rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Linux & Alternative OS

Register

Jak uruchomić Linuksa na Vista?

Reply

Narzędzia wątku
Old 9 maja 2008, 11:47
Członek grupy

Default Jak uruchomić Linuksa na Vista?

Nie mogę wydaje się uruchomić Linuksa na Vista.
Powiedziano mi się prezentacja jednego z klawiszy F ale nie wiem który z nich.
Old 9 maja 2008, 13:56
Grupa dawcy

Czy to jest istotne?

Old 10 maja 2008, 17:10
Członek grupy

nie
Old 12 maj 2008, 11:59
Grupa dawcy

Jeśli nie dostaję GRUB boot menu do wyboru albo Vista lub Linux lub Windoze menu startowe, a następnie Linux jest prawdopodobnie niepoprawnie zainstalowany. Grub nie wymaga F-klucz, które mają być wciśnięty. Być może pomoże następujące.

http://apcmag.com/the_definitive_dua...stepbystep.htm

Old 13 maj 2008, 12:53
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by Mike0001 View Post
Jeśli nie dostaję GRUB boot menu do wyboru albo Vista lub Linux lub Windoze menu startowe, a następnie Linux jest prawdopodobnie niepoprawnie zainstalowany. Grub nie wymaga F-klucz, które mają być wciśnięty. Być może pomoże następujące.

http://apcmag.com/the_definitive_dua...stepbystep.htm

I cant get it zainstalowane używać "Damn małych Linuksa formie Linuxquestions.com
Old 14 maja 2008, 02:20
Grupa dawcy

Żadnego konkretnego powodu, dlaczego wybrał że jeden? Ach, to może umieścić go na dysk USB? Jesteś pytając co F-nacisnąć klawisz, aby uruchomić komputer z dysku USB?

Przejdź do menu BIOS przy starcie (który klawisz nacisnąć będzie w Twojej płycie podręcznika, ale wiadomość zazwyczaj miga się przy starcie). W ramach rozruchu, powinieneś być w stanie zmienić kolejność rozruchu. Domyślnie jest to zwykle CD następnie następnie dysk HDD. Push odłączalnych na górę następnie ponownie uruchomić komputer.

Old 14 maja 2008, 13:28
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by Mike0001 View Post
Żadnego konkretnego powodu, dlaczego wybrał że jeden? Ach, to może umieścić go na dysk USB? Jesteś pytając co F-nacisnąć klawisz, aby uruchomić komputer z dysku USB?

Przejdź do menu BIOS przy starcie (który klawisz nacisnąć będzie w Twojej płycie podręcznika, ale wiadomość zazwyczaj miga się przy starcie). W ramach rozruchu, powinieneś być w stanie zmienić kolejność rozruchu. Domyślnie jest to zwykle CD następnie następnie dysk HDD. Push odłączalnych na górę następnie ponownie uruchomić komputer.
Co jeden Pan sugerować. Mam procesor Intel oraz 32-bitowe OS I wniosek CD z Ubuntu, ale czeka.
Old 15 maja 2008, 02:48
Grupa dawcy

Można kupić Mag z dystrybucji na nim. Osobiście chciałbym skorzystać z jednej z OpenSUSE (lepszej kontroli), Ubuntu (duży pakiet katalogu ale Flakey) lub PCLinuxOS (mały katalog, bardzo łatwy w instalacji).

Old 1. lipca 2008, 10:55
Członek grupy

Jeśli korzystałeś z Ubuntu wubi (Windows Installer Ubuntu), a następnie naciśnij klawisz F8 podczas uruchamiania i powinien dać ci listę zainstalowanych systemów operacyjnych.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.