manji kapital -

Magazine
Go Back   Computer soka > Computer Software > Linux OS i alternativna

Register

JA instaliran Ubuntu i pita me za korisničko ime ...

Reply

Thread Tools
Old 20. studenog 2008, 12:31
Novi član grupe

Default JA instaliran Ubuntu i pita me za korisničko ime ...

... i lozinku. Sjećam lozinku, ali ne i korisničko ime? JA dont 'ravan sjećati se to od mene traži da utipkate korisničko ime. Ima li bilo kako da ga vrati bez ponovnog instaliranja to?
Old 20. studenog 2008, 12:37
Administrator Group

Korisničko ime i zaporka su postavljeni na instalaciju, a ne 100% ali mislim da ćete morati ponovno instalirati.

My System: Hybr! D

Procesor (i):
AMD Turion 64 x2 TL-64 2.2GHz
Matične ploče:
HP nForce 560
RAM memorija:
2GB DDR2 PC2-5300
Grafička kartica (e):
Nvidia 7150M Onboard Integrirane
Sound Card:
5,1 Onboard Integrirane
Tvrdi disk (i):
250GB 5400RPM SATA300
Optički pogon (e):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Hlađenje:
Stock HP
Network / Internet:
10/100 NIC / 10MB Djevice Cable
Monitor (e):
17 "WXGA + BrightView HD Široki zaslon
Operacijski sustav (e):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 20. studenog 2008, 15:00
Novi član grupe

1) To je vjerojatno pita vas za root (top level račun) lozinkom. Isprobajte username root.

2) Ako to nije za root račun, možete boot stroja u jednom korisniku modu. Single user mode vam dati pristup sustavu bez potrebe za lozinku.

http://www.debuntu.org/recover-root-...-mode-and-grub

Sada ovaj tutorial je za root lozinku oporavka, ali umjesto toga možete pogledati u / home direktorij, kada ste prijavljeni.

Možda ćete pitati što je svrha lozinki ako možete pravedan čizma računalo u single user modu. Stvar Linuxa lozinke je zaštititi sustav nakon što je booted, i uglavnom preko mreže. Single user mode je za održavanje u slučaju išta pođe krivo sa sustavom (tj. lozinku datoteku dobio ošteti ili booting ne ide vrlo daleko). Da biste zaštitili svoj stroj od ljudi koji imaju fizički pristup vašem računalu, trebali biste koristiti BIOS lozinka.
Old 20. studeni 2008, 15:31
Novi član grupe

Boot-up od installdisk i pokrenite ga "uživo".
Otvorite terminal i upišite "sudo-i"
Montirati particije imate instaliran Ubuntu na / mnt (npr. 'montiranje / dev/hda1 / mnt')
Potražite u / etc / passwd datoteku vašeg instaliranog sustava (npr. 'manje / mnt / etc / passwd'), koje bi trebalo vidjeti što ime koje koriste (vjerojatno stavku pri dnu, sa UID od 500 ili 1000 ili približno ).
Unmount / mnt, isključivanja i uklonite CD prije ponovne inicijalizacije operacijskog sust.
Reply

Register
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer soka.