![]() |
|
|||||||
| Регистрација | Мапа Спы | Мембер Лист | Донације | Претраживање | Тодаы'с Постс | Означи Све Форум Као Прочитани | Форум Рулес |
|
![]() |
|
|
Тхреад Тоолс |
|
|
|||
|
|||
|
... И лозинку. Сјећам лозинку, али не и корисничко име? ЈА донт 'раван сећати се то од мене тражи да унесете корисничко име. Има ли било како да га врати без поновног инсталирања то?
|
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
Корисничко име и лозинка су постављени на инсталацију, а не 100% али мислим да ћете морати да поново инсталирате.
|
|||
|
|||
|
1) То је вероватно пита вас за роот (топ левел рачун) лозинком. Пробајте усернаме роот.
2) Ако то није за роот налог, можете боот машине у једном кориснику моду. Сингле усер моде вам дати приступ систему без потребе за лозинку. хттп://ууу.дебунту.орг/рецовер-роот-...-моде-анд-груб Сада овај туториал је за роот лозинку опоравка, али уместо тога можете погледати у / хоме директоријум, када сте пријављени. Можда ћете питати што је сврха лозинки ако можете праведан чизма рачунар у сингле усер моду. Ствар Линукс-лозинке је заштитити систем након што је боотед, и углавном преко мреже. Сингле усер моде је за одржавање у случају било што пође криво са системом (тј лозинку датотеку добио оштети или боотинг не иде врло далеко). Да бисте заштитили свој машина од људи који имају физички приступ вашем рачунару, потребно је да користите БИОС лозинка. |
|
|
|||
|
|||
|
Боот-уп од инсталлдиск и покрените га "уживо".
Отворите терминал и укуцајте "судо-и" Монтирати партиције имате инсталиран Убунту на / мнт (нпр. 'монтирање / дев/хда1 / мнт') Потражите у / етц / пассуд датотеку вашег инсталираног система (нпр. 'мање / мнт / етц / пассуд'), које би требало видети шта име које користе (вероватно ставку при дну, са УИД од 500 или 1000 или приближно ). Унмоунт / мнт, искључивања и уклоните ЦД пре поновног покретања оперативног сушта. |