rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Linux & Alternative OS

Register

Desktop Environment

Reply

Narzędzia wątku
Old 1. czerwiec 2007, 15:54
Nowe państwa grupy

Default Desktop Environment

What's your favorite Desktop Environment? Używam FluxBox ponieważ jest bardzo szybki nawet starożytnego sprzętu.
Old 2. czerwca 2007, 03:49
Administrator Group

Nigdy nie dotknął Linux myśli próbuje ubuntu wkrótce.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 2. czerwca 2007, 05:19
Nowe państwa grupy

Ubuntu to dobry wybór, moim zdaniem. Jest bardziej przyjazny dla użytkownika i bardzo dobrze udokumentowane w Internecie.
Old 2. czerwca 2007, 05:23
Administrator Group

Wystarczy ją pobrać, przechodząc do gry w ciągu tygodnia.

I'll be utrzymaniu podwójnego rozruchu myślę.
Old 7 czerwca 2007, 01:59
Członek grupy

Kiedy po raz pierwszy rozpoczął się w Linuksie i prowadził podwójnego rozruchu, zacząłem w latach 2002/2003 z Linuksem (po dniu wypróbowania od 1996) i przechowywane podwójnego rozruchu lat, wziąłem pograzaja w 2004 r. z Mandrake 10 i później Mandriva. Od tej chwili w systemie Windows tylko do gier. I we wrześniu ubiegłego roku I skreśla moje ostatnie systemowe Windows 2000, it's all Linux teraz.

Ale przyznane, jeśli tylko zaczyna Linuksa Chciałbym allways prowadzi podwójnego rozruchu systemu, jeżeli to nie działa lub gdy bałagan jest allways mają kopii zapasowej.
Old 17 lipca 2007, 22:23
Nowe państwa grupy

Używam Compiz-fusion. It's so freakin 'awesome. it's like Beryl tylko lepiej.
Old 18. lipca 2007, 00:09
Członek grupy

Compiz i Beryl to połączenie. Obie są wciąż w fazie eksperymentalnej, ale to działa bardzo dobre, nawet jeśli to tylko paczkach, I'm Running Beryl na Gnome Gui z Ubuntu. Beryl jest zbyt ciężkie dla mojego laptopa tak, aby jedna działa Compiz (i bardzo dobrze I może dodać)

W skrócie, w kilka miesięcy można będzie zobaczyć zupełnie nowy Compiz, a Compiz czy Beryl Beryl Compiz więcej skór i lepszego zarządzania.

Cool to nie jest :-)
Old 18. lipca 2007, 04:28
Grupa dawcy

Ubuntu nigdy mojej obecnej pracy w polu (mam zainstalowane, ale to go nie rozpozna wideo lub sieci), więc po mojej nowej kompilacji jest kompletna I'm going to dual boot ubuntu beryl z Vista. I'll never móc dokonać pełnej przełącznik ponieważ z mojej szkoły i zawodu są zawsze wymaga tego lub okien, ale i tak jestem podekscytowana

My System: hAvAAck Build 3

Procesor (y):
Intel Core 2 Duo E6750@2.67GHz
Płyta główna:
Asus P5N-E
Pamięć RAM:
GSkill 4GB DDR2
Karta graficzna (y):
Nvidia EVGA e-GeForce 8600GT
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Samsung 500GB @ 7200rpm
Optical Drive (s):
Martwy
Case / PSU:
Typowa sprawa, Generic PSU
Chłodzenie:
Zalman 92mm
Sieć / Internet:
na pokładzie
Monitor (y):
Dell 2408WFP Ultrasharp 2048 24 "
Operating System (-y):
MS Vista ult, Ubuntu 7,10 64-Bit
Old 27 lipca 2007, 02:42
Członek grupy

Moah ... Zajęło mi to rok przed zrobiłem przełącznik :-) (2002/2003) Teraz tylko Linuksa :-)
Reply

Register

Zakładki