![]() |
|
|||||||
| Регистрация | Карта Spy | Държава Списък | Дарения | Търся | Днешната Постове | Марк Форуми Прочети | Форум Правила |
|
![]() |
|
|
Нишка Инструменти |
|
|
|||
|
|||
|
... и парола. Спомням си паролата, но не и за потребителско име? Аз дори не помня, че иска да въведете потребителско име. Има ли все пак да го върна без повторно инсталиране на него?
|
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
Потребителско име и парола е настроен за инсталиране, а не 100%, но аз мисля, че ще трябва да я инсталирате.
|
|||
|
|||
|
1) Това може би ви попита за корена (първо ниво сметка) парола. Опитайте име_на_потребител корен.
2) Ако това не е за главната сметка, която може да стартиране на машината в един потребител на готовност. Единична потребител режим ви даде достъп до системата, без да е необходима парола. http://www.debuntu.org/recover-root-...-mode-and-grub А това е за начинаещи корен парола възстановяване, но вместо това можете да търсите в / начало директория, след като сте влезли в системата. Може да попитам какъв е смисълът на пароли, ако не можете просто зареждане на своята машина в един потребител на готовност. Точката на Linux пароли е да се защити системата, когато вече е booted, и основно за по мрежата. Един потребител е за поддържане на готовност в случай, нещо се обърка със системата (т.е. паролата има повредени файлове или зареждане не отива много далеч). За да защити вашата машина от хора, които имат физически достъп до машината, трябва да използвате BIOS парола. |
|
|
|||
|
|||
|
Обувка-нагоре от installdisk и работите с нея "на живо".
Отворете терминал и напишете 'sudo-I " Хълма дяла сте инсталирали Убунту върху / MNT (напр. монтиране / dev/hda1 / MNT ") Погледни в / и т.н. / passwd файла на вашия инсталирана система (напр. по-малко / MNT / т.н. / passwd "), там можете да видите какво име сте използвали (вероятно за влизане в близост до дъното, с UID на 500 или 1000, или горе-долу толкова ). Демонтирането / MNT, изключване и извадете CD преди rebooting. |