rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Linux & Alternative OS

Register

Intel video instalacji sterownika w systemie Linux?

Reply

Narzędzia wątku
Old 18 marca 2007, 17:30
Nowe państwa grupy

I'm looking aby rozpocząć korzystanie z Linuksa dla mojego codziennego OS. Jednakże, I'm uruchomione w niektórych snags z mojej karty graficznej jest hardware.My Intel 82845g. Nie trzeba do 1280x1024 w 32-bitowy tryb. W Linuksie to nie wykracza powyżej 1024x768, która jest oczywistą frustrację, ponieważ limity mojego pulpitu space.Intel 's strony niektórych kierowców na liście, ale jestem w miarę stracił których jedna do pobrania, a nawet więcej straconych w miarę co robić z pliku po jego pobraniu. Sterowniki można znaleźć na stronie Intela, pod warunkiem readme jest niezrozumiała co najmniej, a ja jestem nowy w Linuksie i wielu, wielu akronimów i terminów. Ja jestem przy użyciu Ubuntu.Any pomoc będzie doceniona muchly. :)
Old 18 marca 2007, 18:54
Nowe państwa grupy

Cóż, mogę pomóc Ci zacząć od tego, mój przyjacielu. Ponieważ używasz Ubuntu, nie wybrać RMP, a nie wyboru. Tar.gz wersją. Uruchom install.sh z powłoki. Aby uzyskać więcej informacji, dołącz do społeczności Linuksa Tablice bezpłatny. Zobacz url poniżej.
Old 18 marca 2007, 19:20
Nowe państwa grupy

Mi Ubuntu 5.10 z GeForce FX 5900 i moje ustawienie rozdzielczości 1280x1024. Użyj Synaptic (System> Administracja> Synaptic Package Manager) do intall tych pakietów: Różne - graficzne (ograniczona)> nvidia-glxMiscellaneous - Graficzne (ograniczona)> nvidia-settingsOpen terminal (Aplikacje> Akcesoria> Terminal) i skopiować do niego: sudo cp / etc/X11/xorg.conf / etc/X11/xorg.conf_backup sudo nvidia-glx-config umożliwić Następnie otwórz nowy plik (wszystkie jednej linii): sudo Gedit / usr / share / applications / NVIDIA-Settings.desktopPut w tym pliku, zapisz i zamknij go: [Desktop Entry] Name = NVIDIA SettingsComment = NVIDIA SettingsExec = nvidia-settingsIcon = Terminal = falseType = ApplicationCategor y = Application; System; Reboot i powinno być wszystko. Jest to prosto z FAQ Przewodnik które związane poniżej.

help.ubuntu.com
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.