menšie majetkové --

Magazine
Go Back   Počítačové Juice > Computer Software > Linux & Alternatívne OS

Register

Nainstaloval som Ubuntu, a pýta sa ma na meno ...

Reply

Thread Tools
Old 20.novembra 2008, 12:31
Nový člen skupiny

Default Nainstaloval som Ubuntu, a pýta sa ma na meno ...

... A heslo. Spomínam si na heslo, ale nie v užívateľské meno? Nemám ani nepamatuju, že žiadajú, abych zadajte používateľské meno. Existuje napriek tomu ho získať späť bez re-inštalácie?
Old 20.novembra 2008, 12:37
Administrátor Skupina

Užívateľské meno a heslo je nastavené na Inštalovať, nie je 100%, ale myslím, že budete musieť znova-install.

Môj systém: Hybr! D

Processor (s):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Základná doska:
HP nForce 560
Pamäť RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Grafické karty (s):
Nvidia 7150 Palubný integrovanej
Zvuková karta:
5.1 Palubný integrovanej
Pevný disk (y):
250gigabajt 5400ot./min SATA300
Optická mechanika (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Sklad HP
Chladenie:
Sklad HP
Sieť / Internet:
10/100 Nič / 10MB Panny Satelit
Monitor (s):
17 "WXGA + HD BrightView širokouhlý
Operačný systém (y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 20.novembra 2008, 15:00
Nový člen skupiny

1) Pravdepodobne budete požiadaní o root (najvyššej úrovni účtu) heslo. Skúste meno root.

2) Ak to nie je pre root účet môžete zaviesť stroj v režime jedného užívateľa. Jednotného používateľského režimu vám prístup do systému bez nutnosti zadanie hesla.

http://www.debuntu.org/recover-root-...-mode-and-grub

Teraz táto výučba pre root heslo využitie, ale namiesto toho sa môžete pozrieť na domovskej adresára, po ktorej ste sa prihlásili.

Možno sa vás opýtať, čo to miesto hesla, pokiaľ môžete len boot počítač do jednotného používateľského režimu. Zmyslom Linux hesla je chrániť systém, akonáhle je to nastartoval, a hlavne po sieti. Jednotného používateľského režimu je pre údržbu v prípade niečo pokazí sa systémom (tj heslo aktu dostal poškodený alebo zavádzaním nemá ísť príliš ďaleko). Na ochranu vášho počítača od ľudí, ktorí majú fyzický prístup k vášmu počítaču, mali by ste použiť BIOS heslo.
Old 20. novembra 2008, 15:31
Nový člen skupiny

Boot-až od installdisk a spustiť ho "žiť".
Otvorte terminál a typ 'sudo-i'
Mount oblasť inštalácii Ubuntu na / mnt (napr. 'mount / dev/hda1 / mnt')
Pozrite sa na / etc / passwd súboru vášho nainštalovaného systému (napr. 'menej / mnt / etc / passwd'), tam by ste mali vidieť, aké meno ste použili (patrně vstupné blízko dna, s UID 500 alebo 1000 alebo thereabout ).
Odpoji / mnt, vypnutie a odstránenie CD pred reštartom.
Reply

Register

Záložky

Podobné témy
Nitka Thread Odľahčenú Fórum Odpovede Posledný príspevok
Otázka Nikto žiada hopthwoks Vypnúť Téma diskusie 4 23.září 2009 14:47
Duálny boot help - ubuntu nainštalované, teraz pridáva vista d0od Operačné systémy Windows 1 7. novembra 2008 08:47
Užívateľ Změnit Jase123 Spoločenstva Novinky a chat 1 27. januára 2008 12:51
Počítačové žiada odinštalovanie operačného systému Robte Operačné systémy Windows 2 29. októbra 2007 09:28
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Počítačová Juice.