![]() |
| |||||||
| Registracija | Mapa Spy | Member List | Donacije | Pretraživanje | Today's Posts | Označi Sve Forume Kao Pročitane | Forum Rules |
|
![]() |
| | Thread Tools |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| hi, I am making this thread kao što sam ja samo moje samo okrenuo Linux i želimo objasniti drugima ono što mi je uzeo nekoliko dana da se izračunati
linux je najbrži operativnih platformi na raspolaganje javnosti, razlog za to je da linux se sastoji od mnogo različitih aplikacija koje rade zajedno nego ogromna hrpa aplikacija rade kao jedan. Uvijek rastućoj popularnosti Linuxa ima vode na svaku novu distribuciju i oslobađanje se poboljšalo dramatično. Ako mislite da je samo za linux nerds onda ste krivo, francuski policija sada koristite Ubuntu, kao i svakoj školi u Rusiji zamjeni prozora sa ubuntu Što je DISTROBUTION? 2. Ovdje je mali isječak sam uzeo iz Wikicitata im svakako može objasniti to mnogo bolje nego što mogu "A Linux distribucije, Često se jednostavno distribucija ili distro, Je jedan od pripadnika Linux obitelj Unix-like računalo operacijski sustavi. Takvi sustavi su napravljeni od Linux kernel assorted i ostale pakete, kao što su X Window System i softver s GNU projekt. Distribucije optimizirane za veličinu tendenciju da koriste više kao kompaktna alternativa busybox, uclibc ili dietlibc. Postoji preko tristo Linux distribucija, koji su svi implementacijama Linux operacijski sustav. Budući da većina (ako ne i sve) od kernela i pratećeg paketa su neke kombinacije slobodni softver i open source, Linux distribucijama se raznim oblicima - od potpuno nove, pričekate nekoliko računala i operativnog sustava na poslužitelju minimalan okruženjima (tipično za korištenje u ugrađeni sustavi, Ili za booting s floppy disk). Osim određenih prilagođenih programa (kao što su alati za instalatere i konfiguracija) a "distro" jednostavno odnosi na određeni asortiman aplikacija u braku s osobito kompilirane kernel, kao da je njezin "out-of-the-box" sposobnosti zadovoljava većinu potreba svojih krajnjih korisnika pojedine baze. Trenutno preko tristo Linux distribucije aktivne projekte u razvoju, revizije i stalno poboljšanje njihovih distribucija. One mogu razlikovati komercijalno podlogom distribucijama, kao što su Fedora (Red Hat), SuSE Linux (Novella), Ubuntu (Canonical Ltd), I Mandriva Linux i zajednice, kao što su distribucija Debian i Gentoo. Postupke za sastavljanje i ispitivanje raspodele prije release tendenciju da se više razraditi većim korisnik baze. " Windows i Linux? 3. trebam držati prozore? Preporučujem vam dok ne budete potpuno zadovoljni linux. i svakako zadržati ako ste ozbiljan igrač Ja ću uvijek držati prozore koliko ima programa koji želim koristiti taj linux licemjerje. postaviti dual boot i onda imate najbolje od oba svijeta. IGRE 4. Mogu li igre na Linux? Da možete pomoću programa kao što su vino i cedega vino je više za pokretanje aplikacija i svestrani pokreće veliku količinu windows programi, kao što su Photoshop, slike i još mnogo više spremni cedega je za igrače, to se može pohvaliti velikim igra Popis kompatibilnosti i revolucionarni korak u odjelenje igre za linux Međutim prozora je definitivno bolje nego linux za igre, ali ako ste svjetlost Gamer i vaše igre su na cedega / vinske liste linux će biti u redu Probaj prije nego što ga dobijete besplatno ..... 5. mogu probati prije nego što sam počiniti? na briljantan je stvar možete! mnoge linux distribucija ima live cd, to znači da možete čizma iz CD-ova i pokrenuti operativni sustav s diska bez instaliranja. Iako ova značajka ne dozvoljavaju punu upotrebu aplikacija vam omogućuje da isprobate softvera prije instaliranja na hard-disk. DOWNLOAD 6. Kako mogu doći Linux? Nakon što ste odabrali što želite da linux (i ovaj će se kasnije) možete instalirati tako što odete na distribucijama web-stranicama, preuzimate ISO datoteku (live cd) i ugradnja ga na disk, a zatim boot disk sa postavljanjem Internet kao primarni boot uređaj u BIOS. Bježeći od vas live cd i na desktopu treba ikonu rekavši instalirati, kliknite i slijedite ove korake. Njezina da jednostavno! nekim distribucijama svibanj nemaju tu opciju, a vi svibanj potreba za čizma iz početnog zaslona teksta. ovo bi trebalo biti ravno naprijed, čak za novajlija korisnik. Distro'S 7. distribucija je što za mene? Postoje mnogi distribucijama izabrati od kad je u pitanju linux oni svi imaju prednosti i mane najčešći su distribucija ubuntu - jednostavna, popularna i moćna kubuntu - Ubuntu sa kde Mandriva - koristi kde, gubitka popularnosti, ali još uvijek čvrstog distro otvoreni SuSE - podlogom po Novell, jednostavan za uporabu pc linux os - najbolja računala za apsolutne početnike, kde Gentoo - uglavnom source aplikacija za napredne korisnike slackware - najdužih prikazivati distro, jaki sljedeće Fedora - 4. u distro sat, kde xubuntu - Ubuntu sa xfce koji će vam pomoći da odlučite koristiti ovu test ali samo kao vodič line za početnike preporučujem bilo ubuntu ili PC linux os, obje su user friendly i jednostavan za korištenje Interfaces 8. Što su gnome, kde i xfce To su sučelja koja Linux koristi, primjerice, kubuntu, xubuntu ubuntu i sve su to ljepušan velik dio isti osim sučelja, u internals su iste, ali postoje neke razlike kde - uglačan od početka, althaugh izbornik uređivanje je nedisciplinovan to će biti utvrđena kde4 koji je sada dostupan s novom odvažan čaplja alfa za ubuntu, gnome je manje nego uglačan Vam omogućava trčanje awn (mac kao dock) i xfce je bolje za skromnim računalima jer uzima manje sistemskih resursa. to je jednostavno instalirati različite desktop okruženja tako da se nikada nije posvetio samo jedan, i trenutno su kde i gnome instaliran i ljubavi ih oboje. ti samo odabrati ono što želite u jednom pokrenuti. Evo nekoliko zaslon metak u različitim sučeljima Gnome - Ovo je moj desktop kde xfce zapamti svim gore zaslon metak nisu "zaliha" korisnici imaju customises im za njihove sklonosti, jer to je nevjerojatno lako na Linuxu. možete prilagoditi ništa od login ekrana na ikonama. Instaliranje softvera 9. je instaliranje istoga na Linux, jer je na Windowsima? odgovor je ne sa linux postoji nekoliko načina za instalaciju datoteke 1. paket, to se može učiniti tako da odete na package manager i tragaju za naziv programa koji želite preuzeti i instalirati, to je isti kao i mnogo odlaska na dodavanje i uklanjanje programa možete izabrati kategoriju i pregledajte za korisne primjene održan u repozitorij (poslužitelj online paketa aplikacija koje domaćini jednostavno preuzeti i instalirati) 2. kompajlirati izvorni kod, ovaj svibanj zvuk obeshrabljujući ali stvarno nije. To je jednostavno obaviti putem preuzimanja izvornog koda (obično sažete) / izdvaja desktop / pokrenite terminal (kao što je naredbeni redak) / kretati u imenik ako izlučena desktop to će se CD "Desktop / <file name>" * isključuju govor maraka "u code onda tipkati ". / config" - to će dovesti do hrpe listanje teksta odjednom tekst je gotov i ne vidite bilo kakve poruke o pogreškama tipa "make" - slijedite gore ako se ne pojavljuju se poruke o pogreškama tipa "sudo" make install da je program instaliran, kada si to učinio nekoliko puta postaje drugi prirodi 3. sudo apt-get install, jednostavno upišite ovo u terminal nakon koje slijedi ime paketa za instalaciju, od vas će se tražiti ako želite nastaviti tipa Y i pritisnite "Enter" 3rd Party većini programa bit će u izvorni kod, iako su neki skupljaju u. deb datoteke (Ubuntu) i rpm datoteke (cent OS i RedHat) znači sve što učiniti je postaviti datoteku otvoriti sa paket manager pri preuzimanju (ovo bi trebalo biti automatski) i slijedite upute. Ekvivalent SOFTWARE na Linuxu postoje mnogi programi koji su ekvivalent njihovim prozorima counter dio tako biti zabrinuti ako trebate se tip dokumenta, proračunske tablice, baze podataka ili prezentacije sve ovo se može uraditi na otvorenim uredu koji je jednako dobar kao MS Word i slobodne ! može spremiti datoteke u bilo kojem formatu tako da bi trebalo biti nikakvih problema s kompatibilnošću. i za sve korisnike ipod, možete igrati m4a kartoteka u vecini linux glazba igrač i sinkro vaš iPod sa njima ![]() Windows apps koji rade na Linuxu zahvaljujući prekrasan program zvan vino možemo pokrenuti Windows aplikacija na Linuxu, jedan od najnovijih dopune flawlessly pokrenuti na Linuxu je cs2 photoshop i Dreamweaver (zahvaljujući google's financiranja). za više informacija o programima, koji će raditi s vinom imaju izgled ovdje PROČITAJTE* Preporučujem Linux za ljude koji su uvjereni s računala, kao i za početnike može biti lukav u pravo vrijeme i osuditi zbunjujuće, tu će biti male količine teksta instalaciju, a vi ćete morati koristiti neke jednostavne naredbe prilikom postavljanja, don ' t uzrujavati to je lako i nema puno pomoći online. Nakon što shvati koncept njegova je vjetrić i od tada ćete prisloniti na ljubav Linux način života * Ako imate bilo kakvih pitanja slobodno pitajte i ja ću rado pomoći Ispod je video od moj radna površina i Linux u svojoj ljepoti http://uk.youtube.com/watch?v=_e7c2LPUwR0 My System: Cewy je čudo macine
|
|
| |||
| |||
| Bok Odličan vodič, siguran sam da će puno pomoći ljudima. Bravo! Leo |
|
| |||
| |||
| hvala |
|
| |||
| |||
| # # updated! |
|
| |||
| |||
| Cewy, neki od što si napisao je osobito Ubuntu jedini. (sudo, apt-get posebno) su je prilično standardna. Ako date root login prava i lozinku, možete koristiti su u Ubuntu. Problem sa sudo je da zahtjevi tvoj lozinka, ne root's. apt nije jedino package manager vani. Samo Debian distros korištenje. Moj unslung Linksys koristi datotečni poslužnik ipkg. rpm čest i na drugim distros, npr. SuSE Dobar članak premda!
__________________ Mislim da sam potpis, zato postoji! Ja vjerujem da ima višu me kao potpis ... |
|
| |||
| |||
| Ja sam svjestan da je o no ja sam samo upoznat s apt-get, JA dont imati crveni šešir temelji distros ali ja nikada koristio paket manager IMO Debian baziran distro's su najbolji (za desktop opće uporabe) |
|
| |||
| |||
| Izbirljiv vodič, vrlo detaljna: D |
|
| |||
| |||
| Znate li bilo koju PDF datoteku za Linux početnike? Što mi je potrebno je PDF tako da mogu uzeti ga kući gdje nemam internet. Hvala ... |
|
| |||
| |||
| Linux pomoć je svugdje ... Najbolje je da traži za svoje PDF by Linux distro ... ili kupiti knjigu linux koji ste dobili sa distro po vašem izboru. Amazon em je prilično jeftino. |
|
| |||
| |||
| Veseli do sljedećeg Linux za lutke post! |
![]() |
|
| Bookmarks |
Slične teme | ||||
| Nit | Temu Započeo | Forum | Odgovori | Zadnji Post |
| Debugging BSOD sa WinDbg za početnike Part 1: Getting sve Bitova | Desertfish | Windows Operating Systems | 1 | 22 rujan 2009 04:06 |
| Linux Vodič za početnike, Intermediates i napredne korisnike. | oobrokensilence | Linux OS i alternativna | 0 | 26. srpnja 2009 17:18 |
| Postoji Linux distro To uči Vi Linux | pest79456 | Linux OS i alternativna | 2 | 23. travanj 2009 13:26 |
| Mreža vodič pomoći | solotekk | Networking, Modemi & VoIP | 2 | 25. ožujak 2008 11:01 |
| Dobro resursa za početnike? | Kobalt | Web Dizajn, Hosting & SEO | 1 | 21. listopad 2006 18:57 |
| Thread Tools | |
| |