![]() |
| |||||||
| Registrovat | Site Spy | Seznam členů | Darování | Hledat | Dnešní příspěvky | Označit témata jako přečtená | Pravidla fóra |
|
![]() |
| | Thread Nástroje |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Ahoj, já jsem, aby byl tento vlákno jako jsem mé vlastní jen obrátil na linux a chtěli byste, aby vysvětlila, na ostatní, co se mi za pár dní na to,
Linux je nejrychlejší provozní platformy jsou k dispozici pro širokou veřejnost, důvodem je to, že linux je tvořen mnoho různých aplikací, které pracují společně, než obrovskou hromadu aplikací pracuje jako jedna. Stále rostoucí obliba linux má vést ke každé nové rozdělení a zpráva je dramaticky zlepšila. Pokud si myslíte, že linux je jen pro nerds pak se mýlí, Francouzská policie nyní používat ubuntu, stejně jako každá škola v Rusku nahradí okna s ubuntu CO JE A DISTROBUTION? 2. Zde je malý úryvek jsem z wiki, im jistý, že je možné vysvětlit, že mnohem lépe, než jsem je "A Linuxová distribuce, Často prostě distribuce nebo distro, Je členem představenstva Linux rodina Unix-jako je počítač Operační systémy. Tyto systémy jsou postaveny na Linuxové jádro a různé jiné balíky, jako je X Window System a software z Projekt GNU. Distribuce optimalizovaná pro velikost mají tendenci používat více alternativ, jako je kompaktní busybox, uclibc nebo dietlibc. Existuje více než tři sta distribucí Linuxu, které jsou všechny implementací operačního systému Linux. Vzhledem k tomu, že většina (pokud ne všechny) z jádra a podpůrné balíčky jsou některé kombinace free software a open source, Linuxových distribucí, které přijaly celou řadu forem - od plně vybavené počítače a serverové operační systémy na minimální prostředí (typicky pro použití v vestavěné systémy, Nebo pro zavádením z diskety). Kromě určité vlastní software (např. montéři a konfigurační nástroje) a "distro" pouze odkazuje na konkrétní sortiment aplikací oženil s obzvláště kompilované jádro, tak, že jeho "out-of-the-box" schopnostmi splňuje většinu potřeb jeho konkrétní koncový uživatel-base. V současné době existuje více než tři sta linuxové distribuce projektů v aktivním vývoji, neustále revidují a zlepšení jejich distribucí. Lze rozlišovat mezi komerčně podporovaný distribucí, jako je Fedora (Red Hat), SUSE Linux (Novell), Ubuntu (Canonical Ltd), A Mandriva Linux a komunitní distribuce, jako jsou Debian a Gentoo. Postupy pro montáž a testování distribuce před propuštěním mají tendenci se více rozpracovat na větší uživatelskou základnu. " Windows a Linux? 3. by měla vést i Windows? Doporučuji vám, až jste plně komfortní s Linuxem. a určitě ji, pokud máte vážný hráč Budu vždy oken jako jsou programy, které chci používat Linux převýšení. nastavit duální boot a pak máte k dispozici to nejlepší z obou světů. HRY 4. můžete i hru na linux? Ano, můžete pomocí programů, jako je víno nebo Cedega vína je spíše pro provoz všech aplikací a kolo provozuje velké množství programů pro Windows, jako je Adobe Photoshop, obrázek připraveni a mnoho dalších Cedega je pro hráče, se může pochlubit velkou herní kompatibility a je revolučním krokem pro lůžkovou ve hrách pro linux však oken je rozhodně lepší než linux pro hry, ale pokud jste světlo hráč a vaše hry jsou na Cedega / vinný lístek Linux bude v pořádku Zkuste před ..... získat zdarma 5. můžete vyzkoušet i před i zavázat? brilantní věc je můžete! mnoho distribucí Linuxu má live CD, to znamená, že můžete od této boot cd a spustit operační systém z disku bez instalace. i když tuto funkci neumožňuje plné využití aplikací ji můžete vyzkoušet ještě před instalací softwaru je na hard-disk. DOWNLOAD 6. Jak získat Linux? Jakmile si vyberete, co budete chtít linux (i toto bude řešit později), můžete ji nainstalovat tak, že k rozdělení stránek, stažení iso souboru (live cd) a montáž je na disk, pak boot z disku pomocí nastavení je jako primární spouštěcí zařízení v systému BIOS. spustíte z live cd a na pracovní ploše by měl být ikonou říká instalaci, klepněte na toto a postupujte podle pokynů. Jeho tak snadné! některých distribucích nesmí mít tuto možnost, a možná budete muset boot z původní text obrazovce. to by mělo být přímé i pro začínajícího uživatele. Distrem'S 7. jaká distribuce je pro mě? existuje mnoho distribucí, ze kterých si můžete vybrat, pokud jde o linux všechny mají výhody a nevýhody nejběžnějších distribucí ubuntu - jednoduchý, oblíbený a výkonný kubuntu - ubuntu s KDE Mandriva - používá KDE, ztrátě popularity, ale stále solidní distrem SuSE open - podpořena Novell, jednoduché ovládání PC OS Linux - nejlepší pro absolutní začátečníky počítači, kde gentoo - většinou zdroj aplikace, pro pokročilé uživatele Slackware - nejdelší běh distrem, silné po fedora - 4. v distrem hodinky, kde Xubuntu - Ubuntu s Xfce které vám pomohou zvolit používání tohoto test ale jen jako vodítko řádek pro začátečníky i doporučuji buď ubuntu nebo PC OS Linux, jak jsou uživatelsky příjemné a jednoduché ovládání ROZHRANÍ 8. Jaké jsou GNOME, KDE a Xfce To jsou rozhraní, které používá linux, například kubuntu, ubuntu a Xubuntu jsou všechny skoro stejné, kromě rozhraní pro vnitřní zařízení je stejný, avšak existují určité rozdíly KDE - leštěný od začátku, althaugh menu editace je nepříjemné to bude stanovena v kde4, která je nyní k dispozici s novým Hardy Heron Alpha pro ubuntu, gnome je méně vyleštěných, ale umožňuje spuštění osina (mac, jako dok) a xfce je lepší skromný počítačů, protože zabírá méně systémových zdrojů. je snadná instalace jiného desktopového prostředí, tak jste nikdy odhodlána jen jednou, i v současné době mají kde a gnome instalovány a lásku oběma. stačí vybrat, co chcete na spuštění. Zde je několik screenshotů z různých rozhraní Gnome - To je moje desktopové KDE xfce Pamatujte si všechny výše uvedené snímky obrazovek nejsou "skladem" se uživatelé customises za jejich preferencí, jak je to neuvěřitelně jednoduché na linux. můžete přizpůsobit nic z přihlašovací obrazovky do ikony. INSTALACE SOFTWARU 9. Instalace je stejná pro linux, protože je v systému Windows? odpověď je ne s linux existuje několik způsobů, jak nainstalovat soubory 1. balíčku, to lze udělat tak, že se správce balíků a vyhledávání název programu, který chcete stáhnout a nainstalovat, je to téměř stejné, jako jít na přidat odebrat aplikace a můžete vybrat kategorii a procházet na užitečná aplikace, která se konala v úložiště (server online, která je hostitelem aplikace balíčky pro snadné stažení a instalace) 2. kompilace zdrojového kódu, to může znít jako skličující, ale opravdu není. je to prostě udělat stažením zdrojových kódů (obvykle komprimovaný) / těžby na desktop / spuštění terminálu (podobně jako příkazový řádek) / navigovat do adresáře Pokud jste na vytěžené ploše to bude cd "Desktop / <název souboru>" * vyloučit projev známek "v kódu Poté příkazem ". / config" - to bude vychovávat spoustu posouvání textu jednou text skoncila a nevidíte žádné chybové hlášky typu "make" - toto je, pokud není chybové hlášky se objevují napište "sudo" make install to je program nainstalován, jakmile to uděláte několikrát, že se stane druhou přirozeností 3. sudo apt-get install, jednoduše zadejte v terminálu, po kterém následuje jméno balíčku nainstalovat, budete vyzváni, pokud chcete pokračovat typu y a stiskněte klávesu Enter 3. Většina programů se bude ve zdrojovém kódu, i když některé jsou sestaveny do. deb (ubuntu) a rpm soubory (cent os a redhat) smyslu všechno, co udělat, je nastavit soubor otevřít balík s manažerem při stahování (to by mělo být automatické) a postupujte podle pokynů. ROVNOCENNÉ SOFTWARE na linux existuje mnoho programů, které jsou rovnocenné jejich okna proti straně a tak se obává, potřebujete-li psát do dokumentu, tabulky, prezentace nebo databáze toto vše lze udělat pro otevřenou kancelář, která je stejně dobrá jako MS Word a zdarma ! může zachránit soubory v jakémkoliv formátu a tak by neměl být problém s kompatibilitou. Také pro všechny ipod uživatelů, můžete přehrávat soubory m4a ve většině linux hudební přehrávače a synchronizaci vašeho iPodu s nimi ![]() Windows aplikace, které běží na Linuxu Díky skvělé program s názvem vína můžeme nyní spustit aplikaci Windows na Linuxu, jeden z nejnovějších dodatků ke spuštění bezchybně na linux je Photoshop CS2 a Dreamweaver (díky Google financování). Více info o aplikace, které budou pracovat s vínem se podívat tady ČTĚTE* Linux doporučit i pro lidi, kteří věří, s počítači, stejně jako začátečníky to může být velmi citlivý na časy a zatraceně pravdu matoucí, že budou malé množství textu instalace a budete muset použít několik jednoduchých příkazů při zřizování, vid ' t fret je to snadné a je hodně pomoci online. Jakmile se pochopit jeho koncepci je vítr od té doby, a budete štíhlá milovat linux způsobu života * Máte-li jakékoli dotazy neváhejte se zeptat a já Vám rád pomůže Zde je video z mého počítače a linux v celé své kráse http://uk.youtube.com/watch?v=_e7c2LPUwR0 Můj systém: Cewy se divit Macine
|
|
| |||
| |||
| Nazdar Výborný průvodce, jsem si jistý, že to pomůže hodně lidem. Well done! Leo |
|
| |||
| |||
| díky |
|
| |||
| |||
| # # aktualizováno! |
|
| |||
| |||
| Cewy, někteří o tom, co jste napsal, je to především jen Ubuntu. (sudo apt-get zejména) su je poměrně standardní. Pokud zadáte root Práva a přihlašovací heslo, můžete dokonce použít su v Ubuntu. Problém s sudo je to, že žádosti tvůj heslem, a ne na root. apt není pouze správce balíčků tam. Pouze Debian distros že použití. Moje unslung Linksys file server používá ipkg. rpm je společný pro ostatní distros, např. SuSE Dobrý článek i když!
__________________ Myslím, že jsem podpisem, proto jsem existují! Věřím, že vyšší je má mě jako podpis ... |
|
| |||
| |||
| Jsem si vědom, o které ale já jsem jen seznámit s apt-get, já mám červený klobouk založena distros ale i nikdy správci balíků IMO debian založené distrem to jsou nejlepší (pro všeobecné použití desktopových) |
|
| |||
| |||
| Pěkný návod, velmi podrobné: D |
|
| |||
| |||
| Znáte nějaké PDF soubor pro linux začátečníky? Co potřebuju, je PDF, abych si ji doma, kde nemám připojení na internet. Díky ... |
|
| |||
| |||
| Linux pomoci je všude ... Nejlepší pro vyhledávání vaší PDF by Linux distro ... linux nebo koupit knihu, která přichází s distrem Vašeho výběru. Amazon se jim docela levné. |
|
| |||
| |||
| Těšíme se na příští Linux pro figuríny post! |
![]() |
|
| Záložky |
Podobná témata | ||||
| Nitka | Thread Začátečnickou | Fórum | Odpovědi | Poslední příspěvek |
| Ladění BSOD to s WinDbg pro začátečníky Část 1: Získání všech Bity | Desertfish | Operační systémy Windows | 1 | 22.září 2009 04:06 |
| Linux Příručka pro začátečníky, meziproduktů a pokročilé uživatele. | oobrokensilence | Linux & Alternativní OS | 0 | 26. července 2009 17:18 |
| Existuje Linux distro To učí Nacházíte Linux | pest79456 | Linux & Alternativní OS | 2 | 23. dubna 2009 13:26 |
| Síťová příručka pomůže | solotekk | Sítě, Modemy & VoIP | 2 | 25. března 2008 11:01 |
| Dobrý zdrojů pro začátečníky? | Cobalt | Web Design, hosting & SEO | 1 | 21. října 2006 18:57 |
| Thread Nástroje | |
| |