rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Multimedia i kodeki

Register

Napęd CD nie działa - Oprogramowanie kwestii

Reply

Narzędzia wątku
Old 22 grudnia 2007, 08:34
Członek grupy

Hi Everyone ...
Można zapisać moje christmas ... i udał się do nagrywania płyt CD i off dostraja drugi dzień jako xmas obecnych i powiedział mój cd kierowca nie został prawidłowo zainstalowany ... 3 dni poprzednich i zostały palenie i zgrywania muzyki bez problemów ... to Fujitsu Siemens Amilo laptop ... I zadzwonił producentów zaufania i zrobiliśmy wszystkiego z odzysku CD, która pracowała w stacji dysków CD więc hasn't łamane ... facet przez telefon powiedział nie mogą być pewne problemy z oprogramowaniem na moim laptopie ... I've usunięta cd dysk z mojego menedżera urządzeń i próbował naprawić, ale w ten sposób, kiedy i ponownym uruchomieniu komputera pojawia się to powiedzenie instalacja nie powiodła się i ten komunikat pojawia się na ekran HL-DT-ST DVDRAM GSA-T10N ATA Device Failed ....
Proszę proszę może ktoś da mi jakieś pomysły, jak uzyskać to działa!
Old 22 grudzień 2007, 09:41
Administrator Group

Przeniesiono do Multimedia, sterowniki i kodeki forum.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 22 grudnia 2007, 09:42
Grupa dawcy

Zobacz czy to pomoże:

Wróć do Menedżera urządzeń / Kontrolery IDE ATA / ATAPI rozwinąć wyboru i kliknij prawym przyciskiem myszy na kanale, w którym znajduje się dysk i wybierz odinstaluj.
Następnie należy ponownie uruchomić komputer i system Windows zostanie automatycznie reinstal kontrolera i redect & zainstalowania dysku (-ów).
Jeśli istnieje Windows glitch / korupcji, może to flush it out.

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 23 grudnia 2007, 13:07
Członek grupy

hi, dzięki za sugestię, ale nie robi albo praca! CDROM doesnt zainstalować prawidłowo, gdy komputer jest uruchomiony ponownie i po prostu wyjdzie z uszkodzonego urządzenia i skontaktować się komunikat producenta .... i to zrobił i chcą mnie opłaty 60p za minutę cos ich zdaniem jest to kwestia oprogramowania, ponieważ uznała odzyskiwania dysku !
HELP HELP HELP!
Old 5 stycznia 2008, 15:05
Członek grupy

sorry guys można wyrżnąć tego jako jej nadal sika mnie i mi się pomysły!
Old 5 stycznia 2008, 17:58
Grupa dawcy

Brzmi to jak dla mnie dysk jest uszkodzony / umierania.

Czy SSE dysku w BIOS?
Old 7 stycznia 2008, 04:48
Członek grupy

I've been zapewnione na 2 różnych okazjach, że dysk nie jest wadliwy, ponieważ uznaje naprawy dysku na restarcie menu .........
Old 7 stycznia 2008, 05:26
Grupa dawcy

Więc .... komunikat "HL-DT-ST DVDRAM GSA-T10N ATA Device Failed" sugeruje inaczej.

Czy dysku w BIOS?
Old 7 stycznia 2008, 05:30
Członek grupy

Jak to zrobić?
Old 7 stycznia 2008, 05:46
Grupa dawcy

I'm a bit confused .... w post # 4 powiedział pan:

"CDROM doesnt zainstalować prawidłowo, gdy komputer jest uruchomiony ponownie i po prostu wyjdzie z uszkodzonego urządzenia i skontaktować się komunikat producenta"

ale teraz pan mówi ...

"uznaje naprawy dysku"

Czy dysk pokazać w oknie Mój komputer? .... ponieważ musimy ustalić, czy jest zainstalowany, czy nie? ..... Jeśli tak, to dont martwić bios na tym etapie.

Jeśli go nie pokazuje w oknie Mój komputer, aby wprowadzić system BIOS jest różna, w zależności od youtr PC / Laptop, ale istnieje jednak na klawiaturze sekwencję rozruchu, Klucz do Enter BIOS (set up) może być wyświetlany na krótko po rozruchu ..... jeśli nie ma się tu różne opcje:

http://www.michaelstevenstech.com/bios_manufacturer.htm
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.