![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| I'm looking aby rozpocząć korzystanie z Linuksa dla mojego codziennego OS. Jednakże, I'm uruchomione w niektórych snags z mojej karty graficznej jest hardware.My Intel 82845g. Nie trzeba do 1280x1024 w 32-bitowy tryb. W Linuksie to nie wykracza powyżej 1024x768, która jest oczywistą frustrację, ponieważ limity mojego pulpitu space.Intel 's strony niektórych kierowców na liście, ale jestem w miarę stracił których jedna do pobrania, a nawet więcej straconych w miarę co robić z pliku po jego pobraniu. Sterowniki można znaleźć na stronie Intela, pod warunkiem readme jest niezrozumiała co najmniej, a ja jestem nowy w Linuksie i wielu, wielu akronimów i terminów. Ja jestem przy użyciu Ubuntu.Any pomoc będzie doceniona muchly. :) |
|
| |||
| |||
| Cóż, mogę pomóc Ci zacząć od tego, mój przyjacielu. Ponieważ używasz Ubuntu, nie wybrać RMP, a nie wyboru. Tar.gz wersją. Uruchom install.sh z powłoki. Aby uzyskać więcej informacji, dołącz do społeczności Linuksa Tablice bezpłatny. Zobacz url poniżej. |
|
| |||
| |||
| Mi Ubuntu 5.10 z GeForce FX 5900 i moje ustawienie rozdzielczości 1280x1024. Użyj Synaptic (System> Administracja> Synaptic Package Manager) do intall tych pakietów: Różne - graficzne (ograniczona)> nvidia-glxMiscellaneous - Graficzne (ograniczona)> nvidia-settingsOpen terminal (Aplikacje> Akcesoria> Terminal) i skopiować do niego: sudo cp / etc/X11/xorg.conf / etc/X11/xorg.conf_backup sudo nvidia-glx-config umożliwić Następnie otwórz nowy plik (wszystkie jednej linii): sudo Gedit / usr / share / applications / NVIDIA-Settings.desktopPut w tym pliku, zapisz i zamknij go: [Desktop Entry] Name = NVIDIA SettingsComment = NVIDIA SettingsExec = nvidia-settingsIcon = Terminal = falseType = ApplicationCategor y = Application; System; Reboot i powinno być wszystko. Jest to prosto z FAQ Przewodnik które związane poniżej. help.ubuntu.com |