rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Przeglądarki WWW i FTP Klienci

Register

Firefox about: config tweaks

Reply

Narzędzia wątku
Old 2 listopada 2007, 09:11
Moderator grupy

Default Firefox about: config tweaks

Firefox temat: config tweaks

W Firefoksie 2 Rodzaj o: config w pasku adresu przeglądarki i naciśnij enter następnie dodać danego polecenia w polu wyszukiwania.

Kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz Modyfikuj, aby zmienić te zachowania.

Najczęściej będzie wymagać ponownego uruchomienia przeglądarki, aby rozpocząć pracę.

==================

Działa to wielkie looong z tych wątków.

Idź do góry lub na dole strony z jednym środkowym przyciskiem myszy kliknij.

Rodzaj o: config w pasku adresu i wcisnąć enter.

W liście filtrów na temat: config oknie wpisz:

middlemouse.scrollbarPosition

Kliknij prawym przyciskiem myszy wpis, który pojawia się w oknie i kliknij przełączać, aby zmienić wartość prawdziwy

Uruchom ponownie program Firefox. Następnie należy kliknąć w dowolnym miejscu w środku paska obszarze strony / scrollbar błyskawicznie przeskoczył gdzie kliknięcie. Góra, dół, w środku lub wszędzie tam, gdzie pragnienie.

==========

Czy istnieje sposób, aby wyłączyć tę małą pop-up to w prawym dolnym rogu ekranu pojawia się za każdym razem jest pobieranie gotowych mówiąc "wszystkie pliki do pobrania są kompletne"?

Tak!

Rodzaj o: config w pasku adresu i wcisnąć enter. W liście filtrów na temat: config oknie wpisz:

browser.download.manager.showalertoncomplete

Kliknij prawym przyciskiem myszy wpis, który pojawia się w oknie i przełączyć do zmiany wartości false

Nie więcej "Pobieranie ukończone" okno.

==========

Nie zawsze używać Przejdź obok pola adresu URL?

Ustaw browser.urlbar.hideGoButton by prawdziwy i uzyskać trochę więcej miejsca.

====================

Również przydatne.

Ile razy ty składzie długi post lub wiadomość e-mail, a następnie przypadkowo zamknięte lub kartę przeglądarki i straciłem wszystkie moje prace. Nie więcej!

Z menu Narzędzia wybierz Opcje, a w głównym obszarze, wybierz Pokaż moje okna i karty z ostatniej chwili "z" Kiedy Firefox rozpoczyna "rozwijanej.

Wtedy istnieje Undo Closed Tabs Button

Tired of going to History-> Ostatnio zamknięte karty tylko cofnąć zamknięta karta? Wtedy to rozszerzenie jest dla Ciebie! To rozszerzenie pozwala cofnąć zamknięte karty za pomocą paska narzędzi, kliknij prawym przyciskiem myszy menu kontekstowego lub nawet skrótu (Alt + Z).

======================

Masz więcej z nich naprawdę dobre? Dodaj je tutaj, jestem zawsze na temat poszukiwania goog: config twaeks.

Old 12 listopada 2007, 18:30
Członek grupy

Ahh cheat kody oprogramowania innego niż gry

Fajny. Dzięki Evilfantasy

Eliasz
Old 13 listopada 2007, 03:46
Grupa dawcy

To rzeczy, które mają być używane w menu Pomoc. Kiedy to zniknie stamtąd? (o: config)

Istnieje add-on teraz Aboutmenu dodaje, że wszystkie te rzeczy w nowym menu.

(Oh, a jeśli nie widać na temat: config jako link, otrzymasz Linkification add-on too!)
Reply

Register

Zakładki