SMTP deweloper typu pytania Hej, to chyba strzał w ciemno, ale teraz zmagamy Im naprawdę myśli i nie może być tutaj, że ktoś zna odpowiedź.
Im tworzenia serwera dla grupy uni projektu, serwer musi mieć możliwość wysyłania e-maili. Więc mogę założyć darmowe konto e-mail, który ułatwia SMTP (e-mail, GMX etc.)
Mój kod tworzy gniazdo, który łączy się z danym serwerem na porcie 25. Wysyła wszystkie wymagane informacje. Wtedy ja dostać do etapu transakcji, kiedy muszę dostarczyć jeden ciąg AUTH.: -- 220 smtp804.mail.ukl.yahoo.com ESMTP EHLO [192.168.1.8] 250-smtp804.mail.ukl.yahoo.com 250-AUTH LOGIN PLAIN XYMCOOKIE 250-PIPELINING 250 obsługę formatu 8BITMIME AUTH PLAIN THE_MD5_STRING 235 ok, go ahead (# 2.0.0)
reszta transakcji .................
ok, część jest im strugling z THE_MD5_STRING. Oczywiście mogę tylko chwycić ten pakiet sniffer i użyć md5 dla każdej transakcji (które zrobiłem, były i wysyłanie e-maili w ten sposób w ciągu ostatnich 3 miesięcy), ale chcę system jest bardziej uniwersalne. Czy ktoś wie jak to md5 hash jest tworzony? To wydaje się być statyczne, a więc musi on być oparty na stałe zmienne (nazwa użytkownika + hasło?) |