![]() |
| |||||||
| Регистрация | Карта Spy | Държава Списък | Дарения | Търся | Днешната Постове | Марк Форуми Прочети | Форум Правила |
|
![]() |
| | Нишка Инструменти |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Здравейте, аз съм на тази тема, както аз имам моя самостоятелно просто се обърна към Linux и би искал да обясня на другите това, което ми отне няколко дни, за да разбера
Linux е най-бързият операционна платформа, достъпна за широката общественост, причината за това е, че Linux е съставена от много различни приложения, които работят заедно, а не огромен куп приложения работят като един. Непрекъснато нараства популярността на Linux е довело до всяко ново разпределение и освобождаването се подобри значително. Ако си мислиш, че Linux е само за nerds тогава са погрешни, Френската полиция сега използват Ubuntu както и всяко училище в Русия вместо прозорци с Ubuntu КАКВО Е DISTROBUTION? 2. тук е малка програмка аз взех от уики, Im, че той може да го обясни по-добре, отколкото аз мога "А Линукс дистрибуция, Най-често просто разпределение или distro, Е член на Linux семейство Unix-подобни компютър операционни системи. Такива системи са изградени от Линукс ядрото асорти и другите пакети, като например Системата X Window и софтуер от GNU Project. Разпределения оптимизирани за размера склонни да използват по-компактен алтернативи като busybox, uclibc или dietlibc. Там са над триста Линукс дистрибуции, всички от които са реализации на Линукс операционна система. Тъй като повечето (ако не всички) на ядро и подкрепа на пакетите са едни комбинация от Свободен софтуер и отворен код, Linux дистрибуции са взели най-различни форми - от напълно включен компютър и сървъра операционни системи за минимална среди (обикновено за употреба в вградени системи, Или за зареждане от флопи диск). Независимо от някои потребителски софтуер (например монтажниците и конфигуриране инструменти) на "distro" просто да се отнася за конкретен набор от приложения женен с особено съставят ядрото, така че нейните "вън-на-на-кутия" способности отговаря по-голямата част от нуждите на неговото специално крайния потребител база. В момента има над триста Линукс дистрибуция проекти в активното развитие, като постоянно преразглеждане и подобряване на техните дистрибуции. Човек може да прави разлика между търговска подкрепени дистрибуции, като например Fedora (Red Hat), SUSE Linux (Novell), Ubuntu (Канонически ООД), И Mandriva Linux и общностите дистрибуции като Debian и Gentoo. Процедурите за сглобяване и тестване за дистрибуция, преди да станат по-склонни да се разработят по-големите потребителят база. " Прозорци и Linux? 3. трябва да поддържат Windows? Препоръчвам ви направя, докато не са напълно комфортно с Linux. и категорично да го ако сте сериозен Gamer Аз винаги ще пази прозорци, колкото са програми, които аз искам да го използват Linux жаргон. създаде двойствен обувка и тогава да имат най-доброто от двата свята. ИГРИ 4. мога ли играта на Linux? Да можете да използвате програми като вино или cedega Виното е повече за движението на всички кръг приложения и писти голям размер на Windows програми като Photoshop, изображение готови и много повече cedega е за геймърите, тя се гордее голяма игра съвместимост списък и е революционна стъпка за отделение в игри за Linux Все пак Windows определено е по-добра от Линукс за игри, но ако вие сте светлината Gamer и вашите игри са на cedega / винена листа Linux ще бъде наред Опитайте преди да я получите безплатен ..... 5. мога ли да опитаме, преди да се ангажира? на брилянтен нещо е, че можеш! много Linux дистрибуции имат Live CD, това означава, че можете да стартирате от този албум и стартирате операционната система от диска, без да инсталирате. въпреки че тази функция не позволява пълното използване на приложенията, тя ви позволява да изпробвате софтуера преди да го инсталирате на твърдия пробег. ИЗТЕГЛИ 6. как мога аз добивам Линукс? След като сте избрали какво Linux искате (аз ще разгледа този късно) можете да я инсталирате, като отидете на дистрибуции сайт, сваляне на ISO файла (Live CD) и монтирането то на диск, след което стартирате от диска чрез поставяне като първично начално устройство в BIOS. ти тече от Live CD и на работния плот не трябва да има икона казва инсталирате, щракнете върху тази и следвате стъпките. Нейната толкова лесно! някои дистрибуции не може да има тази възможност и може да се наложи да стартирате от първоначалния текст на екрана. Това трябва да се прави предаде дори за начинаещ потребител. DISTRO НА 7. какво разпределение е за мен? Има много дистрибуции за избор, когато става дума за Linux всички те имат предимства и недостатъци Най-честите са дистрибуции Ubuntu - просто, популярни и мощни Kubuntu - Ubuntu с KDE Mandriva - използва KDE, губи популярност, но все още има солидна distro отворен SuSE - подкрепени от Novell, лесна за използване бр на Linux - най-доброто за абсолютно начинаещи компютър, KDE Gentoo - предимно източник приложения, за напреднали потребители Slackware - дългата вървят distro, силни следните Fedora - 4-ти в distro гледате, KDE xubuntu - Ubuntu с xfce да ви помогне да използвате този избор тест но само като упътване линия за начинаещи препоръчвам или компютър или Ubuntu Linux OS, както се потребител приятелски и лесен за използване Интерфейси 8. Какви са GNOME, KDE и xfce Това са връзките, които използва Linux, например Kubuntu, Ubuntu и xubuntu са доста много по същото с изключение на интерфейса на internals са същите, но има някои разлики KDE - полиран от самото начало, althaugh меню за редактиране на обезпокоителни това ще бъде определен в kde4, която е на разположение сега с новата безразсъден чапла алфа за Ubuntu, GNOME е по-лъскава, но Ви позволява да тичам осил (Mac като лапад) и по-добре е за xfce скромни компютри, тъй като поема по-малко системни ресурси. той е лесен за инсталиране на различни десктоп среда, така че никога не е извършено само едно, и в момента има инсталиран GNOME и KDE и любовта и на двамата. просто изберете какво, която искате на стартиране. Ето няколко екранни снимки на различните интерфейси Gnome - Това е моят Desktop KDE xfce Помня всички по-горе на екрана снимки не са "запас" потребителите имат customises тях за своите предпочитания, тъй като това е изключително лесна за Linux. Вие можете да промените нещо от екрана за вход към иконите. МОНТАЖ СОФТУЕР 9. е инсталирането на една и съща за Linux, тъй като е на Windows? отговорът е не с Linux има няколко начина за инсталиране на файлове 1. пакет, това може да се направи, като отидете на пакета и управител търси името на програмата, която желаете да изтеглите и инсталирате, това е почти същата, както става с добавяне и премахване на приложения можете да изберете категория и прегледате за полезно приложение в хранилище (сървър онлайн заявление, че е домакин на пакетите за лесно изтеглите и инсталирате) 2. съставяне на изходния код, това да звучи обезсърчително, но това наистина е не. Това е просто да направи по изтегляне изходния код (обикновено компресиран) / добив на работния плот / Run терминал (като команден ред) / навигирате до директорията Ако извлечени на работния плот ще бъде CD "Desktop / <file име" * изключва реч марки "по код след това напишете ". / конфиг" - това ще доведе до натоварване на превъртате текст веднъж текста завърши и не виждам съобщения за грешка тип "В" - следват по-горе, ако не се появяват съобщения за грешки тип "sudo" да инсталирате Това е програмата е инсталирана, след като сте направил това на няколко пъти става втора природа 3. sudo ап-да инсталирате, просто напишете това в терминала, последвано от името на пакета, за да инсталирате, ще бъдете подканени, ако желаете да продължите тип Y и натиснете въведете Най-3-та страна програми ще бъдат в изходен код, въпреки че някои са съставени в. дебютантка файлове (Ubuntu) и RPM файлове (сто и на RedHat) смисъл всичко, което правя е да отворите файла с пакет мениджър при свалянето (това трябва да бъде автоматично) и следвайте инструкциите. Равностойни СОФТУЕР за Линукс има много програми, които са еквивалентни на техните прозорци Counter част, така да се притеснявам, ако имате нужда от вида на документа, електронна таблица, база данни или представяне всичко това може да се извършва на открито управление, което е също толкова добра като MS Word и свободни ! тя може да съхранява файловете във всеки формат, така не трябва да има проблеми със съвместимостта. също така и за всички ipod потребители, можете да пуснете M4A файлове в повечето Линукс музика играчи и синхронизация вашия ipod с тях ![]() Windows приложения, които работят на Линукс благодарение на по-прекрасна програма, наречена вино не можем вече да пускат прозорци прилагането на Linux, една от най-новите допълнения към тичам безупречно върху Linux е cs2 Photoshop и Dreamweaver (благодарение на Google за финансиране). за повече информация за приложения, които ще работят с вино да видят тук READ* Аз препоръчвам Линукс за хора, които са уверени с компютри, както и за начинаещи, може да бъде сложен на моменти и проклетото правото объркващо, ще има малък размер на текста инсталация и ще трябва да използвате някои прости команди при създаването, не т тормозене това е лесно и има много помагат онлайн. След като хванете концепцията му е бриз от тогава и вие ще постно да любите Linux начин на живот * Ако имате някакви въпроси, моля не се колебайте да поискате и аз ще се радвам да помогна по-долу е на видео на работния плот и Linux във всичките му красота http://uk.youtube.com/watch?v=_e7c2LPUwR0 Моята система: Cewy на чудно macine
|
|
| |||
| |||
| Здрасти Една отлично ръководство, аз съм сигурен, че ще помогне на много хора. Браво! Лео |
|
| |||
| |||
| благодарности |
|
| |||
| |||
| # # обновени! |
|
| |||
| |||
| Cewy, някои от това, което е написал специално за Ubuntu само. (sudo, ап-получите в частност) н е доста стандарт. Ако ти дам корен вход парола и права, можете да използвате дори са в Ubuntu. Проблемът с sudo е, че той поиска твоя парола, а не на корен. ап не е единственият пакет мениджър там. Само Debian distros използват това. Моят unslung Linksys файловия сървър приложения ipkg. RPM е обичайна за други distros, например, SuSE Добра статия все пак!
__________________ Мисля, че съм подпис, затова съществува! Вярвам, че е по-висока е мене като подписа ... |
|
| |||
| |||
| Аз съм наясно за това, но съм запознат само с ап-да, аз наистина имам червена шапка базирани distros но аз никога не са използвали пакет мениджър IMO Debian базирани distro са най-добрите (за общия десктоп употреба) |
|
| |||
| |||
| Ница ръководство, много подробни: D |
|
| |||
| |||
| Знаете ли всеки PDF файл за Linux начинаещи? Какво имам нужда е PDF, така мога да го взема вкъщи, където аз не интернет връзка. Благодаря ... |
|
| |||
| |||
| Линукс е навсякъде помогне ... Награда за търсене за вашия PDF от Linux distro ... или купи книгата Linux, че идва с distro по ваш избор. Amazon е в доста евтино. |
|
| |||
| |||
| С поглед напред към следващия Линукс за манекени пост! |
![]() |
|
| Маркери |
Подобни Конци | ||||
| Нишка | Нишка Начално | Форум | Отговори | Последно мнение |
| Грешки на BSOD с WinDbg за начинаещи Част 1: Първи всички битове | Desertfish | Windows операционни системи | 1 | 22-ри септември 2009 г 04:06 |
| Linux Ръководство за начинаещи, междинни и напреднали. | oobrokensilence | Linux & Алтернативни OS | 0 | 26 Юли 2009 17:18 |
| Има ли Linux Distro Това преподава Можете Linux | pest79456 | Linux & Алтернативни OS | 2 | 23rd Апр 2009 13:26 |
| Мрежата ръководство Помощ | solotekk | В мрежа, модеми & VoIP | 2 | 25 Март 2008 11:01 |
| Добър ресурс за начинаещи? | Кобалт | Уеб дизайн, Хостинг & SEO | 1 | 21 Окт 2006 18:57 |
| Нишка Инструменти | |
| |