![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| aa ten tutorial i wykonane, aby pomóc użytkownikom, którzy mają buggered up partycji i chcesz odzyskać pliki przed ponownym instaling lub jeśli przyjaciel ma okien i hasło, które chcesz ukraść / patrz jego pliki
Po pierwsze należy pobrać puppy linux (a dystrybucji Linuksa, które można uruchomić z płyty i jest tylko 60 MB lub więcej) pobrania tu ------------------------------------------------ raz, że pobrali musisz nagrać go na CD, użyłem stand alone iso palnika, który można otrzymać tu nagrać iso na dysku, a następnie ponownie uruchomić komputer ------------------------------------------------ OK, teraz przyszedł czas na uruchomienie systemu z Live CD utworzony należy wprowadzić system BIOS i włączyć boot z innym urządzeniem lub na laptopie i używany był nazywany F12 boot wyboru sens i naciśnięciu F12 Kiedy zobaczyłem BIOS splash i pozwól mi wybrać, jakie urządzenia i chciał uruchomić z i wybranych ide: DVD (nasza może się różnić, ale będzie zawierać DVD lub CD) ---------------------------------------------- live cd powinno się pokazać na ekranie z tekstem na nią i na dole będzie powiedzieć "boot" pozwala to na uruchomienie w różny sposób, ale chcę standardowe tak naciśnij enter (będzie uruchomić się automatycznie po 5 sekund) oraz czekać ----------------------------------------------- wkrótce do czynienia z ekranem prośbą o wybranie klawiatury, przewiń yo angielski brytyjski i wcisnąć enter Zostaniesz wtedy poproszony co x serwer, który chcesz uruchomić xorg wybrać i nacisnąć klawisz Enter ---------------------------------------------- ok teraz jesteście na pulpicie na początku powinieneś zobaczyć napędy pen drive z logo kliknij, że (tylko raz, puppy linux nie wymaga podwójnego kliknięcia!) --------------------------------------------- powinno się zobaczyć wszystkie dyski góry zostanie CD jesteś z uruchomieniem i poniżej tych, które powinny być dysków twardych (-y) i partycje okna partycja jest najbardziej likley do dev/sda1 ale możesz spróbować montowania ich wszystkich aż do prawidłowej partycji zamontować Kliknięcie małych dysków twardych ikonę obok nazwy dysku, możesz otrzymać komunikat o błędzie, ale tak długo, jak długo można przeglądać dysk jest w porządku. przeglądać dysk kliknij folder, po lewej stronie dysku ----------------------------------------------- ok teraz jesteście partycji w systemie Windows można znaleźć pliki musisz. ---------------------------------------------- teraz trzeba zamontować pen drive USB dysk twardy jest podłączony raz w prasie odświeżyć na puppy zamontować ładowarkowego i powinien pojawić się na dole, aby zamontować ją zrobić tak samo jak przed i kliknij ikonę dysków twardych folowed przeglądać za pomocą Ikona pliku. --------------------------------------------- OK, więc teraz masz 2 okna otworzyć jedno z okien i innych partycji z zewnętrznego urządzenia magazynującego wszystko, co trzeba zrobić to teraz przeciągać i upuszczać elementy potrzebne do urządzenia zewnętrznego, a skończymy. --------------------------------------------- restart komputera i z powodzeniem odzyskać pliki i dont look stupid! My System: Cewy to zastanawiam Macine
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| zatrzymany, dzięki.
| |||
| |||
| powód i wybrała puppy ponad knoppix knoppix to jest 600 + meg szczeniaka jest w połowie, a zatem, że szybciej pobierać / oparzenie |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Nice little wersji Puppy, zdaje się dobrze działać.
Mam nadzieję, że będą korzystać z tej ludowej do ich odzysk plików, gdy system Windows nie je i nie daj się zniechęcić, myślenie jest skomplikowane. Wielki mały dysk do przechowywania w swoim narzędzi My System: Start Build
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Well done Cew27. Podobnie jak sposób, w jaki to zorganizowałem i poszedł koryta wszystkie troule dostarczanie oraz screenshoty.
| |||
| |||
| thanks:) |
|
| |||
| |||
| i przechowywać w kilku dystrybucji Linuksa, jak również jeden zwany uruchomienie nuke nuke, że może wszystko swoim dysków twardych (zastępuje go 8 razy), więc jeśli mam problem i ja dont znać jeśli jego okien lub sprzętu i tylko trzymać w Live CD |
![]() |
|
| Zakładki |