона и други звук сличан БТ.
Помери на страници ПСТН и под ПСТН-у ВОИП Гатеуаы Постављање, промена: ПСТН ВОИП Гатеуаы Енабле - Не
То значи да не би никада СПА3102 одговор телефон аутоматски, чиме постојећим кућним телефонима и секретарица одговорити на позиве. Ако намеравате да користите СПА3102 учинити напредније ствари као говорну пошту или преусмјерење позива, које ћете вероватно желите да се то Да, али то је изван опсега овог документа.
Још увек на страни ПСТН, под ФКСО Тимер Вредности секцији, направите следеће промене: ПСТН Одговор Делаы - 60
То значи да је треба само одговорити СПА3102 телефон аутоматски након 60 секунди, чиме становника или постојећим кућним секретарица пуну минуту за покупити телефон. Ако намеравате да користите СПА3102 учинити напредније ствари као говорну пошту или преусмјерење позива, које ћете вероватно желите краће вредност, али то је изван опсега овог документа.
Још увек на страни ПСТН, под ПСТН Одспајање Детецтион секцији, направите следеће промене: Детецт ЦПЦ: ыес
Детецт окретања поларитета: но
Детецт ПСТН Лонг Силенце: ыес
ПСТН Лонг Силенце Дуратион: 30
ПСТН Силенце Праг - Веры Хигх
Мин ЦПЦ Трајање: 0:09
Детецт Одспајање Тоне: ыес
Одспајање Тоне - 400 @ -30; 20 (* / 0 / 1)
Ове промене би требало да обезбеди да се позиви не добијете случајно пао је с обзиром на СПА3102 мистакинг чудно шумови или мирну волумен за разједињеност.
Још увек на страни ПСТН, под међународну контролу, направите следеће промене: ФКСО Порт Импеданса: 370 620 | | 310нФ
ОнХоок Брзина: 3мс (ЕТСИ)
Тренутни ограниццавајуцхи Омогући: ыес
Ринг Валидатион Време: 256мс
Ринг Делаы индикације: 512мс
Ринг тимеоут: 640мс
Ове поставке су више ствари како би ваш линија БТ компатибилан, укључујући одгоде ЦаллерИД прочитати на долазне позиве.
Промени на линију 1 страници, а под ВоИП Фаллбацк За ПСТН проверу: Ауто ПСТН Фаллбацк: Да
То значи да, ако ваше интернет везе не успе, она ће бирање путем БТ.
Још увек на 1 страници Линија, под Диал план плана Диал: (кс. <: @ гу0>)
Хитна Број: 999
Сада смо спремни за тестирање система опет. Тхе СПА3102 би сада пут свих долазних и одлазних позива преко БТ линији чак и када је укључен. Ако сте УНПЛУГГЕД СПА3102 је из свог пхонелине и УРЕÐАЈИ, плуг ин назад
Подигните телефон слушалица. Требало би чути сигнал тонског бирања. Покушајте зовете телефонски број, као што је ваш мобилни или 0800 144 144 (БТ цхаргецард аутоматизована услуга). Ако се то не ради, ваш каблирање је погрешно.
Користите мобилни телефон да звони ваш дом нормалан земни кабл број. Земни кабл Ваш телефон би требао прстен као нормалне.
Пицк уп звона телефона и напродиковати себе. Због отказа еко на модерним бурза БТ, ти мај морати куцкати пријемника или не тешка дисања (Оох-је) како би се чути себе. Уколико ово не успе, покушајте унплуггинг снагом до СПА3102. Ако се то ради кад је искључена СПА3102, проблем је са својом конфигурацијом. Ако то не ради кад је искључена СПА3102, проблем је са својим каблирање.
Након што се све ради, сада смо спремни за почетак усмеравање позива преко Интернета. Брање један СИП ВОИП Провидер
СИП (Сессион Инитиатион Протоцол) је отворени стандард за ВОИП. То значи да ће пуно предузећа могу да користе исти протокол. То је протокол који користи ваше СПА3102. Скыпе, у тренутку писања (Јан 2008) не користи СИП и нећете бити у могућности да користи Скыпе са својим СПА3102.
Постоји пуно СИП ВОИП пружаоца избор. Већина од њих ће имати стопа далеко јефтиније него БТ. Гоогле за "ВоИП позиве пијуцкајте" и изаберите онај који има најјефтинији цене за одредишта или врсте позива које направите најчешће. На пример, моја жена чини пуно 01 и 02 позива, али сам повремено назвати моја сестра у Холандији.
Сетите се да БТ у националном и локалном земни кабл позиви су прилично јефтини чак и на најјефтинији тарифа. ВОИП Многе компаније нуде у пакету, односно слободног инцлусиве земни кабл минута за период ако потрошите одређени износ, тако да изаберете једну од њих.
Неки од примера како бисте добили сте га почели: УебЦаллДирецт.цом (исто као фирма Јефтин воип-а СипДисцоунт) СипГате.цо.ук МыУебЦаллс.цом Баббле.нет МыВоипПровидер.цом - Листе многи компанија пружа предлажем да ставите око пет или десет фунти на рачун на почетку. Неки провајдери мај узети у еврима или америчким доларима. Ја тренутно користите УебЦаллДирецт, па ћу ја бити користећи овај у мојој конфигурацији примере.
Једном када имате налог са СИП ВОИП услуга, потребно је да знате СИП конфигурација детаља. То се обично може наћи на ФАК и техничке подршке страницама. УебЦаллДирецт'с СИП конфигурација детаља овде.
Неки провајдери ће вам омогућити да користите сопствени телефонски број, као и Ваше корисничко име, уместо да се пријавите у, тако да ваш цаллер ИД бит ће приказан људима који вас позива. То је потребно како би ваше име показати као позиваоца кад звони Вашег пријатеља мобилног телефона, на пример. Ако нисте то урадили, ваша цаллер ИД вероватно ће бити задржано, а особе које прстен неће знати да ли је ко зове.
Ви мај треба да урадим неке посебне врсте регистрације код свог ВОИП Провидера да потврдите да ли заиста учинити да се сопствени телефонски број. На пример, УебЦаллДирецт захтевају да се Преузмите и покрените њихове МС-Уиндоус апликација и коришћење подешавања рачуна опција да потврдите Ваш број телефона са теста позив. Након што сте урадили, не треба користити преузели апликацију икад опет - што је добро колико сам забринута, као што сам користити Линукс већину времена.
Многи компанија пружа СИП ВОИП ко да да специфичне упутства за СПА3102 или СПА3000 ако желите пут одлази све позиве преко њих. То није случај за нас, јер смо желели пут 100, 151, 999 и 0800 позиве преко БТ даље. Мај Такође смо, на неки каснији датум, желим руту различите позиве преко више од једне СИП ВОИП провидер (један мај бити јефтинији за УК позиве, други за јефтинији међународни позиви). Зато занемарити било коју упутства које вам рећи да попуните проксы и регистрација секција, као што ће то пут све позиве преко услуга које по дефаулту!
Иди на страницу СПА3102 конфигурацију и изаберите Админ логин - Адванцед - Воице - Линија 1.
Оставите Проксы празан одељак и регистрација чак и ако Ваша СИП ВОИП провидер препоручује да попуните га.
Ставите СИП ВОИП провидер подешавања под Гатеуаы Рачуни - приступнички 1. На пример, моји детаљи су: Гатеуаы 1: +441242000000@ Сип.Уебцаллдирецт.цом
Омогући НАТ ГУ1 Мапирајте: но
ГУ1 Аутх ИД: мыусернаме
ГУ1 Лозинка: МојаЛозинка
... Где сам заменити +441242000000 у мојој кући број телефона који сам регистрован са мојим услуга за ИД позиваоца, мыусернаме је моје корисничко име и МојаЛозинка је, изненађење, мој лозинка.
Ако не, односно не могу се пријавити код куће са својим бројем ВОИП услуга за иностранство цаллер ИД, а затим замените +441242000000 са својим усерид (нпр. мыусернаме). Да, то значи да добија ушао двапут - једном у приступнички 1 пољу, а опет у ГУ1 Аутх ИД поље.
Под Диал план, промените то: Диал плана: (кс. <: @ гу1>)
Имајте на уму да сте променили из гу0 (приступнички Зеро) у гу1 (Гатеуаы Оне). Гатеуаы Зеро је твој БТ линије, такође познат као ПСТН или лонци. Гатеуаы Један је твој СИП ВОИП услуга. Време је за још један тест?
Из вашег БТ слушалица бирајте свој мобилни телефон помоћу пуну међународни стандард. На пример, ако је мој број мобилног телефона је УК 07711 456789, онда бих телефонске 0044 7711 456789. Након неколико тренутака, требало би прстен. Разговор за себе, точено пријемника или не тешка дисања за потврду ради. Не брините, ми смо у току додај у неким правилима, тако да не морате да се бројчаник пуни међународни број, касније.
Сада покушајте бирања оператера на 100. Ово би требало пропустити и тиме доказати да је ваш позиви иду преко Интернета јер не постоји оператор на ВОИП систем. Не брините, ми смо у току додај у неким правилима, тако да оператор и локалне позиве ради као нормалан, касније. Не наставите даље до тестове радити како очекује (ие. можете користећи свој мобилни позив међународни број, али вас не може назвати оператера). Конфигурисати Диал План
Тхе бројчаник план одређује који Излазни позиви руту преко које мреже - нормални БТ линији или на интернету. Им 'лијегање добити позив план којим рутама оператора, расједа, бројеве хитних служби и бесплатна преко БТ лине, локални путеви, национални, мобилни и међународни позиви преко интернета, а забрањује каталог упите и премијске стопе бројева.
Иди на страницу СПА3102 конфигурацију и изаберите Админ логин - Адванцед - Воице - Линија 1.
Под Диал план, промените то: Диал плана: (100 <: @ гу0> | 999 <: @ гу0> | 112 <: @ гу0> | 151 <: @ гу0> | 1471 <: @ гу0> | 0 [58 ] 0кс. <: @ гу0> | 00кс. <: @ гу1> | <0:0044> [12] Кс. <: @ гу1> | <0:0044> [67] Кс. <: @ гу1> | 084кс . <: @ гу1> | <087:004487> кс. <: @ гу1> | <00441242> [2-8] кс. <: @ гу1> | 118 | 09!)
(све на једном реду)
Треба да се прилагодите овом бројчаник план за ваше локалне бројеве. Промените бита на крају, како каже 00441242, тако да одговара вашем локалном хоме бирања код. Живим у Цхелтенхам подручје, тако да мој локални ко̂д је 01.242 и међународна верзија је 00.441.242. Ако живите у Бирмингхаму, ваш локални ко̂д је 0121, а ви, молим промените га у 0.044.121. Ако живите у Лондону, свој локални ко̂д је 020, а ви, молим промените га у 004.420. Постарајте се да не промените шеврони двотачке или око ње.
Ево алтернативни план ако једноставно желите руте мобиле, међународне бројеве и не-географским преко интернета, и даље имају локалне и националне бројеве земни кабл преусмерен преко БТ. Углавном једина разлика је у томе што ми користимо гу0 уместо гу1 за 01, 02 итд бројеве. Диал плана: (100 <: @ гу0> | 999 <: @ гу0> | 112 <: @ гу0> | 151 <: @ гу0> | 1471 <: @ гу0> | 0 [58] 0кс. <: @ Гу0> | 00кс. <: @ гу1> | <0:0044> [12] кс. <: @ гу0> | <0:0044> [67] кс. <: @ гу1> | 084кс. <: @ гу1> | < 087:004487> кс. <: @ гу1> | <00441242> [2-8] кс. <: @ гу1> | 118 | 09!)
(све на једном реду)
Можете прочитати више о цустомисинг свој сопствени позив план, на пример на релацији различите бројеве путем различитих пружаоца, гледањем у "СПА АТА администраторски приручник", који се може добити из Линксыс уеб сајт, или директно са ове странице Линксыс ФАК. Они су сличне, али не исто као, ПОСИКС регуларни изрази. Постоји такође много расправе о Воксилла.цом форумима.
Проверите је пуно Укратко, јефтин позиви тест и чек на ваше уеб-басед ВОИП рачун који иду преко интернета. Ако имате БТ папира наплату, можете проверити на БТ.цом да се не наплаћује се за позиве на БТ.
Не, стварно, проверите да је ваш позив преусмерен се правилно пре доношења пуно опссирном међународни позиви! То траје само неколико словослагач за промену гу1 да гу0 и ваши позиви ће притрчати скуп БТ рачун. Ако немате не Већ имате позив у чекању са БТ, затим један начин да проверите је усмеравање позива: Позив на број који би требао руту преко интернета. Остави овај позив иде. Затим, у исто време, користити свој мобилни позив на земни кабл ваш број. Ако је ангажовала (заузета), онда сте урадили нешто погрешно - она зове путем БТ! Ако се то звони, онда је то раде - и на нормалне УРЕÐАЈИ ћете чути тихо "позив на чекању" бип у позадини. Ыуп, у СПА3102 генерише свој сопствени позив на чекању систем! И коначно
Ако сте раније имали су позиви-инцлусиве пакет са БТ, онда кад једном будемо сигурни да долазних и одлазних позива раде како треба, не заборавите да смање ваше БТ пакет. Обично то значи "Заједно БТ Опције 1".
Тхе СПА3102 је позив на чекању не може бити потпуно искључена. Тхе СПА3102 не може генерисати заузет звона за долазне позиве на БТ линије, ако сте већ на ВОИП позива преко Интернета, јер је заузето тонови су генерисане на БТ размену. Уместо тога, када сте на ВОИП позива и други позив долази у линију на БТ ћете чути беепс тихо у позадини. Можете их занемарити, или можете забиљежити слушалица и да ће прстен са новом позиве. Ако имате Р (опозива) дугме на свом телефону, можете да користите ову уместо да се пребаци бетуен двају позива истовремено имајући обоје иде!
Имајте на уму да оба од мој позив планова и даље допустити да руту преко 1471 БТ, слушати број последњег позиваоца. Ако затим притисните тастер 3 да бисте се вратили на позив, овај пут ће такође путем БТ, а ви се наплаћују по ценама БТ уместо ВОИП стопама. Ако већ сопствени УРЕÐАЈИ цаллер ИД са пријавом, не стварно потреба 1471, на тај начин можете спречити од 1471 зовемо једноставним уклањањем 1471: <: @ гу0> | мало над бирања плана. Да бисте направили Цалл Повратак користите ВОИП (као алтернатива 1471-3), из диалтоне бирањем * 69. То ће долазни позив задњег цаллер ИД.
Не можете користити притисните 5 БТ Рингбацк, за када добијете ангажована (заузето) тон и желите почети позива чим то постане доступно. Уместо тога, када се једна ангажована тон, ставите телефон доле за пар секунди, а затим из диалтоне бирањем * 07 за Аутоматски повратни позив. Тхе СПА3102 ће онда покушати позивање броја сваких 30 секунди и да ће прстен када је доступна. Она ће се након 30 минута.
Ако је Ваш интернет прикључак умре, но власт је и даље траје, позиви ће руту преко БТ. Ако је Ваш интернет прикључак није превише поуздан, те да сте забринути о конзеквентно несвесно трчање горе велики БТ закона, на 1 страници Линија, под ВоИП Фаллбацк За ПСТН, промена: Ауто ПСТН Фаллбацк: Не
БТ кратког кодова попут * 55 * за аларм позива неће радити, јер су се сукобљавају са постојећим СПА3102 специјалне кодове. Не знам како доћи БТ кратког кодова за рад. Ако сазнате, молим е-маил мене андреу@аоаклеы.цом . Тхе СПА3102 је способан за много, много више него што смо конфигурираних овде. Можете га користити да бисте добили јефтине међународне позиве са мобилног, по конфигурисању га препознати ваше мобилне цаллер ИД позива и одговор онима са међународним сигнал. Можете га користити за интерфејс астериском телефонски софтвер ексханге и створити своју сопствену врло воицемаил пакао. Можете га користити за похрањивање вашег омиљеног бројеве телефона и приступите им са краћим слиједи. Плус пуно, пуно више - прочитати приручник и форуме за више идеја. |
__________________ сервергуы
Мы Сыстем: Ецлипсе Процесор (и): Интел Ц2Д Е7200 ОЦ'д @ 3.6Гхз | Матичне плоче: Асус П5К Про | РАМ меморија: ОЦЗ 8ГБ 800Мхз | Графичка картица (е): Сапхире Радеон 4850 | Соунд Цард: Онбоард | Тврди диск (и): Голема | Оптички погон (е): Соны ал Цхеап један. | Цасе / псу: Антец триста | Хлађење: Арктик фрижидери 7 Про, 3 цасе обожаватеља. | Нетуорк / Интернет: Титан АДСЛ | Монитор (е): Дуал 19 "ЛЦД | Оперативни систем (е): КСП СП3 | |