![]() |
|
|||||||
| Registracija | Mapa Spy | Member List | Donacije | Pretraživanje | Today's Posts | Označi Sve Forume Kao Pročitane | Forum Rules |
|
![]() |
|
|
Thread Tools |
|
|
|||
|
|||
|
... i lozinku. Sjećam lozinku, ali ne i korisničko ime? JA dont 'ravan sjećati se to od mene traži da utipkate korisničko ime. Ima li bilo kako da ga vrati bez ponovnog instaliranja to?
|
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
Korisničko ime i zaporka su postavljeni na instalaciju, a ne 100% ali mislim da ćete morati ponovno instalirati.
|
|||
|
|||
|
1) To je vjerojatno pita vas za root (top level račun) lozinkom. Isprobajte username root.
2) Ako to nije za root račun, možete boot stroja u jednom korisniku modu. Single user mode vam dati pristup sustavu bez potrebe za lozinku. http://www.debuntu.org/recover-root-...-mode-and-grub Sada ovaj tutorial je za root lozinku oporavka, ali umjesto toga možete pogledati u / home direktorij, kada ste prijavljeni. Možda ćete pitati što je svrha lozinki ako možete pravedan čizma računalo u single user modu. Stvar Linuxa lozinke je zaštititi sustav nakon što je booted, i uglavnom preko mreže. Single user mode je za održavanje u slučaju išta pođe krivo sa sustavom (tj. lozinku datoteku dobio ošteti ili booting ne ide vrlo daleko). Da biste zaštitili svoj stroj od ljudi koji imaju fizički pristup vašem računalu, trebali biste koristiti BIOS lozinka. |
|
|
|||
|
|||
|
Boot-up od installdisk i pokrenite ga "uživo".
Otvorite terminal i upišite "sudo-i" Montirati particije imate instaliran Ubuntu na / mnt (npr. 'montiranje / dev/hda1 / mnt') Potražite u / etc / passwd datoteku vašeg instaliranog sustava (npr. 'manje / mnt / etc / passwd'), koje bi trebalo vidjeti što ime koje koriste (vjerojatno stavku pri dnu, sa UID od 500 ili 1000 ili približno ). Unmount / mnt, isključivanja i uklonite CD prije ponovne inicijalizacije operacijskog sust. |